Brandstichters synagoge Frankrijk aangeklaagd

Tegen drie mensen die worden verdacht van een aanval op een synagoge in zuidelijk Frankrijk is een aanklacht geformuleerd. Dat maakten aanklagers in Parijs bekend. Twee van de verdachten blijven in voorarrest. 

Meer krantenkoppen in België

Wiebes maakt favorietenrol waar en kroont zich tot Europees kampioen op de weg, bedrijvige Belgen blijven met lege handen achter

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Bij de elite vrouwen sprintte Lorena Wiebes ijzersterk naar de Europese kampioenentrui. Marthe Truyen was op een veertiende plek de eerste Belgische.

Lees meer »

Fluffy Falafel vanaf heden te vinden op de Veemarkt

In juli 2022 opende Wasim Bayazid (46) zijn eerste eat-in en takeaway winkel ‘Fluffy Falafel’, gevestigd op de hoek van de Veldstraat en de Stasegemsestraat in Kortrijk. Ruim twee jaar later verhuist de gewezen Syrische vluchteling met zijn vegan falafel wraps naar een grotere locatie op de Veemarkt, breidt hij samen met Kristof De Ruyck zijn cateringdiensten uit en lanceert

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje, ziet niemand zitten”

Voor een laatste keer hield de Warandewijk een wijkfeest. Want na 25 edities trekken de organisatoren er de stekker uit. “Afgelopen zondag kwamen er opnieuw zo’n 75 feestvierders opdagen, dat is niet niks, hé.“We stoppen op een hoogtepunt”, klinkt het.
The post Warandewijk in Gistel houdt na bijna 30 jaar laatste wijkfeest: “Een feest in een refter of lokaaltje,

Lees meer »

“Nee, toch niet het meest miserabele van alle politieke scenario’s: de schijn hoog houden om te vermijden dat de gevreesde zwartepiet bij hen belandt”

Zouden ze het nu echt menen met de formatie van een Vlaamse regering? Het is ze geraden. Ofwel gaan N-VA, CD&V en Vooruit echt voor onderhandelingen die nog voor de lokale verkiezingen van 13 oktober tot een akkoord kunnen leiden. Ofwel zijn we getuige van het meest miserabele van alle politieke scenario’s, dat van partijen die alleen maar de schijn

Lees meer »

Brusselse politicus Fouad Ahidar komt ook in Gent met lijst

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent komt de nieuwe partij FouadAhidar&TeamGent erbij. Fouad Ahidar heeft zijn eigen lijst in Brussel, Team Gent is een groep maatschappelijk betrokken burgers, zo zeggen ze. Lijsttrekker wordt Sidi El Omari, hij is 28, ooit Strafste Gentenaar geweest, en actief binnen een jeugdorganisatie in de Brugse Poort.

Lees meer »

West-Vlaamse veehouders verliezen steeds meer schapen aan blauwtongvirus: “heb al gedacht om te stoppen”

Het blauwtongvirus treft momenteel heel wat veehouders. In ons land werden er inmiddels 2.400 haarden vastgesteld. Onder andere schapenhouder Lode Stragier uit de Rennevoordestraat in Oekene is zwaar getroffen. Tientallen van zijn schapen stierven de voorbije maand door het virus. “Ik heb al gedacht om te stoppen”, aldus Lode.
The post West-Vlaamse veehouders verliezen steeds meer schapen aan blauwtongvirus:

Lees meer »

Rogier en Erna zijn 65 jaar gelukkig getrouwd

Rogier Couckuyt (88) en Erna Verstraete (93) kregen het bezoek van burgemeester Jan Seynhaeve, schepen van Feestelijkheden Lobke Maes en schepenen Stijn Tant en Bas Surmont. Zij kwamen Rogier en Erna feliciteren met hun briljanten huwelijksverjaardag. Zij kregen enkele geschenken aangeboden. Erna is geboren op 22 mei 1931. Ze was huisvrouw en zorgde voor de
The post Rogier en

Lees meer »

4 op 10 Vlamingen stemde in 2024 anders dan in 2019: bekijk in detail de kiezersbewegingen per partij 

38 procent van de Vlamingen stemde afgelopen verkiezingen in juni op een andere partij dan 5 jaar geleden. Dat blijkt uit nieuw kiezersonderzoek van de Universiteit Antwerpen. Ze brachten de kiezersbewegingen tussen de Vlaamse partijen in kaart. Wie kon kiezers van andere partijen overtuigen? En hoeveel moesten partijen precies prijsgeven aan elke tegenstander? Bekijk hier het overzicht.

Lees meer »

Diepvriesbedrijf Crop’s uit Ooigem breidt uit in VS: “Dat is ook goed nieuws voor de fabrieken in België’

Het bedrijf Crop’s, met hoofdzetel in Ooigem, is gespecialiseerd in diepvriesgroenten en -fruit en kant-en-klaarmaaltijden en slaat nu een slag in de Verenigde Staten. Het neemt de diepvriestak over van voedingsbedrijf National Cortina. “Dat is goed nieuws voor onze fabrieken”, luidt het.
The post Diepvriesbedrijf Crop’s uit Ooigem breidt uit in VS: “Dat is ook goed nieuws voor de

Lees meer »