Drie Roemenen terecht voor diefstallen in ZEB-winkels: “Wilde geld verzamelen voor mijn kankerbehandeling”

Ze waren die dag nog maar pas in Charleroi met het vliegtuig geland of twee Roemenen pleegden in de ZEB-kledingwinkel in Wevelgem al een winkeldiefstal. Samen met een derde kompaan stonden ze voor de rechter in Kortrijk terecht. “Ik kwam naar het westen om geld te verzamelen voor mijn kankerbehandeling”, klonk het bij één van hen.

Op 28 februari kon Marian-Alexandru B. (32) op heterdaad betrapt worden bij een winkeldiefstal in de Wevelgemse vestiging van modeketen ZEB. Hij kon worden geklist en in zijn wagen bleek kompaan Ion S. te wachten, samen met de ruim 1.500 euro aan gestolen kledij. Uit verder onderzoek bleken ze samen met Viorel-Gheorgita B., de broer van Marian-Alexandru, ook winkeldiefstallen te hebben gepleegd in de ZEB-vestigingen in Menen en Doornik. Twee van hen waren die dag nog maar net op de luchthaven van Charleroi met het vliegtuig in België aangekomen. Marian-Alexandru B. zit zes maanden later als enige nog in voorhechtenis in de cel. Hij riskeert twee jaar cel, zijn kompanen tien maanden. Hij bekende de drie winkeldiefstallen op 28 februari en nog in twee andere winkels, maar ontkende dat hij verantwoordelijk is voor alle gestolen kledij in zeventien filialen van ZEB in Vlaanderen.

Lymfeklierkanker

“Ik strijd al vijf jaar tegen lymfeklierkanker en kwam naar België om geld te verzamelen voor een behandeling. Ik zou er voor werken maar toen dat niet lukte, pleegde ik diefstallen”, klonk het.

Ook in Italië liep hij al een celstraf van 2,5 jaar op. “Hij vraagt vrijgelaten te worden en wil meteen naar Roemenië terugkeren, om zich te laten behandelen”, aldus advocaat Randall Huysentruyt. “Ik heb een vergissing begaan, het spijt me”, sloot B. zelf af. Vonnis op 18 september. (LSi)

The post Drie Roemenen terecht voor diefstallen in ZEB-winkels: “Wilde geld verzamelen voor mijn kankerbehandeling” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nepagenten stelen miljoenenlading cocaïne van beruchte Taghi-groep: drugsroof veroorzaakt spanningen in crimineel circuit

Het Antwerpse parket is een bende nepagenten op het spoor die grote drugsladingen steelt van andere criminele organisaties. De bende zou twee weken geleden in Kemzeke een transport van de beruchte Taghi-groep uit Nederland hebben overvallen. Daarbij zou 1.400 kg cocaïne zijn geroofd. De drugsroof zorgt voor enorme spanningen in het criminele circuit.

Lees meer »

Deurhangers van CD&V zorgen voor commotie in Engsbergen: “Dat is de deur openzetten voor inbrekers”

In Engsbergen, deelgemeente van Tessenderlo, zijn enkele bewoners misnoegd over een deurhanger van CD&V. Die hing aan de voordeur, met de melding dat het jammer was dat de bewoners niet thuiswaren, maar dat hun programmaboekje in de brievenbus steekt. Volgens de buurtbewoners wordt daardoor letterlijk de deur opengezet voor inbrekers. De partij heeft ondertussen beslist de deurhangers te verwijderen en

Lees meer »

“VRT is totaal gecommercialiseerd”: ex-presentator Dirk Tieleman kijkt “met verschrikking” naar heisa bij openbare omroep

Bijna 20 jaar geleden nam hij afscheid van z’n geliefde VRT, maar Dirk Tieleman (84) heeft een gepeperde mening over de saga rond toxisch leiderschap, ontslagen bazen en open brieven bij de openbare omroep. “Ze verliezen hun eigenheid”, klinkt het streng. Hoe gaat het verder nog met de ex-presentator van ‘Terzake’, ‘Koppen’ en ‘Panorama’, die na zijn pensioen niet heeft

Lees meer »

Brussel zwaait Kevin Borlée uit: “Ik heb langzaam gelopen zodat ik langer kon genieten”

Kevin Borlée is officieel spurter af. Ex-atleet. Morgen neemt hij nog een rondje voor zijn rekening met de 4x400m, maar z’n individuele carrière sloot hij tijdens de eerste avond van de Memorial Van Damme af bij z’n dertiende deelname aan de Brusselse meeting. Zijn tijd, die was voor één keer van ondergeschikt belang. De 36-jarige Brusselaar finishte in 47.18, z’n

Lees meer »

Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor het eerst in 10 jaar tijd nog eens een internationale wedstrijd”

DrumSpirit, het Dadizeelse percussie-ensemble, beleeft hoogdagen. De muzikanten stonden afgelopen zomer tijdens Tien Om Te Zien op het podium met Metejoor en kijken reikhalzend uit naar hun tour volgend jaar doorheen de Verenigde Staten. “Daar nemen we voor het eerst sinds 2014 weer deel aan een grote internationale wedstrijd.”
The post Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor

Lees meer »

Na commotie op gemeenteraad: oppositie in Heuvelland mag rapport van Audit Vlaanderen inlezen

In Heuvelland zullen de gemeenteraadsleden van de oppositie, dat zijn CD&V en N-VA, deze week nog het rapport van Audit Vlaanderen krijgen. Dat heeft burgemeester Wieland Demeyer (Gemeentebelangen) beloofd. Maandagavond verliet de voltallige oppositie uit protest de gemeenteraad, omdat ze het rapport van Audit Vlaanderen niet mochten inzien. Dat onderzoek kwam er na een melding over mogelijke fraude in Heuvelland.

Lees meer »

Vakbonden Audi zitten maandag samen na dreiging rond 200 ‘gegijzelde’ sleutels, maar dreigen voor gesloten deur te staan

De vakbonden bij Audi Brussels gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De vakbonden dreigen echter voor een gesloten deur te

Lees meer »

Spektakel-musical 14-18 begroet ook Bert Verbeke: “Zo fijn van terug in iets te mogen meespelen dat ik tien jaar geleden heb mogen mee helpen creëren”

De spektakel-musical 14-18 in Puurs blijft nog altijd volle zalen trekken. Ook Bert Verbeke alias Albert speelt nu mee en dat is voor hem zelfs al de tweede keer, want tien jaar geleden was hij ook erbij. “Het is thuiskomen, maar het is tegelijk ook heel nieuw”, stipt hij aan.
The post Spektakel-musical 14-18 begroet ook Bert Verbeke: “Zo

Lees meer »

KIJK. Dit vonden Vlamingen in de VS over het debat tussen Trump en Harris: “Een gevecht tussen een zenuwpees en een bullebak”

Het eerste debat tussen Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Kamala Harris werd wereldwijd gevolgd. Ook Vlamingen die in de VS wonen, volgden het debat op de voet. Maar wat vonden zij van de eerste tv-confrontatie ooit tussen Trump en Harris? En wat betekent dat volgens hen voor de uitslag van de verkiezingen in november? Vier Vlaamse Amerikanen geven hun impressies.

Lees meer »

Serieverkrachter Dominique Pélicot is ziek en getuigt dinsdag niet op Frans gruwelproces, schorsing van enkele dagen dreigt

Dominique Pélicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zou dinsdag voor het eerst in de rechtbank aan het woord komen, maar de man is ziek en zal dus niet getuigen. Dat heeft Roger Arata, de voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »