LIVE VUELTA. Xandro Meurisse terug gegrepen na lange solo, Quinten Hermans zit nog in de kopgroep

Vandaag is het peloton toe aan rit elf van de Vuelta. Tussen de start en aankomst in Padron legt het peloton 159,6 kilometer af met 3.000 hoogtemeters op hun weg. Met een beklimming van eerste categorie in de finale wordt het uitkijken naar welke klassementrenners een goede zaak kunnen doen. 

Meer krantenkoppen in België

Donald Trump: “Ik haat Taylor Swift”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft zijn afkeer voor zangeres Taylor Swift duidelijk laten merken. De voormalige Amerikaanse president schreef zondag in een bericht op Truth Social in hoofdletters “Ik haat Taylor Swift”, zonder verdere uitleg of context.

Lees meer »

Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

In de Nieuwstraat in Kemmel konden we dit viergeslacht fotograferen. Stamvader is Jozef Debrabander (86) uit Nieuwkerke. We zien hem op de foto samen met zijn zoon Lieven Debrabander (57) uit Dranouter, kleinzoon Brecht Debrabander (27) uit Kemmel en achterkleinzoon Jules, die geboren werd op 19 mei. (EF)
The post Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

Lees meer »

Axel Daeseleire is alom op tv: “Geen exclusiviteitscontract, dus ik moet hard werken”

Axel Daeseleire (55) is met drie programma’s alomtegenwoordig op televisie dit najaar. Bij VTM loopt het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam gezocht’, bij Play4 dan weer ‘Axel in Amerika’ en ‘Celebrity klopjacht’. Daeseleire werkt voor meerdere zenders tegelijk en dat kan omdat hij geen exclusiviteitscontract heeft. De afwisseling is een voordeel, maar er is ook een groot nadeel. Hij wordt gewoon

Lees meer »

Islamisten grootste partij bij parlementsverkiezingen in Jordanië

Het Islamitische Actiefront (IAF), de Jordaanse tak van de Moslimbroeders en de belangrijkste Jordaanse oppositiepartij, is woensdag de grootste partij geworden bij de parlementsverkiezingen in Jordanië. De verkiezingen vonden plaats tegen een achtergrond van economische crisis en de oorlog in de Gazastrook.

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Hulpverleners getuigen na verkrachting in Antwerpse gevangenis: “Hoe kunnen we ons nog veilig voelen?”

Voor de hulpverleners in onze gevangenissen is het duidelijk, na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis: “De omstandigheden zijn onaanvaardbaar. Waar mensenrechten geschonden worden, is welzijnswerk onmogelijk.” Want hoe kan je uw job veilig uitoefenen als de alarmknoppen niet werken, een gedetineerde onder hoge stress staat of zijn voorgeschiedenis onduidelijk is? Lars (39) en Kaat (29), twee hulpverleners, getuigen over

Lees meer »