FBI verspreidt beelden van vuurwapen en explosieven van Trump-schutter

De FBI heeft beelden vrijgegeven van het wapentuig van Thomas Matthew Crooks, de schutter die op 13 juli werd doodgeschoten door de Secret Service na zijn poging tot moord op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Ze eten honden en katten”: dit zijn de opmerkelijkste passages van de debatnacht

Donald Trump en Kamala Harris stonden afgelopen nacht (Belgische tijd) voor het eerst tegenover elkaar in een rechtstreeks uitgezonden televisiedebat. Het 90 minuten durende duel in Philadelphia tussen de twee presidentskandidaten werd gekenmerkt door persoonlijke aanvallen terwijl ze in discussie gingen over abortus, immigratie en buitenlands beleid. Dit zijn de opvallendste passages.

Lees meer »

Skischool Mont Blanc opent de deuren op nieuwe locatie: “Blij dat we in het Roeselaarse kunnen blijven”

Ruben Bracke opent maandag voor het eerst de deuren van Skischool Mont Blanc langs de Armoedestraat in Roeselare. De 34-jarige Oostrozebekenaar zet het werk van zijn vader Wim, die de voorbije jaren Skischool Mont Blanc langs de Stationsdreef runde, verder. “Hier kan jong en oud zich volop voorbereiden op een skivakantie.”
The post Skischool Mont Blanc opent de deuren

Lees meer »

Orlando Bloom verloor 23 kilo voor nieuwe thriller ‘The Cut’: “Ik dacht letterlijk dat ik zou sterven”

Orlando Bloom viel zo’n 23 kilo af voor zijn nieuwe film ‘The Cut’. Dat vertelde de 47-jarige acteur in gesprek met ‘Variety’ en ‘People’. Bloom werd niet alleen fysiek, maar ook “mentaal uitgedaagd” tijdens het afvallen voor de nieuwe prent, waarin hij een bokser speelt die moet afvallen om terug te keren naar de ring voor een laatste kans op

Lees meer »

Open Monumentendag in Izegem breekt met 3.700 bezoekers alle records

Het topprogramma voor Open Monumentendag beloofde heel wat bezoekers te lokken, maar dit jaar werden echt wel alle records verbroken. “Niet minder dan 3.716 mensen lieten zich verleiden tot een bezoek aan de locaties die opengesteld werden”, zegt een tevreden schepen van Erfgoed en Musea Kurt Himpe (N-VA).
The post Open Monumentendag in Izegem breekt met 3.700 bezoekers alle

Lees meer »

Zorginstellingen weigeren patiënten van het Antwerps forensisch psychiatrisch centrum: “Telkens wordt deur voor je neus dichtgegooid”

Ruim een kwart van de 182 patiënten in het Antwerps forensisch psychiatrisch centrum (FPC) is klaar om door te stromen naar een andere instelling, maar vindt moeilijk een plaats. Ze worden geregeld door de vervolginstelling geweigerd of belanden op een wachtlijst. Enkele patiënten getuigen daarover bij VRT NWS. "Ik ben hier al 3 jaar, doe wat ik moet doen en

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, ook uit België, dagen fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

“Elke zomeravond eet hij hier mosselen”: de vaste adresjes, bescheiden woning en hardnekkige gewoontes van Erik Van Looy

Erik Van Looy (62) weet wat een partyzomer op Pukkelpop of Ibiza is, maar voelt zich bovenal thuis in zijn eerder bescheiden woning in Deurne, zoals we konden zien in ‘Komen eten’. Zijn dagelijkse routine, de volkse buurt en het kalfslapje bij de Italiaan om de hoek zorgen voor rust in het soms zwaarmoedige hoofd van de presentator, die écht

Lees meer »