Bij SK Elverdinge (3A) trekken ze de kaart van de jeugd

SK Elverdinge mag ook dit seizoen aantreden in derde provinciale. Voorzitter Davy Bequoye hoopt dat zijn spelers tegen Sporting Keiem meteen goed uit de startblokken schieten. “Als we een zorgeloos seizoen willen draaien, moet er iets geraapt worden”, klinkt het.

Vorig jaar verbaasde SK Elverdinge vriend en vijand door met goed voetbal nooit in de problemen te komen. Ook dit seizoen is degradatie ontlopen de voornaamste ambitie. “We willen ons zo snel mogelijk verzekeren van het behoud”, weet Bequoye. “Als we erin zouden slagen om nog beter te doen, is dat mooi meegenomen. We blijven evenwel met de voetjes op de grond, want we moeten realistisch zijn. De reeks is absoluut niet verzwakt, integendeel. Ik denk dat heel wat ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn.”

Roelens vertrokken

“Met Travis Roelens zijn we een sleutelpion kwijt, maar we hebben zijn vertrek zo goed mogelijk proberen op te vangen. We hebben de kaart van de jeugd getrokken. We hopen dat die jonge snaken op termijn hun waarde zullen hebben in derde provinciale, maar misschien zullen ze de eerste paar speeldagen nog wat leergeld betalen. De voorbereiding was met vier overwinningen, drie nederlagen en twee puntendelingen niet slecht. Volgens mij zijn we wel degelijk versterkt in de breedte.”

Op de openingsspeeldag ontvangt Elverdinge het altijd gevaarlijke Sporting Keiem. “De ploegen uit de steek hebben voor mij geen geheimen, maar Keiem kan ik moeilijk inschatten. Ik heb ze vorig jaar maar één keer aan het werk gezien. Ik weet dat ze het vorige seizoen uitstekend hebben afgesloten. Als er die positieve lijn kunnen doortrekken, wordt het geen eenvoudige opdracht. Maar als we een zorgeloos seizoen willen draaien, moet er thuis tegen Keiem iets geraapt worden. Onze spelers beseffen maar al te goed wat hen te doen staat.”

De nieuwkomers dit seizoen zijn Jarno Cailliau, Lennert Knockaert, Milan Meeuw, Rune Meeuw en Aaron Coussement (allen Vlamertinge), Levi Deblaere en Berwout De Croo (beiden Boezinge), Seppe Decroo en Arthur Pyck (beiden Westhoek) en Luka Lapere (KEVC Beselare). Jeissy Capoen (Hollebeke), Mathis Michaux (Maarkedal), Travis Roelens (Michelbeke) en Jonas Six (Zillebeke). (IVDA)

Zondag 1 september om 15 uur: SK Elverdinge – Keiem.

The post Bij SK Elverdinge (3A) trekken ze de kaart van de jeugd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kapper Ronny kapt al 40 jaar de haren van menig Gitsenaar: “Ik blijf nog een tijdje doorgaan”

Ronny Lievens (57) viert het 40-jarig bestaan van zijn kapsalon, gelegen op de marktplaats van Gits. Een echte figuur in Gits door zijn bloeiende kapperszaak, maar eveneens door zijn groot hart voor de medemens. Van een jaarlijkse kerstboom versieren in het woonzorgcentrum tot zijn inzet voor het kermismaandagcomité, geen moeite is voor Ronny te veel.
The post Kapper Ronny

Lees meer »

Burgemeester Heuvelland : “Raadsleden zullen frauderapport nog deze week ontvangen”

Na het incident op de gemeenteraad gisteren, waarbij de voltallige oppositie de zaal verliet, trekt de mist op. Burgemeester Wieland De Meyer liet deze morgen in een persmededeling weten dat alle raadsleden het rapport over het forensisch fraudeonderzoek van Audit Vlaanderen nog deze week zullen ontvangen. “Wij hebben niets te verbergen. Maar ik ben wel erg geschrokken van de agressieve

Lees meer »

Vier generaties op een rij: van Godelieve tot Lizanne, Marie en Lina

In Veldegem werd een driedubbel viergeslacht vereeuwigd op de gevoelige plaat. Op de foto herkennen we grootmoe Godelieve Van Damme (86) met haar dochter Beata Hollevoet (64). Beata’s dochters Charlotte Vanmullem (35), Tessa Vanmullem (36) en Sarah Vanmullem (38) zijn respectievelijk de mama’s van Lizanne (1), Marie (6) en Lina (3). (BC/foto BC)
The post Vier generaties op een

Lees meer »

Veerle (61) en Roland (76) moeten chalets afbreken omdat deel van camping Marva III wordt verkocht: “Verplaatsen gaat niet zomaar”

Zowel Veerle Ghesquière als Roland Bourgoignie moeten hun chalets afbreken op camping Marva III in Middelkerke. De reden? Het deel waarop hun chalet gebouwd werd, werd verkocht aan een naastgelegen camping. De eigenaar van de andere camping geeft Veerle en Roland, net zoals nog zo’n dertig andere eigenaars, de tijd om het terrein te ontruimen… tot eind dit jaar.

Lees meer »

Klaverveld speelt twee uiteenlopende voorstellingen: Van bittere ernst tot komedie

Woonzorgcentrum Klaverveld pakt uit met twee theaterstukken. ‘DeMensZien bij dementie’ is gebaseerd op waargebeurde verhalen en wordt op de planken gebracht in september. In april is het tijd voor het luchtige werk met de komedie ‘Boer zocht vrouw’.
The post Klaverveld speelt twee uiteenlopende voorstellingen: Van bittere ernst tot komedie appeared first on KW.be.

Lees meer »

FERM Sint-Eloois-Winkel viert 75ste verjaardag: “Iedereen is welkom bij ons”

FERM Sint-Eloois-Winkel bestaat 75 jaar. Die verjaardag werd onlangs goed gevierd tijdens een receptie in Cleen Schardauw. “Ik ben vooral de bestuursleden erg dankbaar om zich zo in te zetten voor de vereniging”, aldus voorzitster Katelijn Van Isacker.
The post FERM Sint-Eloois-Winkel viert 75ste verjaardag: “Iedereen is welkom bij ons” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als Rik moet afbellen, kan ik dat moeilijk relativeren”: Rik Verheye en Pedro Elias zijn al 10 jaar beste vrienden

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »