Vanaf 9 september: lokale omleiding via Kokelarestraat bij werken aan de Rijksweg in Izegem

De Rijksweg (N36) in Izegem ondergaat het komende jaar een grondige transformatie. Tussen de rotondes aan de Leenstraat en de Kortrijksestraat krijgt de gewestweg bredere fietspaden, extra groen, een nieuw wegdek en nieuwe bushaltes. De werken starten op maandag 9 september en zullen duren tot het einde van de zomer van 2025. Fietsers, lokaal verkeer en doorgaand vrachtverkeer volgt een omleiding tijdens de werken. Het gemotoriseerd verkeer dat richting Lendelede en Harelbeke rijdt zal een ommetje moeten maken via de Leenstraat, Kokelarestraat en Meensesteenweg.

De bestaande Rijksweg is verouderd: de fietspaden zijn versleten en het wegdek is aan vernieuwing toe. Met een grondige vernieuwing tussen de Leenstraat en de Kortrijksestraat brengt het Agentschap Wegen en Verkeer daar verandering in: de weg wordt veiliger, groener en moderner. De fietspaden worden twee meter breed, met een groene strook tussen fietsers en auto’s.

Het wegdek krijgt een nieuwe laag asfalt en er komt een groene middenberm. Daarnaast worden de bushaltes aan de Vlasbloemstraat vernieuwd met een verhoogd perron. Waar nodig plaatst Wegen en Verkeer ook extra rioleringsbuizen zodat regenwater vlot afgevoerd wordt naar de Klijtstraat. De rotondes met de Leenstraat en Kortrijksestraat zijn nog in goede staat, daar verandert er niets.

Werken in fases vanaf 9 september

Om de hinder te beperken, wordt er op de Rijksweg gewerkt in vier fases. Dat betekent dat er niet overal tegelijk gewerkt wordt, maar dat de werfzone opschuift. Op 9 september start fase 1 van de werken. Dan werkt de aannemer op de weghelft richting Harelbeke tussen de Leenstraat en de Meensesteenweg. Eind november is de andere weghelft aan de beurt en daarna schuift de werfzone op richting Harelbeke. Als alles vlot verloopt, duren de werken tot het einde van de zomer van 2025.

Omleiding via de Kokelarestraat

Vanaf maandag 9 september is er hinder voor het verkeer. Fietsers en voetgangers richting Harelbeke volgen de omleiding via de fietstunnel onder de Rijksweg, de Minervastraat, het fietspad langs de Aldi, Kardinaal Cardijnlaan, Steenovenstraat, het fietspad langs het stadion, de Sint-Jorisstraat en Burgemeester Vandenbogaerdelaan. Voor fietsers en voetgangers richting Roeselare is er geen hinder. Ook voor reizigers van het openbaar vervoer is er geen hinder.

Lokaal gemotoriseerd verkeer richting Harelbeke volgt een omleiding via de Leenstraat, Kokelarestraat en de Meensesteenweg. Verkeer richting Roeselare kan op de Rijksweg blijven rijden, op een versmalde rijstrook met een snelheidsbeperking van 50 km/u.

Omleiding vrachtverkeer

Doorgaand verkeer en vrachtverkeer (van meer dan 3,5 ton) tussen Roeselare en Harelbeke rijdt in beide richtingen om via de R32, N37 (Roeselaarsestraat, Oostlaan en Pittemsestraat), N50 (Brugsesteenweg, Bruggesteenweg, Bruggestraat, De Ring, Kortrijkstraat en Brugsesteenweg) tot aan de N36.

The post Vanaf 9 september: lokale omleiding via Kokelarestraat bij werken aan de Rijksweg in Izegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik wil met mijn artiesten door het Belgische plafond breken”: Tony Vandenbogaerde wil met Mayway Records bekende muzieknaam geworden

Tony Vandenbogaerde (49) die amper zeven jaar geleden zijn platenlabel Mayway Records oprichtte, is vandaag één van de belangrijkste spelers in de indie muziek. Als The Haunted Youth en Meskerem Mees stilaan tot de grote namen in het Belgische muzieklandschap behoren, is dat mee zijn verdienste.
The post “Ik wil met mijn artiesten door het Belgische plafond breken”: Tony

Lees meer »

Stedenbouw is onverbiddelijk en regularisatie is quasi onmogelijk: bouwfirma Vulsteke moet Albert Heijn in Ruiselede afbreken

We schreven het al zo’n twee weken geleden: ‘De regularisatie van Albert Heijn in Ruiselede wordt een klus.’ Een blijkbaar onmogelijke klus, want zowel burgemeester De Roo als Stedenbouw bevestigen inmiddels dat de verantwoordelijke bouwfirma Vulsteke de huidige constructie volledig moet opbreken omdat er hoger en groter werd gebouwd dan de omgevingsvergunning toelaat. Voor de aannemer zit er niets anders

Lees meer »

Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg om veiligheid te verzekeren

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert een snelheidsverlaging in op het viaduct van de A10 in Oudenburg. Vanaf vrijdag 20 september rijden auto’s er maximaal 90 km/u en vrachtwagens maximaal 70 km/u. De snelheidsverlaging is een preventieve maatregel om de veiligheid op het viaduct te verzekeren.
The post Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg om veiligheid te verzekeren appeared

Lees meer »

Acht doden en bijna 2.750 gewonden in Libanon nadat Hezbollah-biepers massaal tegelijk ontploffen: “De Israëlische vijand is volledig verantwoordelijk”

In Libanon zijn dinsdag zeker 2.750 mensen gewond geraakt toen hun biepers plots tegelijk ontploften, meldt het Libanese ministerie van Volksgezondheid. Er zijn ook acht mensen gedood door de “mysterieuze” massale explosies, onder wie een jong meisje en verschillende Hezbollah-strijders. Ook raakten honderden Hezbollah-strijders gewond, ook hooggeplaatste leden van de organisatie en leden van de elitetroepen. De machtige Libanese militie,

Lees meer »

RUP Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd

De gemeenteraad heeft maandagavond het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de site van de vroegere pluimveeslachterij Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd. Dat RUP wijzigt de bestemming van de gronden en bepaalt de specifieke bouwvoorschriften.
The post RUP Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poetin beveelt troepenexpansie tot 1,5 miljoen man, zijn leger wordt zo tweede grootste na China. Wat betekent dat voor wereldorde?

Russisch president Poetin heeft gisteren in een decreet bevolen dat de totale omvang van zijn strijdkrachten met 180.000 extra manschappen moet worden opgevoerd tot 1,5 miljoen actieve militairen. Met deze derde troepenuitbreiding sinds het begin van de oorlog in Oekraïne wordt het Russische leger het tweede grootste ter wereld, na dat van China. Waarom doet Poetin dit, hoe kan hij

Lees meer »

Derde garageverkoop op de Bosmolens op 6 oktober

De afgelopen twee jaar organiseerde Curieus Izegem een garageverkoop op de Bosmolens, maar dit jaar zouden ze dat niet meer doen. Christine Witdouck maakte gebruik van sociaal netwerk Hoplr om helpende handen te zoeken én te vinden. Op zondag 6 oktober hopen ze veel deelnemers en bezoekers te zien.
The post Derde garageverkoop op de Bosmolens op 6 oktober

Lees meer »