Patiënt in VS overlijdt aan zeldzame ziekte die wordt overgedragen door muggen

In het noordoosten van de Verenigde Staten is een persoon overleden aan Eastern Equine Encephalitis (EEE), een zeldzame ziekte die door muggen wordt overgedragen.

 

Meer krantenkoppen in België

Morgen 24 urenstaking op Charleroi: “Luchthaven zal op 15 procent van capaciteit draaien”

Een 24 urenstaking zal donderdag voor de nodige hinder zorgen op de luchthaven van Charleroi. Dat laat de directie van de luchthavenuitbater weten in een persbericht. De operationele capaciteit wordt uit voorzorg teruggeschroefd tot 15 procent, heel wat vluchten zullen dus geschrapt worden. De getroffen passagiers zullen door hun luchtvaartmaatschappij gecontacteerd worden, klinkt het bij Brussels South Charleroi Airport.

Lees meer »

Turnleerkracht uit Schoten verdacht van zedenfeiten met minderjarigen

Een 47-jarige man uit Schoten die actief is als sport- en turnleraar bij verschillende scholen en sportverenigingen in de regio Antwerpen wordt verdacht van zedenfeiten met minderjarigen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het parket bevestigt het onderzoek. De man is wel vrijgelaten onder voorwaarden, zoals een contactverbod met minderjarigen.

Lees meer »

Nowedo ontfermt zich al 30 jaar over slechthorenden: “Niemand blijft hier aan de zijlijn staan”

Nowedo is in Noord-West-Vlaanderen één van de vele regionale verenigingen voor doven en slechthorenden. De vzw bestaat 30 jaar en dat werd zaterdag uitgebreid gevierd in Het Gebarenhuis in Sint-Kruis. “Nowedo zorgt ervoor dat niemand aan de zijlijn blijft staan.”
The post Nowedo ontfermt zich al 30 jaar over slechthorenden: “Niemand blijft hier aan de zijlijn staan” appeared first

Lees meer »

Specialisatiejaren Ter Groene Poorte krijgen totale make-over

Ook in Ter Groene Poorte werd maandag het startsein gegeven van een nieuw schooljaar. Het wordt voor de specialisatiejaren een innovatief jaar, want de voorbije maanden werd achter de schermen hard gewerkt aan een vernieuwende en creatieve invulling van deze studiejaren, die in de volksmond beter bekend zijn als de zevende jaren. Inspelen op vraag
The post Specialisatiejaren Ter

Lees meer »

KWS Oudenburg heeft iets recht te zetten

Na 2-0-verlies bij Ingelmunster deed KWS Oudenburg (2A) thuis tegen Loppem wat moet. Winnen, zelfs met duidelijke cijfers (4-0). Zondag komt het punteloze Daring Brugge op bezoek. Kris Mahieu (35) verwacht een pittig duel. Halfweg de eerste periode van de eerste thuismatch van het seizoen opende Mahieu de score. Hij verzilverde een rechtstreekse vrije trap.
The post KWS Oudenburg

Lees meer »

Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in Rally van Griekenland

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N) wonnen zondagnamiddag de Rally van Griekenland, de tiende van dertien rally’s die meetellen voor het WK-rally. Met nog drie rally’s te rijden, heeft Neuville een comfortabele voorsprong van 34 punten op eerste achtervolger Ott Tänak (Hyundai i20 N).
The post Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in

Lees meer »

VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding

Na twee speeldagen bezet VVC Beernem A de leidersplaats in derde provinciale B. Nu staat een loodzware verplaatsing naar Zerkegem op het programma. “Er loopt veel meer concurrentie rond in vergelijking met vorig kampioenschap”, zegt Michiel Bourgois.
The post VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kalm, Waes. Meditatie is niet voor iedereen

Helemaal “bevredigd” kwam Tom Waes uit een medi­tatiesessie, overtuigd dat hij moest leren om de tijd te koesteren en ervaringen te appreciëren. Moeten we dan maar allemaal aan de meditatie om rust te vinden? “Onderdrukte emoties kunnen naar boven komen.”

Lees meer »

IN BEELD. Kevin De Bruyne brengt daags na nederlaag (en vlammend interview) bezoek aan UZ Jette: “Niet het moment om over voetbal te praten”

Rode Duivel Kevin De Bruyne heeft dinsdagvoormiddag samen met zijn vrouw Michèle Lacroix een bezoek gebracht aan het Ronald McDonald Huis aan het UZ Brussel in Jette. Over zijn uitspraken na de nederlaag tegen Frankrijk de avond voordien had hij niets meer te zeggen. “Dit is niet het moment om over voetbal te praten.”

Lees meer »

Lijst verzoent ervaring met jong talent: N-VA + Trots stelt 17 kandidaten voor

N-VA + Trots trekt met 17 kandidaten naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Gudrun Debrabandere trekt de lijst, huidig schepen Bernard Fonteyne staat op plek twee, Francis Bonte van Trots op Lendlee op vier en Marnic Vandenbroucke duwt de lijst op vraag van de leden. “Onze lijst is een mix van ervaren, jonge, minder jonge en gepensioneerde kandidaten én acht vrouwen”, zegt

Lees meer »

Circulatieplan tijdens werken Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn: “Veiligheid van de kinderen blijft de prioriteit”

Vanaf 1 september geldt er een gewijzigde verkeerssituatie in het Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn. De toegangsweg naar basisschool De Polyglot heropent in één richting: men kan van de Oudenaardseweg naar de Helstraat, maar niet meer van de Helstraat naar de Oudenaardseweg. De rijstrook wordt tijdelijk aangelegd op de parkeerstrook voor de SpieHel. “Dit doen we omdat er renovatiewerken aan de

Lees meer »

‘Heroïnehoertje’ wordt ‘sekswerker met een overdosis’: waarom auteur Toni Coppers een ‘sensitivity reader’ inschakelt voor zijn thrillers

Toni Coppers (63) brengt zijn eerste drie thrillers opnieuw uit én herschreef ze hier en daar op aangeven van een sensitivity reader, een jonge vrouw van 25 met een master Gender & Diversiteit op zak. Een ‘heroïnehoertje’ is voortaan ‘een sekswerker met een overdosis’, het hoofdpersonage dat ‘tentzeilen’ draagt, wordt een vrouw ‘die gelukkig niet toegeeft aan de dwingelandij van

Lees meer »

Werknemers Audi staan hele dag voor gesloten fabriekspoorten: “We willen duidelijkheid, dit is mentaal zwaar”

Maandag hebben enkele honderden werknemers van Audi Brussel de hele dag voor de fabriekspoorten verzameld, maar de fabriek zelf bleef onherroepelijk dicht. De meeste aanwezigen wilden wel aan het werk, maar willen vooral duidelijkheid. “Iedere dag thuiskomen en tegen je vrouw moeten zeggen dat je niet weet of je de volgende dag kunt werken, dat is mentaal zwaar.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Was leiderschapsstijl Van den Kerkhof enige reden voor ontslag bij Plopsa? “Hij verdiende meer dan de eigenaar”

Het gerecht heeft geen misdrijven vastgesteld in een onderzoek naar toxisch leiderschap bij Plopsa. Toch was dat net de reden waarom CEO Steve Van den Kerkhof en zijn directieteam anderhalf jaar geleden, na een rapport van advocate Christine Mussche, aan de kant werden geschoven. Onze redactie sprak de afgelopen drie maanden met 28 werknemers en kon het dossier-Mussche — 104

Lees meer »