Poetsvrouw zwaargewond na val van 12 meter in liftschacht nieuw torengebouw: “Lift was dinsdag nog maar gekeurd”

In Living Tomorrow – het vroegere Huis van de Toekomst – in Vilvoorde is woensdagmiddag een poetsvrouw zwaargewond geraakt nadat ze liefst twaalf meter diep in een liftschacht viel. Opvallend: de lift in de nog maar een jaar oude innovatiecampus werd dinsdag nog maar gekeurd.

 

Meer krantenkoppen in België

Russische drone neergestort op Lets grondgebied, ook Roemeens luchtruim geschonden door drone

Een Russische militaire drone is zaterdag neergestort in het oostelijke deel van NAVO-lidstaat Letland, meldt president Edgars Rinkevics op X, het vroegere Twitter. “We staan ??in nauw contact met onze bondgenoten”, aldus Rinkevics. “Dergelijke incidenten nemen toe langs de oostelijke flank van de NAVO en we moeten ze collectief aanpakken.” Ook op het Roemeens grondgebied werd een Russische drone gesignaleerd.

Lees meer »

Masterplan voor vrijetijdssite Ridefort in Ruddervoorde is klaar

De gemeente heeft een toekomstvisie laten uitwerken voor vrijetijdssite Ridefort. Zo’n toekomstvisie, ook wel masterplan genoemd, geeft aan hoe Oostkamp alle functies een plek zouden kunnen geven.
The post Masterplan voor vrijetijdssite Ridefort in Ruddervoorde is klaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julie Vanloo boekt met Washington belangrijke zege in strijd om PO’s in WNBA

Julie Vanloo heeft met haar team Washington Mystics vrijdag (lokale tijd) een overwinning behaald in het Gateway Center Arena @ College Park tegen Atlanta Dream in de Noord-Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Vanloo en co. wonnen met 69-72.
The post Julie Vanloo boekt met Washington belangrijke zege in strijd om PO’s in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

800 miljard per jaar om Europese economie te redden: langverwacht rapport focust op meer innovatie, groene energie en defensie

Vergroening en innovatie moeten de toekomstige groeimotoren van de Europese economie worden en daarvoor zijn jaarlijks tot maar liefst 800 miljard euro extra investeringen nodig. Dat is de essentie van het langverwachte economische rapport van voormalig ECB-topman en oud-premier van Italië Mario Draghi. Zijn boodschap is dan ook prangend: "Voor het eerst sinds de Koude Oorlog moeten we echt vrezen

Lees meer »

Voedselagentschap sluit elke maand een horecazaak: aantal klachten weer op niveau van voor corona

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) ontving vorig jaar 252 klachten uit onze provincie en legde elf West-Vlaamse horecazaken een tijdelijke sluiting op. Dat zijn recordcijfers. “Vandaag kan iedereen zomaar een horecazaak starten”, zucht voorzitter Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen.
The post Voedselagentschap sluit elke maand een horecazaak: aantal klachten weer op niveau van

Lees meer »

Nederlandse toeriste met kajak gered op de Semois

Een Nederlandse toeriste is zondagnamiddag in de problemen gekomen bij een kajaktocht op de Semois. De hulpdiensten van de zone Luxemburg redden de vrouw die vast was komen te zitten op de rivier, aldus de commandant van de hulpverleningszone.

Lees meer »