“Zwakte voedt de terreur”: Zelenski wil westerse langeafstandswapens kunnen inzetten

Een grootschalige Russische aanval met tweehonderd raketten en drones zette maandag de Oekraïense luchtafweer fors onder druk. In Kiev vielen de stroom- en watertoevoer uit. Volgens president Volodimir Zelenski is de aanval te wijten aan westerse aarzelingen.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste en enige vrouwelijke brandweercommandant van het land stopt: “Wij hebben een andere kijk op situaties, dat is juist waardevol”

Katrien De Maeyer legt op 16 september haar functie als grote baas van de Brandweer Zone Rand neer. Na vijftien jaar bij de brandweer kiest ze voor een nieuwe uitdaging als directeur bij De Ambrassade, een expertisecentrum voor jeugdwerk in Vlaanderen. De Schotense is de eerste en enige vrouwelijke zonecommandant in België. “Ik was bij post Schoten de eerste vrouw

Lees meer »

Kijk bij HLN vandaag én morgen exclusief live naar topaffiches in het amateurvoetbal

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd met deskundig commentaar. In bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Dit weekend staan er twee matchen op het programma. Vanavond is er Racing Mechelen-Berchem Sport, morgen Belisia Bilzen-Dessel Sport.

Lees meer »

Gewezen spelverdeler van Knack Roeselare Sander Depovere verdeelt voortaan ramen en deuren: “Carrièreswitch die kan tellen”

Sander Depovere (29) nam enkele maanden geleden afscheid van het professionele volleybal. De voormalige setter van Knack Roeselare vond intussen een nieuwe uitdaging bij Studio Frank, het ramen en deurenbedrijf van zijn schoonvader, Frank van Grinsven. Na hun eerste vestiging in Hasselt komt er een tweede bij. Niet toevallig in Roeselare. “Als carrièreswitch kan dit tellen, maar ik zie het

Lees meer »

Duitse vrouw leent rekening uit om koppel uit Koksijde bijna 28.000 euro lichter te maken

Een 53-jarige Duitse vrouw riskeert in de strafrechtbank van Veurne zes maanden cel omdat ze als mededader van oplichting vervolgd wordt. Doordat ze als ‘money mule’ haar bankrekening ter beschikking stelde van andere criminelen kon zo 27.877 euro gestolen worden van een koppel uit Koksijde.
The post Duitse vrouw leent rekening uit om koppel uit Koksijde bijna 28.000 euro

Lees meer »

Bère Retrokoers kruidt kermisweekend in Meulebeke: “Stijn Devolder geeft startschot”

Op zaterdag 21 september is er de achtste editie van Bère retrokoers. Het wordt opnieuw een knotsgekke bedoening voor zowel peuters, kleuters, jongeren als volwassenen. Het team heeft alles in het werk gesteld om er opnieuw een boeiende en prijzenrijke editie van te maken.
The post Bère Retrokoers kruidt kermisweekend in Meulebeke: “Stijn Devolder geeft startschot” appeared first on

Lees meer »

Gevangenisdirecteur Haren nadat hallucinante beelden opduiken: “Drugs of gsm’s over de muur? Niet te voorkomen”

Drugs worden op het terrein gegooid, gevangenen klimmen op de daken en er wordt gejoeld vanuit de cellen. De beelden die opduiken uit de gevangenis van Haren doen denken aan Zuid-Amerikaanse toestanden, waarbij het lijkt alsof de gevangenen het voor het zeggen hebben. Hoe zit het echt? We vroegen het aan de baas zelf, de gevangenisdirecteur van Haren: “Ik geef

Lees meer »

Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke FC (1e nationale): “Steeds opnieuw wil ik beter doen”

Merveille Goblet is in Knokke de opvolger van de legendarische Sven Dhoest. De goalie was destijds prof en derde doelman bij Standard Luik. Tubeke, Waasland Beveren, Cercle Brugge en Mandel waren zijn volgende uitdagingen. Het sluitstuk is zopas zijn tweede seizoen gestart in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens park.
The post Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke

Lees meer »

Duizenden mensen geëvacueerd voor bosbranden in Californië

Duizenden bewoners in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië zijn zondag geëvacueerd voor oprukkende bosbranden. Dat melden Amerikaanse media. Gouverneur Gavin Newsom riep zaterdagavond (lokale tijd) de noodtoestand uit om extra middelen in te zetten in de strijd tegen het vuur.

Lees meer »

Vrijdag uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »