US OPEN. Mertens knokt zich naar tweede ronde – Goffin heeft veel vertrouwen voor zijn eerste ronde: “Ik ben op de goede weg”

Met de US Open staat het vierde grandslamtoernooi voor de deur. Het dopingschandaal rond Jannik Sinner heeft al veel nieuwe wendingen gekregen. Laat de nummer 1 van de wereld dat aan zijn hart komen of kan hij de druk naast zich neerleggen? Het is natuurlijk ook uitkijken naar onze landgenoten. Kunnen zij verrassen? 

Meer krantenkoppen in België

Werkdruk en emotionele belasting leraren gedaald, maar werkstress blijft

De werkdruk en emotionele belasting bij leraren is in 2023 gedaald na de piek van 2019, maar dat heeft zich nog niet vertaald in een daling van werkstress en burn-outklachten. Dat blijkt uit de Werkbaarheidsmonitor van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een grootschalige werkbaarheidsmeting die de kwaliteit van jobs in Vlaanderen om de vier jaar in kaart brengt.

Lees meer »

Cercle Leopold Kring uitzonderlijk open voor publiek

Ter gelegenheid van de festiviteiten rond 100 jaar Vliegschool in Wevelgem worden de deuren van de Kring Leopold opengezet. De medewerkers van de Flanders Aviation Society (FAS) stopten er dagenlang werk in om het iconische gebouw op te ruimen. Enkel op zaterdag 14 en zondag 15 september is het te bezichtigen voor het publiek.
The post Cercle Leopold Kring

Lees meer »

Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor het eerst in 10 jaar tijd nog eens een internationale wedstrijd”

DrumSpirit, het Dadizeelse percussie-ensemble, beleeft hoogdagen. De muzikanten stonden afgelopen zomer tijdens Tien Om Te Zien op het podium met Metejoor en kijken reikhalzend uit naar hun tour volgend jaar doorheen de Verenigde Staten. “Daar nemen we voor het eerst sinds 2014 weer deel aan een grote internationale wedstrijd.”
The post Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor

Lees meer »

Uitrol begonnen van nieuw RSV-medicijn voor baby’s

Vanaf deze week vallen de eerste brieven in de bus met een uitnodiging voor een nieuw RSV-medicijn. Een besmetting met RSV is de belangrijkste oorzaak van luchtweginfecties bij baby’s. Ouders kunnen hun baby voortaan laten inenten en het medicijn wordt ook terugbetaald.

Lees meer »

Bekeravontuur moet KVDO vleugels geven

Geen stunt tegen tweedeklasser Eupen, maar wel een zeer straffe prestatie van de club uit Derde Amateur. Als KVDO dit een heel seizoen volhoudt, mag het publiek zich in de handjes wrijven.
The post Bekeravontuur moet KVDO vleugels geven appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag”

Naast vaste waarden zoals de avondmarkt op de vrijdag, de kermisduatlon op zaterdag en kermisbarbecue met Moeder Baekelandt op zondag, pakt het vernieuwde Kermiscomité Langemark uit met een gratis petanquetoernooi en kinderspelnamiddag op zaterdagnamiddag.
The post Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Vrijdag won een Belg ruim 149 miljoen euro met Euromillions. Zijn of haar identiteit blijft geheim, maar wij hebben een vermoeden…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Start van Jong Keukengeweld draait uit op fiasco: website voor reserveringen urenlang onbruikbaar

De doorstart van Jong Keukengeweld blijkt net iets te succesvol te zijn. Het concept waarbij mensen jonger dan 35 jaar aan een goedkopere prijs gastronomisch kunnen gaan eten, is bij de start zo populair dat de website urenlang problemen kent, zoals lange laadtijden en reservaties die blijven vasthangen. “We hadden gedacht dat het succesvol ging zijn, maar niet in deze

Lees meer »

FOS De Jakketoes haalt Frank Deboosere naar Izegem

FOS De Jakketoes en Cultuursmakers nodigen op woensdagavond 18 september weerman Frank Deboosere uit in De Leest. Het belooft een boeiende avond te worden met een al even boeiende man aan het woord. Wie er nog bij wil zijn, moet zich haasten.
The post FOS De Jakketoes haalt Frank Deboosere naar Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »