Assistenten gezocht voor kinderen met beperking: “Zonder assistent kan onze zoon niet naar het gewone onderwijs”

Op 5 jaar tijd is het aantal kinderen en jongeren met een beperking op de wachtlijst voor een persoonlijk assistentiebudget (PAB) gedaald met 30 procent. De budgetten zijn in die tijd meer dan verdubbeld. Maar zelfs mét zo’n PAB is het niet gemakkelijk om je kind de juiste ondersteuning te geven, getuigt moeder Marianne. "Het voelt eerst alsof je de loterij wint, maar vervolgens is het heel erg moeilijk om een persoonlijke assistent te vinden." 

Meer krantenkoppen in België

Geen folklorestoet in de Molenhoek in Deerlijk omwille van wegenwerken

De folklorestoet die op zaterdag 19 oktober door de Molenhoek in Deerlijk zou trekken, gaat niet door. “We hebben onlangs bericht gekregen van de gemeente Deerlijk dat de wegenwerken in verschillende straten van de Molenhoek in oktober nog niet afgerond zullen zijn”, verduidelijkt Nick Mannekens van het feestcomité van de Molenhoek.
The post Geen folklorestoet in de Molenhoek in

Lees meer »

Scholen krijgen Vlaamse subsidies voor bouwprojecten

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert meer dan 9 miljoen euro in 35 scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen. Met deze projecten kunnen honderden leerlingen en scholieren de lessen in nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur doorbrengen.
The post Scholen krijgen Vlaamse subsidies voor bouwprojecten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Torhoutenaar Maarten Bassens (35) is aan de Leuvense universiteit doctor in de kunstgeschiedenis geworden. Zopas verdedigde hij met verve zijn knappe proefschrift over de relatie tussen woord en beeld in de prenten die de Belgische kunstenaar Pieter Bruegel de Oude in de 16de eeuw gemaakt heeft.
The post Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Lees meer »

In de sport is het altijd zomer

De meteorologie doet haar best ons van het tegendeel te overtuigen, maar er lijkt maar geen einde te komen aan de sportzomer. Het voetbalseizoen was al begonnen tijdens de Olympische Spelen en schakelt vanaf dit weekend een versnelling hoger, met zeven wedstrijden in eenentwintig dagen voor Europees spelende clubs. De wielrenners kunnen dit weekend kiezen tussen World Tour-wedstrijden in Canada

Lees meer »

Dartclub ’t Gemeentehuis start in Harelbeekse competitie

Vanaf 21 september start de nieuwe dartscompetite van de Harelbeekse Dartsfederatie. Nieuw in reeks drie is Dartsclub ’t Gemeentehuis uit Desselgem. In dit café worden regelmatig tornooien georganiseerd. “De grote belangstelling was de aanzet om met een eigen club te beginnen”, vertelt voorzitter Bjorn Verweij (21), ook uitbater van café ‘t Gemeentehuis.
The post Dartclub ’t Gemeentehuis start in

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur. Het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap komt.

Lees meer »