Brandweer redt 13 varkens uit mestput nadat vloer van stal in Gingelom inzakt

In Mielen-boven-Aalst, een deelgemeente van Gingelom, is vanmorgen de vloer van een varkensstal ingezakt. Daardoor kwamen 13 varkens in de mestput onder de vloer terecht. De brandweer heeft alle varkens levend en wel uit de put kunnen hijsen met behulp van een speciale bosbrandweerwagen. 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

“In een volwaardige regering was het na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis alle hens aan dek”

“De overbevolking in de gevangenissen is een reëel probleem, maar is in het verhaal van de brutale verkrachting van een maatschappelijk werker eerder een dooddoener. Hoe durft men zo’n laks veiligheidsbeleid hanteren? Het is karikaturaal dat na dit majeure incident blijkt dat meerdere ‘panic buttons’ niet werken. Dat moet voor veel paniek zorgen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

Kortrijk herdenkt 80 jaar Bevrijding: “Het is belangrijk dat we de verhalen van de slachtoffers blijven vertellen”

Kortrijk herdacht de bevrijding van Stad Kortrijk in de Tweede Wereldoorlog op 6 september 1944 met een ceremonie. De bevrijding is 80 jaar geleden. “Het is belangrijk dat we de verhalen van de slachtoffers blijven vertellen en hen blijven herdenken”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne.
The post Kortrijk herdenkt 80 jaar Bevrijding: “Het is belangrijk dat we de verhalen

Lees meer »

Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek

Van brullende gitaren tot de opzwepende beats van enkele gekleurde en compleet absurde DJ’s? Dag twee van Het Schippersweekend wist op enkele uren tijd verschillende generaties te verenigen met één en dezelfde boodschap: Lauwe houdt van muziek!
The post Dag 2 van Het Schippersweekend verenigt jong en oud met muziek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden noemt dood Amerikaans-Turkse activiste “blijkbaar een ongeluk”

Het Israëlische leger noemt het “heel waarschijnlijk” dat een schot van een soldaat “onrechtstreeks en onbedoeld” een Amerikaans-Turkse activiste gedood heeft. Dat blijkt uit eigen onderzoek. De Amerikaanse president Joe Biden noemde de dood van de activiste “blijkbaar een ongeluk”. Bij een luchtaanval op Khan Younis zijn volgens het gezondheidsministerie van de extremistische Palestijnse organisatie zeker negentien doden gevallen. Het

Lees meer »

Diamant voor wandelaars Julien en Agnes

Zondag 8 september was een onvergetelijke dag voor het echtpaar Julien Vankeirsbilck en Agnes Devolder uit de Gaverstraat 15. In de feestlocatie Swaenenburg kregen zij het bezoek van een delegatie van burgemeester en schepenen naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum. Julien is afkomstig uit het naburige Meulebeke, waar hij opgroeide binnen een gezin van twee
The post Diamant voor

Lees meer »