Tyfoon Gaemi sloeg harder toe in Filipijnen, Taiwan en China door klimaatverandering: “Nieuw tijdperk van grotere, dodelijkere tyfoons”

De klimaatverandering heeft de wind en regenval die tyfoon Gaemi in juli liet neerkomen op de Filipijnen, Taiwan en China erger gemaakt. Door de klimaatverandering was de tyfoon “zowel meer waarschijnlijk als meer destructief”, blijkt woensdag uit een analyse van 23 wetenschappers van World Weather Attribution. Zij gaan met behulp van weerobservaties en klimaatmodellen na hoe de klimaatverandering de intensiteit en waarschijnlijkheid van extreem weer beïnvloedt.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hij zou de doodstraf moeten krijgen”: opa van Amerikaanse schoolschutter wijst met beschuldigende vinger naar “tierende vader”

“De vader van Colt Gray zou de doodstraf moeten krijgen omdat hij hem zo ver gedreven heeft.” Dat zegt Charles Polhamus (81), de opa van de 14-jarige schutter die vorige week twee leerlingen en twee leerkrachten doodschoot op zijn school in Winder (Georgia). De tiener had het moordwapen van zijn vader Colin (54) cadeau gekregen.

Lees meer »

Eerste gemeenteraad voor Nessim Ben Driss als waarnemend burgemeester van Moorslede

Zowat een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober was er donderdagavond in Moorslede gemeenteraad. Wat leidde tot een opmerkelijke stoelendans want de schepenen van de meerderheidspartijen Visie en STERK wisselden aan de grote tafel van kant en zaten nu samen bij hun partijgenoten gemeenteraadsleden. Het was voor Nessim Ben Driss (Visie) de eerste gemeenteraad als waarnemend burgemeester.

Lees meer »

Twee knieprothesen houden Roland (73) niet tegen om halve marathon te lopen: “Niet om te pronken met mijn prestatie, wel om ervan te genieten”

Nu zondag staat in Ieper de 24ste In Flanders Fields Marathon op het programma. Voor het eerst kan naast de 42 km ook een halve marathon gelopen worden. Een opvallende deelnemer is Roland Outtier, die na twee knieoperaties dan toch opnieuw de loopschoenen aantrok. “Het vergde een ijzeren discipline om te doen wat de dokters vroegen, maar het is gelukt.”

Lees meer »

Driekwart van de Vlamingen voelt zich veilig in eigen buurt

76 procent van de Vlamingen voelt zich veilig in zijn of haar eigen woonomgeving. Dat meldt Statistiek Vlaanderen. Toch blijft veiligheid een belangrijk verkiezingsthema. "Politici benadrukken graag dat onveiligheid heerst, want dan kunnen ze zich profileren als degene die de criminaliteit zal oplossen", verklaart Mattias De Backer, postdoctoraal onderzoeker bij KU Leuven.

Lees meer »

Tiende keer Feest in ’t Groen in Torhout

Op zondag 15 september organiseert het stadsbestuur voor de tiende keer Feest in ’t Groen. De jubileumeditie heeft plaats in het landschapspark ’t Hoge Water aan de Noordlaan. Iedereen is er tussen 14 en 18 uur gratis welkom voor een namiddag vol activiteiten, animatie en een flinke portie muziek.
The post Tiende keer Feest in ’t Groen in Torhout

Lees meer »