Nieuwe atletiekpiste in Sport Vlaanderen officieel ingelopen: “Het is echt een toprealisatie”

De atletiekpiste op de site van Sport Vlaanderen in Assebroek is helemaal vernieuwd. De piste kreeg een moderne, kwaliteitsvolle Mondo-toplaag zoals in het Koning Boudewijnstadion en Heusden-Zolder en is hiermee geschikt voor topwedstrijden op het hoogste niveau.

Ook andere atletiekdisciplines zoals de spring- en werpnummers met uitzondering van het hamerslingeren kunnen rekenen op een vernieuwde infrastructuur. De werkzaamheden hebben ongeveer 2,3 miljoen euro gekost. Brugge kreeg 1,4 miljoen subsidie van Sport Vlaanderen. De vernieuwing van de piste na bijna 35 jaar is het resultaat van een samenwerking tussen Sport Vlaanderen, Stad Brugge en atletiekvereniging Olympic Brugge die instond voor het technische aspect. “We hebben de voorbije tien maanden heel wat moeten regelen om onze trainingen op een aanvaardbaar niveau te laten plaatsvinden. Met dank aan Beernem dat we daar terecht konden”, klinkt Ludo Van de Sande van OB.

Tijdens de officiële opening waren de Olympiërs Alexander Doom, Rani Vincke en Timothy Herman aanwezig en zagen dat het goed was. Zo zijn er op en naast de piste alle nutsvoorzieningen. “Het is echt een toprealisatie. Er is water aan het verspringen en de steeple, er is overal elektriciteit. Met een vingerknip kunnen we tevens de looprichting in functie van de wind omdraaien. We gaan onze werking nu terug opnemen als voorheen. Dus naar een niveau hoger.”

Naast OB maken ook ABAV, de Joggingclub Brugge, het Triatlon Brugge Team en Sodibrug als andere verenigingen gebruik van de piste. Tom Kuystermans van Sodibrug: “Dit is een knappe verwezenlijking. Voordien vielen veel atleten geblesseerd uit omdat de piste versleten was. Het groepsgevoel was tijdens de werkzaamheden ook wat weg omdat we meer verspreid trainden. Nu hopen we om terug extra mensen te kunnen aantrekken. En hen aanzetten om te lopen zodat we atleten van allerlei niveau en leeftijd, alsook uit diverse sociale groepen kunnen samenbrengen. Dit lukt beter bij zo’n nieuwe piste.” (ACR)

The post Nieuwe atletiekpiste in Sport Vlaanderen officieel ingelopen: “Het is echt een toprealisatie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Turnleerkracht uit Schoten verdacht van zedenfeiten met minderjarigen

Een 47-jarige man uit Schoten die actief is als sport- en turnleraar bij verschillende scholen en sportverenigingen in de regio Antwerpen wordt verdacht van zedenfeiten met minderjarigen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het parket bevestigt het onderzoek. De man is wel vrijgelaten onder voorwaarden, zoals een contactverbod met minderjarigen.

Lees meer »

“Ik dacht dat de speurder gewoon een cameraman was”: Rik Verheye en Pedro Elias flaterden erop los in ‘Klopjacht’

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »

Morgen 24 urenstaking op Charleroi: “Luchthaven zal op 15 procent van capaciteit draaien”

Een 24 urenstaking zal donderdag voor de nodige hinder zorgen op de luchthaven van Charleroi. Dat laat de directie van de luchthavenuitbater weten in een persbericht. De operationele capaciteit wordt uit voorzorg teruggeschroefd tot 15 procent, heel wat vluchten zullen dus geschrapt worden. De getroffen passagiers zullen door hun luchtvaartmaatschappij gecontacteerd worden, klinkt het bij Brussels South Charleroi Airport.

Lees meer »

“Sommige weermodellen voorspellen meer dan 1 meter, dat is uitzonderlijk”: Alpen verwachten zeer vroege lading sneeuw

Na een buitengewoon warme zomer die opnieuw leidde tot aanzienlijk ijsverlies in de Alpen, kondigt de herfst zich deze week voor het eerst aan in de berggebieden. De temperaturen dalen sterk, en dat zal vooral in de Oostelijke Alpen en aan de noordkant voor heel wat sneeuw zorgen. Sommige weermodellen voorspellen zelfs meer dan een meter. En dat kan een

Lees meer »

Mooi en meedogenloos in Bergen

13:44 Franstalig België is dit najaar het decor van een heuse politieke soap, schrijft Quentin Joris, chef politiek van L’Echo. Alle elementen zijn aanwezig om er een kijkcijferkanon van te maken: kleurrijk…

Lees meer »

Gedetineerde verkracht maatschappelijk werkster in gevangenis van Antwerpen: “Alarmknop was niet aangesloten, hulp liet veel te lang op zich wachten”

Een gedetineerde heeft een maatschappelijk werkster verkracht in de gevangenis van Antwerpen. De vrouw had er een gesprek met hem in een apart lokaal toen hij haar heeft aangevallen. Ze moest volgens de vakbonden minutenlang op hulp wachten. “Normaal moeten er twee cipiers op die gang staan. Het was er maar één en die hoorde het niet meteen omdat ze

Lees meer »

Twerkende Miley Cyrus en Britney Spears met slang: dit waren de meest iconische momenten van de MTV Video Music Awards

Van de beruchte kus tussen Madonna (66) en Britney Spears (42) tot de vleesjurk van Lady Gaga (38). De MTV Video Music Awards (VMA) hebben al voor veel memorabele scènes uit de pop-en rockgeschiedenis gezorgd. Benieuwd welke superster volgende nacht de show zal stelen en een plaatste opeist in het rijtje iconische momenten op dat wij voor u een rij

Lees meer »

Vredefeesten in Sint-Niklaas zijn meer dan alleen luchtballonnen

De absolute publiekstrekker op de Vredefeesten in Sint-Niklaas blijven natuurlijk de luchtballonnen op de Grote Markt. Maar als die, zoals zaterdagochtend, aan de grond blijven door het slechte weer, valt er nog heel wat anders te beleven tijdens het feestweekend. Er zijn een wereldmarkt, heel wat optredens en andere randactiviteiten in het centrum van Sint-Niklaas.

Lees meer »