Zeker vijftien doden bij overstromingen in India

Bij overstromingen die zijn veroorzaakt door stortregens in het westen van India zijn zeker vijftien mensen om het leven gekomen.

 

Meer krantenkoppen in België

Modelspoorklub geeft geheimen prijs op open Monumentendag

In het clubhuis aan de Karperstraat 11 in Zandvoorde kwamen op zondag 8 september heel wat liefhebbers van miniatuurtreintjes over de vloer. De Modelspoorklub van de Kust (MSKK) zette de deuren open naar aanleiding van de zesendertigste Open Monumentendag. Het thema van de dag luidde en route. In de thuisbasis van MSKK kon het publiek
The post Modelspoorklub geeft

Lees meer »

Alides nodigt uit voor kennismaking met bouwproject Vue: “Flats voldoen aan de modernste normen”

Op de site van de voormalige verfspecialist in Veurne, op de hoek van de Brugsesteenweg en de Zannekinlaan, schieten de werken van het unieke bouwproject Vue van projectontwikkelaar en investeerder Alides goed op. De oplevering is voorzien begin 2025.
The post Alides nodigt uit voor kennismaking met bouwproject Vue: “Flats voldoen aan de modernste normen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mooi en meedogenloos in Bergen

13:44 Franstalig België is dit najaar het decor van een heuse politieke soap, schrijft Quentin Joris, chef politiek van L’Echo. Alle elementen zijn aanwezig om er een kijkcijferkanon van te maken: kleurrijk…

Lees meer »

Jong Keukengeweld bij LOS: “Blij met wat we tot nu toe bereikt hebben”

Het restaurant LOS vlakbij het Kasteel van Wijnendale aan de Oostendestraat bestaat begin oktober een jaar. Daar hoort een verjaardagscadeau bij, en wat voor eentje! LOS werd geselecteerd voor het project Jong Keukengeweld van Horeca Vlaanderen.
The post Jong Keukengeweld bij LOS: “Blij met wat we tot nu toe bereikt hebben” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kustredders moesten opvallend meer tussenkomen bij ernstige incidenten afgelopen zomer

De redders aan de kust zijn opvallend meer moeten tussenkomen bij ernstige incidenten afgelopen zomer. Dat blijkt woensdag uit cijfers van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV). De redders moesten onder meer verschillende keren tussenkomen voor zwemmers in moeilijkheden. Zowel in Oostende als in Blankenberge kwamen afgelopen zomer zwemmers om het leven.
The post Kustredders moesten opvallend meer tussenkomen bij

Lees meer »

3.500 jaar oude kruik die werd vernield door 4-jarige jongen gerestaureerd en weer te zien

De 3.500 jaar oude kruik die in augustus aan diggelen viel in een museum in Israël nadat een nieuwsgierig 4-jarig jongetje de pot omstootte, staat terug tentoongesteld. De zeldzame pot uit de bronstijd is sinds woensdag weer te zien in het museum. Professionele restaurateurs slaagden erin het voorwerp voorzichtig weer in elkaar te zetten, dankzij onder meer 3D-technologie en speciale

Lees meer »

Tackle: “Tegen Genk moeten we weer doen waar we het best in zijn”

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Tackle: “Tegen Genk moeten we weer doen waar

Lees meer »

Zaterdag start project LIJF-elijk ANDERS in Engelse Kerk

In de Engelse Kerk in de Langestraat in Oostende start zaterdag het project ‘LIJF-elijk ANDERS’ met foto’s van de Gentse Hilde Braet. Het is een fototentoonstelling rond seksualiteitsbeleving van vrouwen met een beperking.
The post Zaterdag start project LIJF-elijk ANDERS in Engelse Kerk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Youri H. (33) riskeert 9 jaar cel nadat hij Francis (16) van de weg maaide: “Extra zwaar voor de familie dat beklaagde beweert dat hij zich niets herinnert”

In de politierechtbank van Dendermonde werd er vandaag voor het eerst gepleit in het dodelijk ongeval waarbij Francis Aerts (16) op 1 augustus 2022 overleed. De jonge tiener werd van de weg gemaaid door Youri H. (33), die 2,7 promille in zijn bloed had en ook zwaar onder invloed was van drugs. Die avond veroorzaakte hij maar liefst 3 ongevallen,

Lees meer »