Basket SKT Ieper vult ontbrekende puzzelstukjes in en kijkt nu vooruit naar de competitiestart

De voorbereiding bij Basket SKT Ieper is in volle gang. Het bestuur vervolledigde de voorbije maanden de ontbrekende puzzelstukjes en kijkt nu vooruit naar de competitiestart.

Bij de A-ploeg in Top Division One blijft Frederik Geldof de sportieve lijnen uitzetten. “Met Matteo Verstraete kregen we een mooie versterking ter beschikking vanuit Oostende”, zegt voorzitter Bart Bauters. “Verder zal Dauwe Vanneste de combinatie U21, A- en B-ploeg doen. Aan uitgaande zijde is er het vertrek van Malick Fall. Zijn doorlopend contract werd in onderling overleg stopgezet. Het was zijn wens om andere lucht op te snuiven. Komend weekend is er nog een thuismatch in de beker tegen Kontich, de week erop start de competitie in Melsele. Dit jaar is er weer een volledige competitie en gaan we minstens voor de top 8. Dat geeft recht op de play-offs. Top 4 zou thuisvoordeel opleveren en daar dromen we toch stiekem van. Het wordt echter geen walk in the park, want de reeks is serieus versterkt.”

Talenten uit eigen stal

De B-ploeg in eerste landelijke krijgt er twee jonge talenten uit eigen stal bij. “Mauro Coudyser en Siel Pieters komen van de C-ploeg over. Kenzo Martin en Alex Delaey hebben hun schoenen aan de haak gehangen na een lange carrière in Ieper. Pallieter Bevernage verliet de club. Na de top 3 van vorig jaar zouden we weer zo hoog mogelijk willen eindigen met deze ploeg, die opnieuw onder leiding staat van Fabrice Martin.”

“Nog intensief op zoek naar extra bestuursleden”

In eerste provinciale speelt de C-ploeg, waar Simon Segier in zijn debuutseizoen bij deze ploeg de bekerfinale haalde. “Jonas Vandecasteele trok naar Langemark en met Bavo Lezy hebben we een talentvolle ex-speler teruggehaald uit Oostende. Ook Pieter Verheyen is nieuw in die ploeg. Hij komt uit het Leuvense, maar volgt in onze regio zijn opleiding. Met Joren Capoen en Emiel Holvoet schuiven twee ervaren spelers van de D-ploeg door. Bij die D-ploeg is Pieter-Jan Leys onze nieuwe trainer. Hij volgde Roy Decaestecker op. Ook bij de dames zijn er wat verschuivingen. De eerste ploeg speelt dit jaar in tweede landelijke en wordt getraind door Niels Vandewoestyne. Hij volgt Henk Rondelez op. Die ploeg zal gedragen worden door het drietal Hanne Mestdagh-Pippa Demeulenaere-Loes Breughe, aangevuld met talentvolle jeugdspeelsters. Bij de tweede damesploeg in eerste provinciale is Jelena Rambour de trainster. Verder zijn er met Fréderic Vermeersch en Marjan Flamang twee nieuwe leden in de beheerraad en we zijn nog intensief op zoek naar extra krachten voor in ons bestuur.”

The post Basket SKT Ieper vult ontbrekende puzzelstukjes in en kijkt nu vooruit naar de competitiestart is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Thierry Neuville dit jaar eindelijk op koers ligt om de eerste Belgische wereldkampioen rally te worden

België heeft een traditie in de rallysport, maar serveerde nooit een wereldkampioen. Straks dan, misschien. Of liever: ongetwijfeld. Om niet te zeggen dat het al serieus verkeerd zou moeten lopen. Maar waarom zou het dit jaar eindelijk wel lukken, na al die vruchteloze pogingen, voor Thierry Neuville, 36 jaar en kind van de Oostkantons? Lees en verneem.

Lees meer »

EXCLUSIEF. De rijzende ster van Wallonië dankzij wie Bart De Wever opnieuw formateur is: “Een regering tegen Kerstmis? Dan belanden we in de problemen”

“Tegen eind oktober moet er een federale regering komen.” Dat zegt Maxime Prévot, de man dankzij wie Bart De Wever (N-VA) opnieuw formateur kon worden, in een exclusief gesprek met HLN. De rijzende politieke ster in Wallonië en voorzitter van Les Engagés gunt ons een blik achter de schermen van de federale onderhandelingen en schuwt de straffe voorspellingen niet. “Als

Lees meer »

Brusselse politicus Fouad Ahidar komt ook in Gent met lijst

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent komt de nieuwe partij FouadAhidar&TeamGent erbij. Fouad Ahidar heeft zijn eigen lijst in Brussel, Team Gent is een groep maatschappelijk betrokken burgers, zo zeggen ze. Lijsttrekker wordt Sidi El Omari, hij is 28, ooit Strafste Gentenaar geweest, en actief binnen een jeugdorganisatie in de Brugse Poort.

Lees meer »

Brussel zwaait Kevin Borlée uit: “Ik heb langzaam gelopen zodat ik langer kon genieten”

Kevin Borlée is officieel spurter af. Ex-atleet. Morgen neemt hij nog een rondje voor zijn rekening met de 4x400m, maar z’n individuele carrière sloot hij tijdens de eerste avond van de Memorial Van Damme af bij z’n dertiende deelname aan de Brusselse meeting. Zijn tijd, die was voor één keer van ondergeschikt belang. De 36-jarige Brusselaar finishte in 47.18, z’n

Lees meer »

Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”

Apple moet 13 miljard euro terugbetalen aan Ierland. Dit heeft het Europese Hof van Justitie dinsdag bekendgemaakt in zijn vonnis over deze zaak. Volgens de Europese Commissie was er sprake van ongeoorloofde staatssteun. Dezelfde rechtbank heeft ook een definitief vonnis uitgesproken tegen Google. Die techgigant zal een boete van 2,4 miljard euro moeten betalen.

Lees meer »

Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor

Lokaal Liberaal stelde zondagochtend haar lijst en programma voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. “Roeselare draait goed, maar het kan nog beter. Met lef, durf en frisse ideeën hopen we straks ons zetelaantal te verdubbelen”, aldus lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Piet Delrue.
The post Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »