Israëlisch leger bevrijdt na 326 dagen nieuwe gijzelaar – Nieuwe Israëlische aanval op Westelijke Jordaanoever

Een van de gijzelaars die op 7 oktober ontvoerd werden door Hamas zit weer veilig en wel in Israël. Het leger slaagde er naar verluidt in om Kaid Farhan al-Qadi (52) via een tunnel te bevrijden. De man herstelt nu in een ziekenhuis, hij zou in goede gezondheid verkeren. Hostages Families Forum, een belangenvereniging van de families van gegijzelde Israëli’s, noemt zijn terugkeer zonder meer “miraculeus”. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

“Dit is een act voor in een stripclub”: Katy Perry opnieuw onder vuur met door optreden op de VMA’s

Na enkele jaren stilte is Katy Perry (39) weer helemaal terug, hoewel haar comeback niet zonder uitdagingen verloopt. Eerder deze zomer kreeg ze al kritiek op haar nieuwe videoclip ‘Woman’s World’ en nu ligt ze opnieuw onder vuur na haar optreden op de MTV Video Music Awards (VMA’s). “Ze promoot feminisme en wil dat haar lichaam niet wordt uitgebuit, maar

Lees meer »

Megatsunami schudt aarde negen dagen door elkaar

Een gigantische aardverschuiving en daaropvolgende megatsunami op Groenland heeft de aarde vorig jaar negen dagen lang doen trillen. Dat hebben Belgische wetenschappers ontdekt. Hun bevindingen zijn nu gepubliceerd in het gereputeerde vakblad Science.

Lees meer »

Basket Avelgem houdt clubdag: “Met Marke treffen we een ervaren ploeg”

Op de eerste speeldag van de nieuwe competitie in derde provinciale B kon Koninklijke Basket Avelgem A de volle buit meenemen tegen BC Lamett Deerlijk-Zwevegem C. Dit weekend staat een confrontatie tegen Olympos Marke A op de kalender in Gemeentelijke Sporthal Ter Muncken.
The post Basket Avelgem houdt clubdag: “Met Marke treffen we een ervaren ploeg” appeared first on

Lees meer »

Gemeente Wevelgem kan binnenkort alleen beslissen over drukke centrumweg: “Echt marktplein met terrasjes en leefbaar centrum nastreven”

De gemeente Wevelgem neemt een stuk van het beheer van de drukke gewestweg N8 over. Het kwam daarvoor tot een overeenkomst met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het gaat in totaal om 700 meter in de doortocht Kortrijkstraat (vanaf kruispunt met Brugstraat inbegrepen), Grote Markt, Guldenbergplein, Vanackerestraat en Menenstraat, tot en met het kruispunt met de Artoisstraat en Moorselestraat

Lees meer »

Officieel openingsfeest van gloednieuw podiumkunstenpaleis StAPwest in Veurns Suikerpark

Leerlingen en docenten van StAPwest Veurne verhuisden eerder dit jaar al naar hun nieuwe stek in het Veurnse Suikerpark. Maar zaterdag 14 september werd de officiële opening gevierd met een inhuldigingsbord en een feestelijke opendeurdag waarbij iedereen het gebouw kon verkennen. Er waren onder andere toonmomenten, workshops en proeflessen.
The post Officieel openingsfeest van gloednieuw podiumkunstenpaleis StAPwest in Veurns

Lees meer »

Sabine (60) verloor twee mannen in een verkeersongeval: “Plots moest ik nóg eens beslissen om de machines uit te zetten. Ik kon het niet”

Een ongeval in Burcht kostte deze week het leven aan een 54-jarige vrouw. Voor haar man was het de tweede keer dat hij zijn echtgenote verloor. Het is pijnlijk herkenbaar voor Sabine Maertens (60) uit Zedelgem. Zij verloor in nog geen dertig jaar tijd twee mannen, telkens bij een verkeersongeval. “Plots stond ik nóg eens in zo’n ziekenhuiskamer en moest

Lees meer »

Meer mannen willen diëtist worden

Verschillende hogescholen zagen de opleiding voedings- en dieetkunde bijna verdubbelen in enkele jaren tijd. “De tijd dat we alleen maar mensen hielpen te vermageren, ligt achter ons.” Waarom is de richting zo populair geworden?

Lees meer »