Na klacht over grensoverschrijdend gedrag: Nederlandse prinses Laurentien stopt per direct als voorzitter van haar stichting

De Nederlandse prinses Laurentien (57), de schoonzus van koning Willem-Alexander, stopt per direct als voorzitter van de Stichting (Gelijk)waardig Herstel. Dat meldt ze in een exclusief interview met ‘RTL Nieuws’. Directe aanleiding zijn de klachten vanuit het ministerie van Financiën. Ambtenaren zouden grensoverschrijdend gedrag hebben ervaren van de prinses, bleek uit onderzoek van ‘Algemeen Dagblad’. 

Meer krantenkoppen in België

Dit is waarom ‘Lili en Marleen’ ondanks grote vraag niet meer wordt uitgezonden

Hoewel ‘Lili en Marleen’ een groot succes was, moeten fans het sinds 2019 zonder hun geliefde personages zoals Jefke, Ida, moeder Lisa, Pierre en Marleentje doen. In tegenstelling tot andere populaire series zoals ‘F.C. De Kampioenen’, wordt ‘Lili en Marleen’ momenteel niet heruitgezonden en is het niet beschikbaar via streaming. Producent René Vlaeyen legt uit waarom dat het geval is.

Lees meer »

Standbeeld in Hasselt wil taboe rond depressie en zelfdoding bij jongeren doorbreken: “Hou het niet voor jezelf, praat erover”

Naar aanleiding van de Werelddag Suïcidepreventie zal er op het Capucienenplein in Hasselt 3 weken lang een opvallend beeld te zien zijn. De komst van het beeld ‘Stille strijd’ is ook het startschot van een bredere campagne rond geestelijke gezondheid. Het doel van de campagne is het taboe rond depressie en zelfdoding te doorbreken en hulp te zoeken.

Lees meer »

“Als Rik moet afbellen, kan ik dat moeilijk relativeren”: Rik Verheye en Pedro Elias zijn al 10 jaar beste vrienden

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »

Hoe slechte akoestiek een gezellig avondje uit kan verpesten 

Samen op restaurant gaan, kan heel gezellig zijn. Tot je binnenkomt en het geluid van de zaal je om de oren slaat. Dat is de ergernis van Xavier Taveirne in de podcast ‘Mens erger je niet’ van het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2. "Dat is vaak in de hippe, duurdere tenten omdat die plafonds hebben van 47 meter hoog en vergeten

Lees meer »

Zo jong, zo koppig en zo alleen

14:12 Over de inhoud is iedereen het bij CD&V eens: de Vlaamse onderhandelingsnota bevatte te weinig voor de christendemocraten. Maar of het geforceerde crisisje dinsdagavond daarvoor nodig was? Voorzitter …

Lees meer »