Helft scholen zoekt nog minstens één leerkracht

Op minder dan een week voor het nieuwe schooljaar begint, is bijna de helft van de scholen (48 procent) nog op zoek naar minstens één leerkracht. Dat blijkt uit een bevraging van de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten (OVSG) bij 383 directies. Vorig jaar had nog ‘maar’ één op de vier scholen in deze periode nog zeker één openstaande vacature. 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur.

Lees meer »

René en Nicole uit Kortrijk zijn 65 jaar getrouwd

René Totaert (92) en Nicole D’Haluwin (86) werden op het stadhuis ontvangen voor hun briljanten huwelijksjubileum. Nicole is geboren in Kortrijk op 15 november 1937.
The post René en Nicole uit Kortrijk zijn 65 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Schepen Babylon (cd&v plus) niet opgezet met uitspraken Jos Millecam: “We wachten niet op hem om ons in te zetten voor senioren”

Schepen voor Senioren en Dienstverlening Filip Babylon (cd&v plus) is niet opgezet met de uitspraken van raadslid Jos Millecam over de ‘ondermaatse dienstverlening voor senioren’. “Wij werken uitstekend samen met de seniorenadviesraad en hebben de openingsuren van het onthaal sterk uitgebreid”, zegt Babylon.
The post Schepen Babylon (cd&v plus) niet opgezet met uitspraken Jos Millecam: “We wachten niet op

Lees meer »

Charlot (53) verhuurt tentjes voor slaapfeestjes: “Maak je slaapfeestje compleet”

Charlot Senesael (35) uit Pollinkhove ontwikkelde een leuk concept voor slaapfeestjes. Ze verhuurt namelijk slaaptentjes in verschillende thema’s. “Het zijn kant-en-klare pakketten”, zegt Charlot. “We komen de tentjes zelf opzetten indien gewenst.”
The post Charlot (53) verhuurt tentjes voor slaapfeestjes: “Maak je slaapfeestje compleet” appeared first on KW.be.

Lees meer »