102-jarige Maria Honoré in Heule overleden

In woonzorgcentrum Ter Melle in Heule is woensdag de 102-jarige Maria Honoré overleden. Ze zou de laatste dag van dit jaar 103 geworden zijn. Ze verbleef pas sinds februari dit jaar in het rusthuis. Voordien woonde ze bij haar jongste dochter Jersy in de Vlaanderenstraat in Kortrijk (Heule-Watermolen).

Maria – haar officiële voornaam was Georgette, maar iedereen kende haar als Mariatje van Jo – is in Hulste geboren, maar verhuisde als kind naar Gullegem. Ze volgde middelbaar onderwijs in het instituut Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand in Kortrijk en werkte tot haar huwelijk als secretaresse bij wasmachinefabrikant Primus in Gullegem. Ze trouwde met haar Gullegemse straatgenoot Joseph ‘Jo’ Vandenbussche en ze gingen in de Groenestraat in Heule wonen. Maria fietste vroeger heel graag en is nog met de tweewieler naar haar tante in Lier gefietst. Ook naar zee trok ze met de fiets. Verder heeft ze veel gebreid en gelezen. Ze was lid van Samana en S-Plus. Haar man is in 2001 op 80-jarige leeftijd overleden. Daarna ging ze eerst tien jaar een paar dagen per week bij haar dochter wonen en de jongste dertien jaar permanent, tot ze begin dit jaar in het woonzorgcentrum introk.

Familie

Maria was moeder van vier kinderen: John (met Annie Bekaert, Heule), Jenny (weduwe Marc Deroo, met Joël Vandenbogaerde, Heule), James (weduwnaar Lieve Olivier, met Christine Bitota-Kabinga, Lint) en Jersy (met Carlos Bossuyt, Kortrijk). Ze had negen kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen. Het afscheid heeft dinsdag plaatsgehad in de aula Leiekant in Marke. (NOM/Begr. Bloyart/Sereni)

The post 102-jarige Maria Honoré in Heule overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Team Kortrijk gaat voor recordverkoop azaleaplantjes voor Kom Op Tegen Kanker

De bestuursleden deelden vandaag 5.500 azalea’s uit aan de ruim 50 vrijwilligers die zich klaarstoomden voor het Plantjesweekend KOTK op 13, 14 en 15 september. Er komen er nog, we ambiëren een record van 12.500 stuks”, zegt coördinator Pascale Goeminnen.
The post Team Kortrijk gaat voor recordverkoop azaleaplantjes voor Kom Op Tegen Kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie is Laura Loomer (31), de extreemrechtse complotdenker die samen met Trump reist?

Laura Loomer vergezelde Donald Trump woensdag tijdens een herdenkingsplechtigheid van de wrede aanslagen van 9/11 in New York en zat dinsdag op zijn vliegtuig naar Philadelphia, waar het presidentiële debat plaatsvond met Kamala Harris. Daar maakte Trump geen al te beste beurt, onder meer door zijn uitspraak dat migranten in Ohio katten zouden eten. Een verzinsel dat hij bij Laura

Lees meer »

Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”

Apple moet 13 miljard euro terugbetalen aan Ierland. Dit heeft het Europese Hof van Justitie dinsdag bekendgemaakt in zijn vonnis over deze zaak. Volgens de Europese Commissie was er sprake van ongeoorloofde staatssteun. Dezelfde rechtbank heeft ook een definitief vonnis uitgesproken tegen Google. Die techgigant zal een boete van 2,4 miljard euro moeten betalen.

Lees meer »

Noor Vaneenooghe is zestigste Tineke van Heule

In een tot de nok gevulde tent op het Lagaeplein is Noor Vaneenooghe zondag gekroond tot het zestigste Tineke van Heule. Ze mag het komende jaar Heule vertegenwoordigen en wordt daarbij bijgestaan door Jana Vandersteene en Gaille Naessens, respectievelijk eerste en tweede eredame. “Een incidentloze editie, met meer dan 35.000 uitzinnige feestvierders, zeven sterke kandidates en een prachtig kersvers Tineke

Lees meer »

Eerste energielening voor mede-eigenaars

Energiehuis Oostende biedt advies en begeleiding aan particulieren en kmo’s voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Onlangs kende Energiehuis Oostende de eigenaars van het Residentie Stendhal (Vereniging van Mede-Eigenaars) een eerste Mijn VerbouwLening toe.
The post Eerste energielening voor mede-eigenaars appeared first on KW.be.

Lees meer »