Tientallen tonnen dode vissen spoelen aan in Golf van Volos in Griekenland

In de Golf van Volos, een baai in de Griekse regio Thessalië, spoelen dezer dagen tonnen dode vissen aan. Volgens experts is dat nog een gevolg van de grote overstromingen in de regio bijna een jaar geleden.

 

Meer krantenkoppen in België

Zon maakt plaats voor wisselvallig weer met veel neerslag

We krijgen vandaag wisselvallig weer op ons bord met heel wat neerslag. Vooral in het noorden van het land en op het reliëf kan de neerslag in intensiteit toenemen en gepaard gaan met een donderslag. De maxima variëren tussen 14 en 21 graden, meldt het KMI. Lokaal zijn er rukwinden mogelijk rond 50 kilometer per uur.

Lees meer »

Veerle (61) en Roland (76) moeten chalets afbreken omdat deel van camping Marva III wordt verkocht: “Verplaatsen gaat niet zomaar”

Zowel Veerle Ghesquière als Roland Bourgoignie moeten hun chalets afbreken op camping Marva III in Middelkerke. De reden? Het deel waarop hun chalet gebouwd werd, werd verkocht aan een naastgelegen camping. De eigenaar van de andere camping geeft Veerle en Roland, net zoals nog zo’n dertig andere eigenaars, de tijd om het terrein te ontruimen… tot eind dit jaar.

Lees meer »

Nepagenten stelen miljoenenlading cocaïne van beruchte Taghi-groep: drugsroof veroorzaakt spanningen in crimineel circuit

Het Antwerpse parket is een bende nepagenten op het spoor die grote drugsladingen steelt van andere criminele organisaties. De bende zou twee weken geleden in Kemzeke een transport van de beruchte Taghi-groep uit Nederland hebben overvallen. Daarbij zou 1.400 kg cocaïne zijn geroofd. De drugsroof zorgt voor enorme spanningen in het criminele circuit.

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur. Het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap komt.

Lees meer »

Start van Jong Keukengeweld draait uit op fiasco: website voor reserveringen urenlang onbruikbaar

De doorstart van Jong Keukengeweld blijkt net iets te succesvol te zijn. Het concept waarbij mensen jonger dan 35 jaar aan een goedkopere prijs gastronomisch kunnen gaan eten, is bij de start zo populair dat de website urenlang problemen kent, zoals lange laadtijden en reservaties die blijven vasthangen. “We hadden gedacht dat het succesvol ging zijn, maar niet in deze

Lees meer »

Geert Vandewynckel komt toch weer op met lijst HEUVELLAND

Oud-schepen Geert Vandewynckel zal dan toch weer opkomen met zijn lijst HEUVELAND. Verrassend, want een paar jaar geleden gaf hij in een kranteninterview aan dat hij nu een heel andere weg was ingeslagen en niet meer aan politiek deed. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan : op veertien dagen tijd bokste hij dan toch weer een lijst

Lees meer »

Ook Damse Belangen komt op met volledige lijst

Anders dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen – toen er vijftien namen op de lijst stonden – trekt Damse Belangen nu met een volledige lijst van 21 kandidaten naar de kiezer.
The post Ook Damse Belangen komt op met volledige lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen”

Door te investeren in een hotel en vakantiepark wilde Plopsaland De Panne het jaar rond open zijn, maar daarop keert het park nu terug. Na de kerstvakantie zullen het pretpark, het hotel en het vakantiepark zes weken gesloten zijn.
The post Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen” appeared first on KW.be.

Lees meer »