Ryanair vliegt dit najaar naar 9 nieuwe bestemmingen vanuit de luchthaven van Charleroi

Dit najaar zal je met luchtvaartmaatschappij Ryanair naar 9 nieuwe bestemmingen kunnen vliegen vanuit de luchthaven van Charleroi. Dat heeft Ryanair-topman Michael O’Leary aangekondigd. Het gaat onder meer om vluchten naar Kroatië, Zweden, Italië en Israël. Vanuit Zaventem komt er geen enkele nieuwe bestemming bij, omdat de kosten er volgens O’Leary te hoog zijn. 

Meer krantenkoppen in België

BBC-journalist met beperking moet in vliegtuig naar toilet kruipen: “Gewoon onmenselijk”

Een oorlogsjournalist van de BBC die deels verlamd is, maakte een vernederend incident mee aan boord van een toestel van de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT. Frank Gardner (63) moest door het gangpad naar het toilet kruipen omdat er door de maatschappij geen rolstoelen worden voorzien op korteafstandsvluchten. “Als je gehandicapt bent en niet kunt lopen, is dat gewoon discriminerend”, zei Gardner.

Lees meer »

Minstens 40 miljoen euro steun per jaar voor “klimaatoplossing” die uitstoot van de landbouw omhoog duwt

Elk jaar verdienen Vlaamse serretelers tientallen miljoenen euro’s aan de elektriciteit die ze opwekken met hun verwarmingsinstallaties op aardgas. Die stroom werd ooit gezien als een klimaatoplossing. Maar de regeling blijkt het aardgasverbruik, en de uitstoot van de hele Vlaamse landbouw, net te doen stijgen. Ondertussen belandt de kostprijs op onze elektriciteitsfactuur.

Lees meer »

“Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke

Sandrina Hullebusch uit de Hondekerkhofstraat in Meulebeke realiseert al dertig jaar haar kinderdroom als onthaalmama in kinderopvang De Kinderdroom. Zorg dragen voor kleine kinderen vindt ze fantastisch en ze hoopt hiermee nog lange tijd door te gaan.
The post “Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wanneer de chauffeur van het gezin in paniek uitweek, reed ze net bewust dezelfde richting uit”: waarom spookrijdster J. (25) vastzit voor doodslag

Spookrijdster J. had vrijdagnacht drugs genomen, en ’s ochtends pillen om haar ADHD te onderdrukken. Dat blijkt uit de eerste bevindingen van het gerechtelijk onderzoek naar het dramatische verkeersongeval op de A19 in Zonnebeke zaterdagochtend. Omdat ze geen moment uitweek om een crash te vermijden, zit de 25-jarige verwarde vrouw vast wegens (poging) doodslag.

Lees meer »

Politie houdt opnieuw tweedaagse controleactie rond afleiding achter het stuur

De geïntegreerde politie houdt op dinsdag 8 en woensdag 9 oktober haar zesde tweedaagse controleactie rond afleiding achter het stuur. Agenten van de federale wegpolitie en de lokale politie zullen 48 uur lang extra controleren op onder meer gsm-gebruik achter het stuur.
The post Politie houdt opnieuw tweedaagse controleactie rond afleiding achter het stuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poetin mijdt villa waar hij verjaardag van geliefde elk jaar vierde nu als de pest: “Hij vreest voor zijn leven”

Vladimir Poetin (72) is al maanden niet meer gezien in zijn zomerverblijf aan de Zwarte Zee. Het hoofdgebouw van de villa waar de Russische president vroeger jaarlijks de verjaardag van zijn vriendin vierde, is nu met de grond gelijk gemaakt. De reden? Poetin is doodsbang voor Oekraïense droneaanvallen, beweert het onafhankelijke Russische mediakanaal ‘Proekt’.

Lees meer »

Vrijwilligers reageren verslagen nadat hondenschool volledig in vlammen opgaat: “Maanden keihard gewerkt”

De vrijwilligers van vzw Hond en Gezel in Oostkamp zijn compleet verslagen na de allesverwoestende band van afgelopen zondagavond. De hondenschool en al het bijhorend materiaal gingen op een paar minuten tijd volledig in de vlammen op. De vrijwilligers kwamen maandagochtend voor de eerste keer een kijkje nemen in het daglicht. “Ik heb vannacht geen minuut geslapen”, reageert penningmeester Rik

Lees meer »