Coach Angelo Paravizzini ambitieus: “Met deze ploeg gaan we zeker geen verstoppertje spelen”

Mandel United opent de competitie op het veld van KVE Drongen. Na een goede voorbereiding voelt coach Angelo Paravizzini dat zijn troepen klaar zijn voor het grote werk. “We moeten de ambitie hebben om voorin mee te draaien”, klink het overtuigd.

Mandel United kon vorig seizoen op de slotspeeldag de degradatie uit tweede afdeling VV niet vermijden, dit jaar treedt de ploeg dus aan in derde afdeling VV. Dat doet het met (veelal) ervaren nieuwkomers. Met Sören Dutoit, Liam Prez, Matt Demets, Aaron Dhondt, Gauthier Libbrecht, Jef Vandemaele en Jarric Buysse haalde Mandel jongens met expertise en naam in het West-Vlaamse voetbal binnen. “Die nieuwkomers hebben zich goed geïntegreerd.”

Jonge veulens

Maar er steken ook al wat youngsters hun neus aan het venster. “Die jongens maken volwaardig deel uit van de A-kern. Uiteraard moeten zij nog groeien, maar je ziet dat ze kunnen shotten. Jacob Cardoen bijvoorbeeld heeft al getoond dat hij ons kon helpen als balvaste diepe spits.”

Dit seizoen mogen er 16 spelers op het wedstrijdblad met daarbij drie U23-spelers. “Maar ondanks de injectie van ervaren mannen hadden we al een jonge ploeg. Die extra wissel vind ik overigens een goede zaak, van mij mochten het er nog meer geweest zijn.”

Op de voorbereiding kijkt de oefenmeester tevreden terug. “Op de eerste oefenmatch tegen Diksmuide-Oostende na hebben we niet verloren. Qua resultaten zit het dus goed, ook het spel stemt me tevreden. We domineerden de matchen die we speelden, zelfs tegen ploegen die een reeks hoger spelen. We brengen het voetbal dat ik graag zie. Al moeten we nog wat werken aan de efficiëntie in en rond de rechthoek.”

Na de degradatie van vorig jaar wil Mandel United voorin meedraaien. “We moeten geen verstoppertje spelen, we hebben er de ploeg voor. De reeks en heel wat tegenstanders dus zijn nieuw voor ons. VW Hamme was vorig jaar al dicht bij de titel, RFC Wetteren zal net als HO Kalken ook een sterke ploeg hebben. Ook de West-Vlaamse teams zullen een woordje willen meespreken.”

Mandel United speelt op de openingsspeeldag op het veld van KVE Drongen. “Ze promoveerden vorig jaar uit eerste provinciale. Ik zag ze al twee keer aan het werk, het is een ploeg die zich niet zomaar opzij laat zetten. Hun nummer 10 (Jarne De Bruyne, red.) is alvast iemand om in het oog te houden.”

Buurjongen van KDB

Die Jarne De Bruyne is een buurjongen van Drongenaar Kevin De Bruyne, ooit voetbalden ze nog samen, maar ze zijn geen familie. In doel staat Kevin Frans, zoon van gewezen goalie Franky en die ooit een legendarisch interview gaf na een bekermatch met KSV Oudenaarde tegen Club Brugge. Frans verving toen in doel… Sören Dutoit, nu dus actief bij Mandel United.

Donjet Shkodra en Gauthier Libbrecht kampten met wat kleine kwaaltjes, maar in principe is iedereen fit. “In de eerste periode krijgen we heel wat ploegen voorgeschoteld die ik voorin verwacht, we zullen er dus meteen moeten staan”, aldus de Roeselaarse coach die aan zijn tweede seizoen bij Mandel United begint. “Als club staan we nu ook verder dan een jaar geleden. De rust is helemaal terug gekeerd. De focus ligt nu volledig op presteren op het veld.”

Zondag 1 september om 15 uur: KVE Drongen Mandel United.

