Wie is Jarno Widar, de ruwe diamant met pittig karakter die eerste Belgische laureaat ooit van Giro Next Gen werd

Nu is hij niet mals voor zijn ploeg Lotto-Dstny, twee maanden geleden werd Jarno Widar op zijn achttiende de eerste Belgische eindwinnaar van de Giro d’Italia Next Gen, de Ronde van Italië U23. Op de troon die ooit Francesco Moser, Marco Pantani, Thomas Pidcock en Juan Ayuso toebehoorde, zat een Limburgs klimmertje. Portret van een ruwe diamant met pittig karakter en eigen wil. 

Meer krantenkoppen in België

Venezuela roept ambassadeur in Spanje terug voor overleg

Venezuela heeft haar ambassadeur in Spanje teruggeroepen voor overleg. Dat heeft de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Yvan Gil donderdag bekendgemaakt, enkele uren nadat de Spaanse premier in Madrid een ontmoeting had met de Venezolaanse opposant Edmundo Gonzalez Urrutia, die politiek asiel heeft gekregen in Spanje.

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Cycloon Boris zorgt óók voor plezier, zo getuigt dit Vlaamse gezin in Oostenrijk: “In zeven jaar nog nooit meegemaakt”

Boris zorgt voor ellende alom in Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië, maar ook voor plezier. In Mühlbach am Hochkönig, een dorp in het Oostenrijkse Salzburger Land, gingen Bart Van Hombeek (39) en zijn zoon Marcel (5) vandaag gewoon snowboarden. “Er lag op sommige plekken een meter sneeuw. En vorige week zaten we nog in onze t-shirt in de tuin.”

Lees meer »

Dartclub ’t Gemeentehuis start in Harelbeekse competitie

Vanaf 21 september start de nieuwe dartscompetite van de Harelbeekse Dartsfederatie. Nieuw in reeks drie is Dartsclub ’t Gemeentehuis uit Desselgem. In dit café worden regelmatig tornooien georganiseerd. “De grote belangstelling was de aanzet om met een eigen club te beginnen”, vertelt voorzitter Bjorn Verweij (21), ook uitbater van café ‘t Gemeentehuis.
The post Dartclub ’t Gemeentehuis start in

Lees meer »

Netflix-hit ‘Baby Reindeer’ triomfeert met vier beeldjes en ‘Sh?gun’ schrijft geschiedenis: dit zijn de grote winnaars van de prestigieuze tv-prijzen

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ zijn de grote winnaars van de Emmy Awards die zondagavond in Los Angeles in aanwezigheid van de genomineerden werden uitgereikt. De serie rond het waargebeurde verhaal van de stalker haalde vier awards op, de reeks ‘Sh?gun’ schreef geschiedenis en ook Jeremy Allen White viel in de prijzen met de reeks ‘The Bear’.

Lees meer »

Net als in ‘Kalm Waes’: CEO, piloot en arts getuigen hoe meditatie en stilte hun leven veranderden

Helemaal zen en “100 procent zeker dat hij terugkomt” verliet Tom Waes het boeddhistisch centrum na een stilteretraite voor zijn programma ‘Kalm Waes’. Wat zo heilzaam is aan uren, zelfs dagen zitten én zwijgen op het meditatiekussen, en hoe het hen kalmeert in hun eigen drukke levens, weten ook deze ex-CEO, piloot en kinderarts. “De eerste keren vond ik het

Lees meer »