Befaamd Scala-koor start afdeling in Antwerpen

Het befaamde Scala-koor van de broers Kolacny start een afdeling in Antwerpen. Dat melden de broers woensdag in een persbericht. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar zijn welkom.

 

Meer krantenkoppen in België

Gewezen Ligacoach Geert Van Den Berge aan de slag bij Jumpers Middelkerke: “Ik hoop dat ze openstaan voor mijn adviezen”

Komend weekend start voor de meeste ploegen van Jumpers Middelkerke de competitie. De ploeg van voorzitter Jurgen Faillie blijft niettegenstaande de degradatie van het fanionteam naar Promo 3 ambitieus en verrast meteen het regionale volleybalwereldje met het aantrekken van een Ligacoach als mentor en begeleider van de verschillende trainers.
The post Gewezen Ligacoach Geert Van Den Berge aan de

Lees meer »

Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling: “Meer inzicht bieden”

De werkgroep dementie van wzc Aksent organiseert op vrijdag 20 september voor het eerst een ‘Weg en Were’-wandeling. “Een belevingswandeling waar iedereen kan aan meedoen om meer inzicht te krijgen over personen met dementie”, zegt Fien Delarue, referentiepersoon dementie in het woonzorgcentrum. “Het thema van de wandeling is ‘dementie en zintuigen’.
The post Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling:

Lees meer »

Norbert en Edwige vieren diamant

Norbert Standaert (82) en Edwige Mestdagh (83) mochten onlangs hun diamanten jubileum vieren. Het koppel stapte zestig jaar geleden, op 4 september 1964, in het huwelijksbootje, nadat ze elkaar leerden kennen op een dansavond van de KAJ. Norbert werkte jarenlang als treinbestuurder, terwijl Edwige onthaalmoeder was. Met Diether, Petra en Margot kregen ze drie kinderen.
The post Norbert en

Lees meer »

Uitrol begonnen van nieuw RSV-medicijn voor baby’s

Vanaf deze week vallen de eerste brieven in de bus met een uitnodiging voor een nieuw RSV-medicijn. Een besmetting met RSV is de belangrijkste oorzaak van luchtweginfecties bij baby’s. Ouders kunnen hun baby voortaan laten inenten en het medicijn wordt ook terugbetaald.

Lees meer »

‘Bram’ werd zo zwaar in elkaar geslagen dat hij blijvende hersenschade opliep: “Ik kan zelfs niet voor mijn pasgeboren zoontje zorgen”

Voor de rest van zijn leven hersenschade en amper voor zijn pasgeboren zoontje kunnen zorgen. Dat is de harde realiteit voor ‘Bram’ na een zware vechtpartij in Antwerpen. Drie onbekende mannen slaan en schoppen hem en zijn vrienden helemaal in elkaar. De politie verspreidt harde beelden van de vechtpartij én van de amokmakers in de hoop dat iemand hen herkent:

Lees meer »

“Die man wil Houthulst terug in de tijd katapulteren”: burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V) reageert ontsteld op interview Vlaams Belang-uitdager Jackie Vercamer

“Vol verbazing en ontsteltenis. Zo heb ik het interview met Jackie Vercamer in jullie krant gelezen.” CD&V-burgemeester Jeroen Vandromme kan zich totaal niet vinden in de uitspraken van de lijsttrekker van de Houthulstse Vlaams Belang-lijst. “Wij staan voor een beleid waar elke mens telt. Dat is bij hen niet het geval.”
The post “Die man wil Houthulst terug in

Lees meer »

Sabine (60) verloor twee mannen in een verkeersongeval: “Plots moest ik nóg eens beslissen om de machines uit te zetten. Ik kon het niet”

Een ongeval in Burcht kostte deze week het leven aan een 54-jarige vrouw. Voor haar man was het de tweede keer dat hij zijn echtgenote verloor. Het is pijnlijk herkenbaar voor Sabine Maertens (60) uit Zedelgem. Zij verloor in nog geen dertig jaar tijd twee mannen, telkens bij een verkeersongeval. “Plots stond ik nóg eens in zo’n ziekenhuiskamer en moest

Lees meer »