Alerte buren merken brand op in woning waarvan bewoners op reis zijn: “Huis tijdelijk onbewoonbaar”

Een rijwoning in Oostende is tijdelijk onbewoonbaar verklaard na een nachtelijke brand. Het waren buren die woensdagnacht rookontwikkeling opmerkten en de hulpdiensten verwittigden. De bewoners van het getroffen pand waren niet aanwezig en zijn momenteel op reis. “De oorzaak is waarschijnlijk een kortsluiting van een elektrisch apparaat”, zegt brandweerkapitein Francis Daniaux.

De brandweer werd woensdagnacht rond 3.30 uur gealarmeerd door enkele buurtbewoners van de Prinsenlaan in Oostende. De buren waren ’s nachts wakker geworden en merkten heel wat rookontwikkeling in het huis naast hen. Omdat die bewoners op reis zijn, besloten ze zelf de hulpdiensten te verwittigen. De toegesnelde brandweer merkte inderdaad een brand op in de kelderverdieping die gepaard ging met heel wat rookontwikkeling.

Geen gewonden

Het vuur werd snel geblust en de brand bleef beperkt tot de kelderruimte, maar door de vele rookschade werd het pand wel tijdelijk onbewoonbaar verklaard. “De oorzaak is waarschijnlijk een kortsluiting van een elektrisch apparaat”, zegt brandweerkapitein Francis Daniaux.

Tijdens de interventie was een deel van de Prinsenlaan niet toegankelijk voor verkeer, maar gezien het nachtelijk uur zorgde dat niet voor problemen. Ook een ambulance kwam mee ter plaatse, maar die bleek uiteindelijk enkel preventief meegestuurd. Gewonden vielen er niet.

The post Alerte buren merken brand op in woning waarvan bewoners op reis zijn: “Huis tijdelijk onbewoonbaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Op voorhand niet tevreden met zilver, maar nu wel”: Jasper Schoofs zorgt voor eerste Belgische medaille op EK wielrennen met zilver in tijdrit voor junioren

De eerste Belgische medaille op het EK wielrennen in Limburg is een feit. Jasper Schoofs (18) pakte zilver in de tijdrit bij de junioren (17-18 jaar). “Op voorhand had ik niet tevreden geweest met zilver, maar nu wel”, reageerde onze jonge landgenoot achteraf. “Ik heb alles eruitgehaald.” Matisse Van Kerckhove (18) zat lang in de hot seat maar greep naast

Lees meer »

Jaarlijkse hoogdag voor de BMW-liefhebbers in Lichtervelde

BMW Meet&Drive Lichtervelde bestaat intussen acht jaar. Het event werd opgestart in 2016 en is uitgegroeid tot een gevestigde waarde op de oldtimerkalender. Zo’n 140 BMW’s rijden op zondag 15 september in de voor- en namiddag een toer.
The post Jaarlijkse hoogdag voor de BMW-liefhebbers in Lichtervelde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Toch een beetje teleurgesteld”: Jasper Schoofs zorgt voor eerste Belgische medaille op EK wielrennen met zilver in tijdrit voor junioren

De eerste Belgische medaille op het EK wielrennen in Limburg is een feit. Jasper Schoofs (18) pakte zilver in de tijdrit bij de junioren (17-18 jaar). “Op voorhand had ik niet tevreden geweest met zilver, maar nu wel”, reageerde onze jonge landgenoot achteraf. “Ik heb alles eruitgehaald.” Matisse Van Kerckhove (18) zat lang in de hot seat maar greep naast

Lees meer »

Conflict bij Audi Brussels bereikt kookpunt: directie zet werknemers zonder loon thuis, vakbonden laten deurwaarder ‘lock-out’ vaststellen

De sfeer aan de Audi-fabriek in Vorst wordt steeds grimmiger. Op vraag van de vakbonden heeft een deurwaarder vastgesteld dat de fabriek dicht is. “Er zijn 200 à 300 werkwilligen die niet binnen mogen”, zegt ACV Metea-vakbondsman Ronny Liedts. Er wordt gesproken van een ‘niet-wettelijke lock-out’. De actie kwam nadat het management zondagavond had aangekondigd dat de fabriek gesloten zou

Lees meer »

Parkeersensoren Shop & Go in kernwinkelgebied van Tielt zijn in werking

De Shop & Go-sensoren in de parkeervakken in Tielt zijn sinds dinsdagnamiddag actief. Dat betekent dat je voortaan een half uur gratis op die speciaal aangeduide parkeervakken kan staan. Een schijf leggen hoeft niet.
The post Parkeersensoren Shop & Go in kernwinkelgebied van Tielt zijn in werking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse vrouw leent rekening uit om koppel uit Koksijde bijna 28.000 euro lichter te maken

Een 53-jarige Duitse vrouw riskeert in de strafrechtbank van Veurne zes maanden cel omdat ze als mededader van oplichting vervolgd wordt. Doordat ze als ‘money mule’ haar bankrekening ter beschikking stelde van andere criminelen kon zo 27.877 euro gestolen worden van een koppel uit Koksijde.
The post Duitse vrouw leent rekening uit om koppel uit Koksijde bijna 28.000 euro

Lees meer »

De Wever (N-VA) hekelt “huftergedrag” na joyride ziekenwagen, D’Haese (PVDA) fors: “Hij kiest weer voor polarisatie”

Bart De Wever (N-VA) reageert met enkele forse uitspraken op de joyriders die in Antwerpen met een ambulance aan de haal gingen. “Het zijn vrijwel altijd jongeren van allochtone origine”, verklaarde de burgemeester op Radio 1. PVDA-lijstrekker Jos D’Haese is niet te spreken over de uithaal. “De Wever kiest weer voor polarisatie in plaats van voor oplossingen.”

Lees meer »