Politie vraagt mensen aan kust om mogelijke gevallen van mensensmokkel per boot te melden

De federale politie en de politiezone Westkust (De Panne, Koksijde en Nieuwpoort) roepen burgers op om de komende dagen extra aandachtig te zijn voor mensen die met kleine bootjes het Kanaal willen oversteken richting het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt woensdag uit een persbericht van de federale politie. Daarnaast voert ook de politie zelf de inspanningen tegen mogelijke mensenmokkel op.

De pogingen om op clandestiene wijze het Kanaal over te steken, vinden meestal plaats vanuit de Noord-Franse kust, omdat de afstand tot het Verenigd Koninkrijk daar korter is. Mensen worden er in soms overvolle rubberen boten de zee op gestuurd, vaak met gebrekkige reddingsvesten. Ook vanuit de Belgische kust – en dan vooral in de regio aan de Franse grens – kunnen soms bootjes vertrekken. Bovendien leiden ook de huidige goede weersomstandigheden tot meer pogingen.

Droneteam

De politie vraagt daarom aan burgers om extra aandachtig te zijn en om verdachte situaties te melden via het noodnummer 112. Dat moet de hulpdiensten toelaten om sneller tussen te komen bij levensbedreigende situaties. Mogelijke mensensmokkel kan dan ook verder worden onderzocht.

De politie van de zone Westkust zet ook een droneteam in om beweging op het strand ‘s nachts te kunnen detecteren met een infraroodcamera. Ook de Scheepvaartpolitie is vaker aanwezig in de grensregio met Frankrijk. Er wordt ook aan de andere politiediensten gevraagd om extra aandachtig te zijn.

The post Politie vraagt mensen aan kust om mogelijke gevallen van mensensmokkel per boot te melden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Brandweerman sterft tijdens interventie in Oostenrijk – Meer dan meter sneeuw leidt tot lawinegevaar in Beierse Alpen

In Oostenrijk is een brandweerman tijdens een interventie om het leven gekomen. Dat meldt de gouverneur van de deelstaat Neder-Oostenrijk. De dodentol van cycloon Boris komt zo op zeven te staan. Roemenië is voorlopig het zwaarst getroffen met vijf doden, in Tsjechië is sprake van vier vermisten. Ook in Polen viel een dodelijk slachtoffer. Nog in Oostenrijk raakte een wandelaar

Lees meer »

West-Vlaamse wijnbouwers verwachten mindere oogst door nat voorjaar en … hongerige reetjes

De West-Vlaamse wijnbouwers kijken over het algemeen positief vooruit naar de komende oogst. “We zullen een tiental dagen later oogsten dan vorige jaren. De kwaliteit van de druiven ziet er voorlopig nog zeer oké uit. Het volume van druiven zal waarschijnlijk ook wat minder zijn, maar dat is niet te vergelijken met de Limburgse wijnbouwers, die verliezen hebben door de

Lees meer »

De Zussenmoord. Het “kreng” moest dood, en dus nam Inge Heidi mee voor een avondwandeling langs het kanaal

Het Antwerpse assisenhof behandelt vanaf morgen de moord op Heidi Reyntjens. De vrouw met een beperking overleed in de nacht van 28 op 29 april 2019. In het water van het kanaal Dessel-Schoten beland, hulp geweigerd en verdronken, volgens haar zus Inge. De aanklager ziet dat anders. Volgens hem werd Heidi het slachtoffer van een moordcomplot, beraamd door die zus

Lees meer »

Oppositie verlaat tijdens stemming over overdracht deel N8 in Wevelgem tijdelijk de gemeenteraad

Dat burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) over de overdracht van een stuk van de drukke gewestweg N8 in Wevelgem nog voor de bespreking op de gemeenteraad van donderdagavond communiceerde met de media, is duidelijk niet naar de zin van de oppositiepartijen N-VA, Groen en Vooruit. Ze namen niet deel aan de stemming over de overdracht en verlieten tijdelijk de zitting.

Lees meer »

Team Kortrijk gaat voor recordverkoop azaleaplantjes voor Kom Op Tegen Kanker

De bestuursleden deelden vandaag 5.500 azalea’s uit aan de ruim 50 vrijwilligers die zich klaarstoomden voor het Plantjesweekend KOTK op 13, 14 en 15 september. Er komen er nog, we ambiëren een record van 12.500 stuks”, zegt coördinator Pascale Goeminnen.
The post Team Kortrijk gaat voor recordverkoop azaleaplantjes voor Kom Op Tegen Kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen deden al miljoen keer zelf aan onderzoek via burgerwetenschap

Burgerwetenschap, met projecten als CurieuzeNeuzen, het Grote Vogeltelweekend en MaaiMeiNiet, zit in de lift. In ons land namen burgers naar schatting al een miljoen keer deel aan zulke projecten. Dat blijkt donderdag uit een rapport van het Vlaams Kenniscentrum Citizen Science (Scivil) dat voor de eerste keer burgerwetenschap in kaart brengt.

Lees meer »

Vanaf nu ook alternerend zaterdagmarkt in Krottegem en Beveren: “Het leeft al bij de inwoners”

Roeselare heeft er – naast de traditionele dinsdagmarkt – een markt bij. Zaterdag 14 september wordt op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in Krottegem de eerste tweewekelijkse markt gehouden. De week erop is het de beurt aan Beveren, daarna blijven de zaterdagmarkten elkaar afwisselen. “We hebben al acht geëngageerde marktkramers, vooral met voeding. Maar er kunnen er uiteraard nog bij.”
The post

Lees meer »