Hoe de Duitse economie weegt op de Belgische formatie

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Man die doodgeschoten werd in Dendermonde, had vermoedelijk een psychose: wat is dat?

De man die door de politie in Dendermonde doodgeschoten is, zou een psychose gehad hebben. "Dat is een situatie van complete overspoeling waarbij patiënten binnenkomende prikkels niet meer kunnen verwerken en de realiteit anders gaan interpreteren", zegt psychiater Kirsten Catthoor. Een heftige ervaring die ook risico’s kan inhouden voor de patiënt en de omgeving. "Betere samenwerking tussen de geestelijke gezondheidszorg

Lees meer »

Gilles Meurisse is kapitein van Eendracht Brugge (4D)

De competitie begon een beetje in mineur voor Eendracht Brugge. De jongens van de Watertoren waren de eerste wedstrijd bye en namen het vervolgens op tegen Sint-Joris. In Overleie stonden ze een kwartier voor inrukken 0-2 voor maar in het slotkwartier lieten ze die bonus teloorgaan.
The post Gilles Meurisse is kapitein van Eendracht Brugge (4D) appeared first on

Lees meer »

LAGO Kortrijk Lagaeplein opent opnieuw de deuren

Terwijl het zwembad in Heule de deuren terug opent op 10 september vanaf 19 uur, sloot LAGO Kortrijk Abdijkaai ze op zondag 8 september. Meer dan 17.842 bezoekers genoten van het openluchtzwembad. LAGO Kortrijk Lagaeplein organiseert ook dit jaar opnieuw VR-zwemmen en relaxavonden met achtergrondmuziek en onderwaterverlichting.
The post LAGO Kortrijk Lagaeplein opent opnieuw de deuren appeared first on

Lees meer »

Tweede fase van vaccinatiecampagne tegen polio in Gazastrook afgerond

In de Syrische provincie Hama zijn na de reeks Israëlische aanvallen in de nacht van zondag op maandag al veertien doden geteld. Dat meldt het officiële agentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De Israëlische aanvallen waren naar verluidt gericht tegen vijf militaire sites in het centrum van het land.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Expert seksueel geweld over mogelijke verkrachting maatschappelijk assistente in Antwerpse gevangenis: “Op het werk is de onmacht veel groter”

"Als iemand het slachtoffer wordt van seksueel geweld op het werk, heeft dat een grotere impact dan wanneer het bijvoorbeeld op straat gebeurt." Dat zegt Ines Keygnaert (Universiteit Gent), professor seksuele en reproductieve gezondheid, gespecialiseerd in geweld. Ze reageert op de gebeurtenissen in de gevangenis van Antwerpen, waar een maatschappelijk assistente zou zijn verkracht door een gedetineerde.

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

Mooi en meedogenloos in Bergen

13:44 Franstalig België is dit najaar het decor van een heuse politieke soap, schrijft Quentin Joris, chef politiek van L’Echo. Alle elementen zijn aanwezig om er een kijkcijferkanon van te maken: kleurrijk…

Lees meer »

Verdachte van steekpartij in Oostende geïdentificeerd

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.

Lees meer »

281 doden en 1,6 miljard dollar schade na doortocht van tyfoon Yagi in Vietnam

Een week na de doortocht van Yagi in Vietnam is het duidelijk dat de tyfoon een hoge menselijke en materiële tol heeft geëist. De dodentol is er opgelopen tot 281 slachtoffers. Nog eens 67 mensen zijn vermist geraakt en meer dan 1.900 mensen zijn gewond geraakt, meldt de Vietnam Disaster and Dyke Management Authority zondag. Volgens eerste schattingen door de

Lees meer »