Cercle Brugge lijdt zware nederlaag tegen Wisla Krakau, maar poulefase van Conference League komt niet in gevaar

Cercle Brugge heeft donderdagavond in zijn terugmatch van de vierde en laatste voorronde in de Conference League voor eigen volk tegen Wisla Krakau zijn riante uitgangspositie niet meer uit handen gegeven. De Poolse tweedeklasser verraste met een 1-4-zege tegen een experimenteel groen-zwart, dat afgelopen donderdag zelf nog zwaar uithaalde met 1-6, waardoor de kwalificatie voor de poulefase toch een feit is.

Muslic stuurde in vergelijking met vorige week zeven nieuwe spelers de wei in. De bezoekers, die niets meer te verliezen hadden, klommen op het kwartier op voorsprong in Jan Breydel. Kapitein Alan Uryga (15.) verlengde een corner overhoeks met het hoofd in doel. Wisla begon echt te hopen toen Tamas Kiss (18.) enkele minuten later op de counter de verdubbeling van de voorsprong tegen de netten trapte. Op het halfuur voorkwam Warleson zowaar de 0-3 met zijn voet.

De Vereniging vatte de tweede helft aan met basisspelers Nazinho en Kevin Denkey. Toch was het Wisla dat met nog ruim een kwartier op de klok nog een derde keer kon scoren via de ingevallen Patryk Gogol (73.). Felipe Augusto (78.) zorgde uiteindelijk voor de verlossende 1-3, Lukasz Zwolinski (90.+4) legde de 1-4-eindstand vast in de slotseconden.

De loting voor de poulefase van het derde Europese toernooi vindt vrijdag plaats, om 14u30 in Monaco. Naast Cercle gaat ook AA Gent de trommel in. De Buffalo’s rekenden woensdag reeds af met het Servische Partizan Belgrado.

The post Cercle Brugge lijdt zware nederlaag tegen Wisla Krakau, maar poulefase van Conference League komt niet in gevaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Werkdruk en emotionele belasting leraren gedaald, maar werkstress blijft

De werkdruk en emotionele belasting bij leraren is in 2023 gedaald na de piek van 2019, maar dat heeft zich nog niet vertaald in een daling van werkstress en burn-outklachten. Dat blijkt uit de Werkbaarheidsmonitor van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een grootschalige werkbaarheidsmeting die de kwaliteit van jobs in Vlaanderen om de vier jaar in kaart brengt.

Lees meer »

Feestcomité klaar voor druk kermisweekend

Het feestcomité is klaar voor drie dagen kermis, te beginnen met een quiz op vrijdagavond in sportzaal Rethorica. Deelnemen kost 24 euro per groep. Op zaterdag is er vanaf 18 uur beenhesp met frietjes en groenten of veggie. Kinderen tot 12 jaar betalen 12 euro, ijsje inbegrepen, voor 12- tot 16-jarigen is de prijs 15
The post Feestcomité klaar

Lees meer »

Eén jaar na z’n dood staat urne nog bij begrafenisondernemer: familievete drijft weduwe van Ivo Pauwels tot wanhoop

Eén jaar na zijn dood staat de urne van ‘Nonkel Jef’-acteur Ivo Pauwels nog altijd bij de begrafenisondernemer. Zijn weduwe, zangeres Diana More (63), is de wanhoop nabij. Door een felle familievete heeft ze haar man nog niet naar z’n laatste rustplaats kunnen brengen. Ze blijft verweesd en radeloos achter, getuigt ze in ‘Dag Allemaal’. “De procedure zit muurvast. Ik

Lees meer »

Frans is oudste en Shirley jongste kandidaat gemeenteraadsverkiezingen: “We hopen op drie zetels”

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober dingen 84 kandidaten naar onze stem. Er komen vier partijen in het strijdperk: CD&V+, N-VA, Voor Oudenburg en Vooruit. Onder de kandidaten is Frans Denys (82) de oudste en Shirley Dumon (wordt op 14 september 18) de jongste. We luisterden naar hun motivatie om aan politiek te doen, waarom ze voor N-VA en Vooruit

Lees meer »

Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme

Ruth Bukasa Ntunu werd op het voorbije Belgisch kampioenschap voor scholieren knap derde op de 800 meter. De atlete van Olympic Brugge verzekerde zich hiermee van deelname aan de 1.000 meter voor scholieren op de Memorial Van Damme op vrijdag 13 september.
The post Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme appeared first on KW.be.

Lees meer »

West-Vlaamse veehouders verliezen steeds meer schapen aan blauwtongvirus: “heb al gedacht om te stoppen”

Het blauwtongvirus treft momenteel heel wat veehouders. In ons land werden er inmiddels 2.400 haarden vastgesteld. Onder andere schapenhouder Lode Stragier uit de Rennevoordestraat in Oekene is zwaar getroffen. Tientallen van zijn schapen stierven de voorbije maand door het virus. “Ik heb al gedacht om te stoppen”, aldus Lode.
The post West-Vlaamse veehouders verliezen steeds meer schapen aan blauwtongvirus:

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Vakantiewoning ’t Goe Humeur opent de deuren: “Elke kamer een ander gewas”

Cindy Dewaele en Nico Hoste verhuren vanaf komend weekend een vakantiewoning in de Zonnebekestraat, vlakbij hun woning in Sint-Juliaan. In vakantiewoning ’t Goe Humeur kan je met 12 personen genieten van het prachtige uitzicht en de rust tussen de koeien.
The post Vakantiewoning ’t Goe Humeur opent de deuren: “Elke kamer een ander gewas” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geraakt Van den Bergh in eerste ronde voorbij Dobey?

Nog geen week na de Flanders Darts Trophy wordt er in Amsterdam al opnieuw gespeeld. Dimitri Van den Bergh is ook op de World Series of Darts Finals van de partij. Stoot hij titelverdediger Michael van Gerwen in eigen land van de troon? Volg het hieronder live of kijk op VTM 2 of VTM GO!

Lees meer »