The post Coach Angelo Paravizzini ambitieus: “Met deze ploeg gaan we zeker geen verstoppertje spelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bandenbedrijf Bandag sluit vestiging in Lanklaar: 111 jobs op de helling

Bandenbedrijf Bandag gaat de vestiging in Lanklaar sluiten in 2025. Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Het bedrijf – gespecialiseerd in bus- en vrachtwagenbanden – wijt de sluiting aan te hoge productiekosten en een dalende afzetmarkt. Op dit moment staan 111 banen op de helling bij Bandag in Lanklaar.

Lees meer »

“Honden etende immigranten” tegen “laat ons kiezen voor de toekomst”: zo verliep pittige debat tussen Trump en Harris

Kamala Harris en Donald Trump hebben dinsdagnacht in Philadelphia hun eerste – en tot nader order enige – debat gehouden in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het werd een verbeten strijd, maar zonder duidelijke winnaar. Trump hamerde onophoudelijk op zijn favoriete onderwerp immigratie, Harris had zich dan weer duidelijk voorgenomen om de Amerikaanse kiezers ook een positieve visie op

Lees meer »

Carrefour kleurt Italiaanser, en breidt ook assortiment halal uit

Carrefour kleurt dit najaar iets meer Italiaans. Eveneens in een poging zich meer van de concurrentie te onderscheiden, breidt de keten ook het aanbod halalproducten uit, met een stevige eigen productlijn. En terug van weggeweest waar die tijdens de energiecrisis was verdwenen: de kant-en-klare braadkip.

Lees meer »

Rotonde in Kaaskerke versperd nadat lichte vrachtauto met schildersmateriaal kantelt

De rotonde van de Kaaskerkestraat in Kaaskerke (Diksmuide) was dinsdagochtend nagenoeg een hele ochtend gedeeltelijk versperd na een verkeersongeval. Een lichte vrachtauto van een schildersbedrijf kantelde en kwam dwars over de rotonde te liggen. “Een 58-jarige man uit Nieuwpoort raakte daarbij lichtgewond”, klinkt het bij de politie.
The post Rotonde in Kaaskerke versperd nadat lichte vrachtauto met schildersmateriaal kantelt

Lees meer »

Michel Stuypens is team manager bij dames van Eendracht De Haan: “Zoveel bezieling bij onze dames”

De damesploeg van Eendracht De Haan hunkert naar de competitie. Eind augustus speelden ze 3-3 gelijk in een vriendenmatch tegen VC Nazereth-Eke. Op 1 september volgde de wedstrijd in het teken van de Beker van West-Vlaanderen op bezoek bij Fusion Oostende, maar de thuisploeg gaf forfait. De competitie start met een kustderby van formaat: op bezoek bij KRC De Panne.<br

Lees meer »

Bondscoach Sven Vanthourenhout vertrekt na WK wielrennen in Zürich

Belgian Cycling neemt na afloop van het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in Zürich, dat later deze maand op de agenda staat, afscheid van bondscoach Sven Vanthourenhout. De beslissing werd na onderling overleg genomen. Dat heeft Belgian Cycling maandag gemeld.
The post Bondscoach Sven Vanthourenhout vertrekt na WK wielrennen in Zürich appeared first on KW.be.

Lees meer »

Net als in ‘Kalm Waes’: CEO, piloot en arts getuigen hoe meditatie en stilte hun leven veranderden

Helemaal zen en “100 procent zeker dat hij terugkomt” verliet Tom Waes het boeddhistisch centrum na een stilteretraite voor zijn programma ‘Kalm Waes’. Wat zo heilzaam is aan uren, zelfs dagen zitten én zwijgen op het meditatiekussen, en hoe het hen kalmeert in hun eigen drukke levens, weten ook deze ex-CEO, piloot en kinderarts. “De eerste keren vond ik het

Lees meer »

Feest bij Scholengemeenschap Guldenberg

Niet minder dan twintig leerkrachten van de scholengemeenschap Guldenberg vertrokken vorig schooljaar op pensioen. Ze kregen een passend afscheid van hun collega’s van Bamo, De Gulleboom, SPWe basis, VBS Wijnbergschool en De Posthoornschool.
The post Feest bij Scholengemeenschap Guldenberg appeared first on KW.be.

Lees meer »