Huis van Antwerps kunstenaar Panamarenko wordt beschermd monument

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) heeft de procedure opgestart om het Panamarenkohuis in Antwerpen te beschermen als monument. Panamerenko was kunstenaar, uitvinder en visionair. Zijn vaak spectaculaire constructies kwamen tot stand in zijn woning en atelier aan de Biekorfstaat in Antwerpen. In 2007 schonk Panamarenko zijn kunstenaarshuis met de volledige inboedel aan de Vlaamse Gemeenschap. 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur.

Lees meer »

KIJK. Ed Sheeran raakt gewond tijdens optreden en zingt verder terwijl hij medische verzorging krijgt

Bijna was hij even ‘technisch werkloos’: Ed Sheeran heeft zijn vinger opengesneden tijdens zijn optreden in Cyprus. Bijgevolg kan de zanger niet meer op z’n gitaar tokkelen. Hij beslist dan maar om zijn setlist om te gooien en zijn 20.000 toeschouwers te trakteren op a capellaversies van zijn grootste hits. En dat allemaal terwijl hij eerste zorgen kreeg voor 20.000

Lees meer »

Youri H. (33) riskeert 9 jaar cel nadat hij Francis (16) van de weg maaide: “Extra zwaar voor de familie dat beklaagde beweert dat hij zich niets herinnert”

In de politierechtbank van Dendermonde werd er vandaag voor het eerst gepleit in het dodelijk ongeval waarbij Francis Aerts (16) op 1 augustus 2022 overleed. De jonge tiener werd van de weg gemaaid door Youri H. (33), die 2,7 promille in zijn bloed had en ook zwaar onder invloed was van drugs. Die avond veroorzaakte hij maar liefst 3 ongevallen,

Lees meer »

“Veelzeggend dat dit vorige maand al werd opgenomen”: onze royalty-expert analyseert video van prinses Kate

Geen perscommuniqué, geen tv-interview, geen woordvoerder die in haar naam sprak. De Britse prinses Kate (42) koos – opnieuw – een persoonlijke videoboodschap om bekend te maken dat haar chemotherapie is afgerond. Ze huurde daarvoor een échte regisseur in. Kate is daarmee een trendsetter in de koninklijke wereld, analyseert onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Al volgt ze met zo’n zorgvuldig geregisseerde

Lees meer »

Bruggelinge riskeert celstraf voor lasterlijke aangifte tegen politiemotard: “Zij is een totale hufter in het verkeer”

Een 34-jarige Bruggelinge diende een klacht in tegen de politiemotard die haar op de bon slingerde. Nu riskeert Z.N. zes maanden cel wegens lasterlijke aangifte. “Ze wou enkel wraak nemen”.
The post Bruggelinge riskeert celstraf voor lasterlijke aangifte tegen politiemotard: “Zij is een totale hufter in het verkeer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Briljanten jubileum voor Godfried en Laurette

Onlangs mochten Godfried De Cloet (89) en Laurette Verschaetse (85) hun vijfenzestigste huwelijksverjaardag vieren, een briljanten jubileum. Het koppel huwde in Tielt op 28 augustus 1959. Ze leerden elkaar kennen op de boerderij bij het rapen van de aardappelen, nu ongeveer 63 jaar geleden. Godfried werkte als schoenmaker en houtbewerker, maar ook als hulp bij
The post Briljanten jubileum

Lees meer »

NPE is klaar om het beleid zelf in handen te nemen in Pittem: “Communicatie en dienstverlening staan bij ons op één”

Op vrijdagavond 13 september stelde NPE officieel haar kandidaten en programma voor waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober trekken. Met een lijst met heel wat nieuwe gezichten en een goed onderbouwd programma beweren ze klaar te zijn om het heft in eigen handen te nemen.
The post NPE is klaar om het beleid zelf in handen te

Lees meer »

De Parette organiseert eerste sneukeltocht in Harelbeke

Dienstencentrum De Parette vond een originele manier om hun werking in de kijker te zetten: al sneukelend de buurt rond lokaal De Parette verkennen en op de tussenstops nader kennismaken met de vrijwilligers van het Dienstencentrum die een woordje uitleg geven over de werking. “Het opzet is van deze eerste editie een jaarlijkse sneukelwandeltocht te maken”, luidt het.
The

Lees meer »

Franse verkrachtingszaak uitgesteld tot maandag, in afwachting terugkeer zieke hoofdbeschuldigde Dominique Pelicot

Het proces in de zaak Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is opgeschort tot maandagochtend. De hoofdverdachte is sinds maandag ziek en afwezig op de hoorzittingen. De voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, Roger Arata, schortte de zitting op.

Lees meer »