Speurders doen zes jaar na feiten getuigenoproep in onderzoek naar hoevemoord

De speurders van de federale gerechtelijke politie van Limburg en de onderzoeksrechter in Tongeren zijn nog altijd op zoek naar informatie en getuigen in kader van het onderzoek naar de hoevemoord in Elen (Dilsen-Stokkem) op de 61-jarige Gerty Vanhoef. Op het ogenblik van de feiten, dinsdag 28 augustus 2018, werden vlakbij de Damiaanhoeve twee voertuigen opgemerkt. De politie zoekt mensen die de SUV’s gezien of bestuurd hebben.

 

Meer krantenkoppen in België

Verdachte van steekpartij in Oostende geïdentificeerd

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.

Lees meer »

Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje

Geboren en getogen Moorsledenaars Rik Declercq en Christia D’Haene gaven op 27 juli 1974 elkaar hun jawoord. Het echtpaar is inmiddels vijftig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.
The post Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE FRANKRIJK-BELGIË. Aftrap! Nemen de Rode Duivels revanche?

De Rode Duivels nemen het in de Nations League op tegen Frankrijk. Bondscoach Tedesco voert één wijziging door: Debast vervangt de geblesseerde De Cuyper. Aan de overzijde zit sterspeler Mbappé op de bank, net als Griezmann, Olise en Barcola. Weten de Duivels daarvan te profiteren? Kijk LIVE op VTM en VTM GO, of volg het in onze liveblog! Voorlopig staat

Lees meer »

Matthieu doet het! Mythisch record van 1.038,8 kilometer lopen in 6 dagen tijd is binnen: “Hij heeft nog een uurtje om record scherp te stellen”

Een marathon van 42, 195 kilometer is voor velen al een uitdaging, maar niet voor topsporter Matthieu Bonne. Die liep de afgelopen zes dagen net wat verder. Precies 21 uur per dag was hij aan het lopen, met telkens slechts 12 minuten pauze per drie uur tijd. Zo heeft hij een nieuw wereldrecord te pakken, want in totaal liep hij

Lees meer »

Veerle (61) en Roland (76) moeten chalets afbreken omdat deel van camping Marva III wordt verkocht: “Verplaatsen gaat niet zomaar”

Zowel Veerle Ghesquière als Roland Bourgoignie moeten hun chalets afbreken op camping Marva III in Middelkerke. De reden? Het deel waarop hun chalet gebouwd werd, werd verkocht aan een naastgelegen camping. De eigenaar van de andere camping geeft Veerle en Roland, net zoals nog zo’n dertig andere eigenaars, de tijd om het terrein te ontruimen… tot eind dit jaar.

Lees meer »

“Het wielrennen begon te wegen op mijn gezinsleven”: ex-Europees kampioen Sean De Bie is nu wijnboer

“Ik ben op het juiste moment gestopt met koersen.” Voormalig profrenner Sean De Bie (32) – ook bekend van de docusoap ‘Jonge benen’ – schoolde zich om tot wijnboer en -handelaar met een eigen wijngaard. In ‘Primo’ blikt hij terug op zijn Europese kampioenentitel, zijn zwaar ongeval, waar zijn passie voor wijn vandaan komt en waarom zijn vrouw Sofie blij

Lees meer »

Op bezoek bij K3 op Malta, waar onverwachte problemen opduiken op filmset: “Soms moeten opnames stilgelegd worden”

“Mensen hebben hier totaal geen besef van wie we zijn. ‘We’re a Belgian popgroup’, moeten we tientallen keren per dag uitleggen.” Maar liefst vijf weken brengen Hanne, Marthe en Julia van K3 door op Malta voor hun allereerste film samen. Omringd door 55 crewleden, 60 figuranten, 12 Belgische en 16 Maltese dansers, en… schildpadspotters. Want de natuur wil niet echt

Lees meer »

Morgen 24 urenstaking op Charleroi: “Luchthaven zal op 15 procent van capaciteit draaien”

Een 24 urenstaking zal donderdag voor de nodige hinder zorgen op de luchthaven van Charleroi. Dat laat de directie van de luchthavenuitbater weten in een persbericht. De operationele capaciteit wordt uit voorzorg teruggeschroefd tot 15 procent, heel wat vluchten zullen dus geschrapt worden. De getroffen passagiers zullen door hun luchtvaartmaatschappij gecontacteerd worden, klinkt het bij Brussels South Charleroi Airport.

Lees meer »