US OPEN. Goffin met verve voorbij 22ste reekshoofd Tabila – Mertens net als 16-jarige Amerikaanse naar tweede ronde

Met de US Open is het vierde grandslamtoernooi van het seizoen van start gegaan. Het dopingschandaal rond Jannik Sinner heeft al veel nieuwe wendingen gekregen. Laat de nummer 1 van de wereld dat aan zijn hart komen of kan hij de druk naast zich neerleggen? Het is natuurlijk ook uitkijken naar onze landgenoten. Kunnen zij verrassen? 

Meer krantenkoppen in België

Derde editie van Tuimelaere Classic

Wielerclub De Blauwe Tornado’s organiseerde de derde editie van de Tuimelaere Classic. Langs de Oude Heirweg in Moorslede stonden verschillende wielerwedstrijden op het programma. De organisatoren openden ook een zomerbar. De koersen kaderden binnen de wedstrijden van de Landelijke Wielrijders Unie. In totaal waren er drie verschillende wedstrijden. De voorbije jaren werd Anna Grymonprez, de
The post Derde editie

Lees meer »

Spaans gerecht blijft bij weigering om Puigdemont amnestie te verlenen

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag opnieuw geweigerd om de eerder dit jaar goedgekeurde amnestiewet toe te passen voor Carles Puigdemont, de separatistische oud-premier van Catalonië. De rechtbank blijft bij het vonnis dat begin juli al werd uitgesproken: de amnestieregeling is niet van toepassing voor verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen de in België verblijvende Puigdemont blijft daarmee van kracht.

Lees meer »

Kan Duitsland zomaar weer grenscontroles invoeren? “Als ze dat fanatiek aan onze grens doen, snijden ze in hun eigen vel”

Duitsland gaat vanaf 16 september grenscontroles invoeren aan al zijn buitengrenzen. Dat is volgens de minister van Binnenlandse Zaken nodig om illegale migratie en terrorisme tegen te gaan. Ook aan de Belgische grens zullen er dus controles zijn. Kan dat zomaar? We vragen het aan Hendrik Vos, politicoloog aan de UGent en directeur van het Centrum voor EU-studies.

Lees meer »

LIVE VUELTA. Eerste renners rollen van het startpodium, Victor Campenaerts om 16u54 aan zet: “Ik ga er vol tegenaan gaan”

De Vuelta komt vandaag definitief tot een eind. Primoz Roglic staat comfortabel in het rood en lijkt zijn vierde Vuelta-overwinning bijna op zak te hebben. Vervolledigen O’Connor en Mas het eindpodium of weet iemand anders hun plek nog af te snoepen? En wie wint de afsluitende tijdrit? Mis niets van de slotetappe via onderstaande liveblog.

Lees meer »

“We hebben echt stress gehad”: Belgische trainer Lamberts analyseert “de beste prestatie ooit” van Vuelta-winnaar Primoz Roglic

Primoz Roglic heeft in Madrid zijn vierde Vuelta gewonnen en komt zo op gelijke hoogte van Roberto Heras. De voorsprong va Roglic op de nummer twee was 2’36”, maar een gemakkelijke bevalling was het allerminst. Zijn Belgische trainer Marc Lamberts analyseert de Vuelta van zijn poulain: “Hij koerst nog steeds niet pijnvrij.”

Lees meer »

“Tweehonderd autosleutels stelen om de bazen van Audi te chanteren? Niveau nihil”

Het sociaal conflict bij Audi Vorst wordt bitser met de dag. Personeel dat wil werken, mag dat niet van de directie. “Een hufterige beslissing, maar geen onbegrijpelijke”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Ze werd uitgelokt door werknemers die tweehonderd autosleutels in beslag namen. Die kinderachtige ‘diefstal’ heeft het sociaal overleg bij Audi nodeloos op de spits gedreven.”

Lees meer »

LIVE. Veertig doden en zestig gewonden bij Israëlische aanval op tentenkamp Gaza, Israël spreekt van “antiterreuroperatie”

Bij een luchtaanval op Khan Younis zijn volgens artsen en aan Hamas gelieerde media veertig mensen om het leven gekomen. Zestig anderen zijn mogelijk gewond geraakt. Het Israëlische leger meldt dat het een terroristisch commandocentrum heeft aangevallen, volgens de Palestijnse autoriteiten werd vluchtelingenkamp Al-Mawasi getroffen.Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Pasgeboren dwergnijlpaard uit Thaise zoo gaat viraal, maar dier wordt ook slachtoffer van haar eigen populariteit

De hele wereld is in de ban van een babydwergnijlpaardje dat 2 maanden geleden geboren is in een zoo in Thailand. Dankzij een populair TikTok-acount gaat het dwergnijlpaardje viraal, maar het jonge dier is ook slachtoffer van haar eigen populariteit. Zo gooien bezoekers soms met voorwerpen of water om haar wakker te maken. De directeur van de zoo roept bezoekers

Lees meer »

Bijzondere herdenking 700 jaar La Chartreuse de Neuville: Ook oorlogsslachtoffers geëerd

In het Franse Neuville-sous-Montreuil vond recent een bijzondere herdenkingsplechtigheid plaats ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van La Chartreuse de Neuville. Deze ceremonie stond in het teken van de 602 Belgische slachtoffers die tijdens de Eerste Wereldoorlog in dit voormalige klooster overleden. Voor de gemeente Koekelare was het een belangrijke gebeurtenis, mede dankzij de betrokkenheid van het Lange Max Museum.<br

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Daniel en Lien en De Panne

Daniel Seynaeve en Lien Verhoegstraete zijn allebei geboren in 1944 en groeiden op in Torhout. Daar leerden ze elkaar ook kennen, en 50 jaar geleden stapten ze er in het huwelijksbootje.
The post Gouden huwelijksgeluk voor Daniel en Lien en De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »