Telegram-oprichter Pavel Durov vrijgelaten onder voorwaarden, mag Frankrijk niet verlaten

De Frans-Russische miljardair Pavel Durov, topman van de Russische berichtendienst Telegram, is in Frankrijk in verdenking gesteld voor een reeks inbreuken in verband met georganiseerde misdaad. Dat heeft de procureur van Parijs aangekondigd.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie Oostende zet vanaf komend voorjaar voor het eerst drones in:“Heel veel mogelijkheden”

De Oostendse politie werkt volop aan het drone-project. In het voorjaar zullen de eerste teams actief worden. “Er zijn veel mogelijkheden”, zegt korpschef Philip Caestecker. De resultaten in Bredene zijn positief. “Met een drone zie je veel meer dan op een kaart of op Google Streetview”, zegt korpschef Philip Caestecker.
The post Politie Oostende zet vanaf komend voorjaar voor

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur. Het ziet er niet naar uit dat er snel beterschap komt.

Lees meer »

De Zilverberg opent horecazaken Grand Café en resto d’Embrasserie

Op dinsdag 10 september was er de officiële opening van het Grand Café en resto d’Embrasserie in het woonzorgcentrum De Zilverberg. Beide zijn op 2,5 maanden volledig vernieuwd met een nieuwe naam er bovenop.
The post De Zilverberg opent horecazaken Grand Café en resto d’Embrasserie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Audi zet 3.000 werknemers zonder loon op straat om vakbond onder druk te zetten. Mag dat zomaar?

De fabriek van Audi in Vorst is gesloten door een ‘lock-out’: niemand kan er in of uit. Vakbondsleden hebben de sleutels van een tweehonderdtal afgewerkte auto’s gestolen en verstopt “op een veilige plaats”. Sindsdien escaleert het conflict tot een open oorlog, met de ‘lock-out’ als hoogtepunt. Alle 3.000 werknemers zitten nu tijdelijk zonder werk, en ook zonder loon. “Audi heeft

Lees meer »

Politiezone Vlas en De Lijn doen nieuwe gezamenlijke controleacties op overlast en zwartrijden door busreizigers

Zowel op vrijdagnamiddag 6 september, vlak na school, als op dinsdagmorgen 10 september, vlak voor school, voerden de politiezone Vlas en controleurs van De Lijn opnieuw gezamenlijke controleacties uit op overlast en zwartrijden op enkele drukke buslijnen van en naar het NMBS-station van Kortrijk. Op de gecontroleerde bussen zat vooral schoolgaande jeugd.
The post Politiezone Vlas en De Lijn

Lees meer »

“Politie nam enfant terrible Marius in bescherming in grootschalig drugsonderzoek”, zo blijkt uit geheime documenten

De politie houdt Marius Borg Høiby (27), die recent nog in opspraak kwam wegens geweld tegen zijn ex-vriendin, een hand boven het hoofd. Dat schrijven lokale media. Agenten zouden de zoon van kroonprinses Mette-Marit gewaarschuwd hebben dat zijn naam was opgedoken in een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Onze royalty-expert geeft tekst en uitleg over het zoveelste schandaal rond het enfant

Lees meer »

Hulp voor Gaza vanuit België: vliegtuig met 500 tenten onderweg – Israël biedt Hamasleider veilige uittocht in ruil voor gijzelaars

Op de luchthaven van Melsbroek is woensdagochtend om 9.15 uur een vliegtuig met hulpgoederen vertrokken naar Gaza. Het gaat om een B-FAST-missie. Aan boord bevinden zich meer dan 500 tenten die uitgerust zijn voor de winter. Sinds het begin van de oorlog in Gaza stuurde België ongeveer 1.250.000 euro aan hulpgoederen naar de regio.

Lees meer »