Recensie | ‘Moving’: een scheiding door de ogen van een twijfelend meisje

06:00 Een 11-jarig meisje probeert in het reine te komen met de scheiding van haar ouders. In 1993 vertelde de Japanse cineast Shinji Somai in ‘Moving’ een universeel verhaal op zijn eigen manier. Met de hu… 

Meer krantenkoppen in België

Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen”

Door te investeren in een hotel en vakantiepark wilde Plopsaland De Panne het jaar rond open zijn, maar daarop keert het park nu terug. Na de kerstvakantie zullen het pretpark, het hotel en het vakantiepark zes weken gesloten zijn.
The post Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE EK WIELRENNEN. Na 35 kilometer koers krijgt eenzame Tsjechische vluchter kleine voorsprong, Belgen houden zich rustig

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Ook de elite vrouwen zijn begonnen aan hun Europees kampioenschap. Zonder Lotte Kopecky en dus moet vooral het collectief de sterkte worden.

Lees meer »

Vanaf nu ook alternerend zaterdagmarkt in Krottegem en Beveren: “Het leeft al bij de inwoners”

Roeselare heeft er – naast de traditionele dinsdagmarkt – een markt bij. Zaterdag 14 september wordt op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in Krottegem de eerste tweewekelijkse markt gehouden. De week erop is het de beurt aan Beveren, daarna blijven de zaterdagmarkten elkaar afwisselen. “We hebben al acht geëngageerde marktkramers, vooral met voeding. Maar er kunnen er uiteraard nog bij.”
The post

Lees meer »

“Mario Draghi is niet de man om een overbodig kladje in te dienen”

Mario Draghi, even premier van Italië (2021-2022) en veel langer (2011-2019) voorzitter van de Europese Centrale Bank, heeft een plan geschreven dat de Europese concurrentiekracht een fikse boost moet geven. Draghi is niet de man om dan een overbodig kladje in te dienen. Die “whatever it takes”-stijl waarmee hij in 2012 de vertrouwenscrisis in de eurozone bezwoer, is hij onderweg

Lees meer »

KSA Spiko opent jaar

KSA Spiko trapte zaterdag het nieuwe jaar af met een namiddag vol spel, plezier en kennismaking met nieuwe vriendinnen. KSA Spiko is de KSA van Sint-Pieters en Christus Koning voor meisjes van 5 tot 16 jaar. Drie keer per maand komt men in het weekend samen voor een toffe activiteitennamiddag. Daarnaast zijn er ook speciale
The post KSA Spiko

Lees meer »

Florian Van Acker na Parijs: “Tijd nodig om te verwerken”

Voor Florian Van Acker zaten de Paralympische Spelen in Parijs er vroeger dan verwacht op. In zijn kwartfinale moest hij het onderspit delven tegen de Taiwanees Chen Po Yen (17), die later zilver pakte. Tijd om even terug te blikken met mama Dora Debedts.
The post Florian Van Acker na Parijs: “Tijd nodig om te verwerken” appeared first on

Lees meer »

Nieuwe functie voor de Heidekapel?

Kerkfabriek Sint-Clemens heeft de intentie om de kapel bij de Heideschool van de hand te doen. Het schoolbestuur zou de nieuwe eigenaar worden. “Op die manier kunnen we de kapel, toch een beeldbepalend element op Vosseslag, vrijwaren voor de toekomst”, klinkt het.
The post Nieuwe functie voor de Heidekapel? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met boeken naar de wijken: Proefproject ‘De Wisselbib’ in drie ontmoetingscentra van start

Bibliotheek Oostende en drie ontmoetingscentra zijn gestart met een gezamenlijk proefproject ‘De Wisselbib’. De bib stelt een collectie boeken ter beschikking in de ontmoetingscentra waar bezoekers een boek kunnen uitlenen of ter plekke lezen. Het aanbod wisselt regelmatig en is aangepast aan de interesses van de bezoekers.
The post Met boeken naar de wijken: Proefproject ‘De Wisselbib’ in drie

Lees meer »