Opsporingsberichten Child Focus nu ook op schermen in sportcentra

De opsporingsberichten van Child Focus zijn voortaan ook te zien zijn op de digitale schermen van Expo Sport Media in sportcentra over heel Vlaanderen. De twee organisaties slaan daarvoor de handen in elkaar, meldt Child Focus.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw stijging in aantal inschrijvingen bij Howest: hogeschool verwelkomt dit jaar 11.000 studenten

Howest kan opnieuw knappe inschrijvingscijfers voorleggen voor het academiejaar 2024-2025. De hogeschool verwelkomt dit jaar 11.000 studenten op haar campussen in Brugge, Kortrijk en Oudenaarde. Deze groei van 10% bevestigt de aantrekkingskracht van Howest bij studiekiezers, die kiezen voor de innovatieve en praktijkgerichte opleidingen van de hogeschool.
The post Opnieuw stijging in aantal inschrijvingen bij Howest: hogeschool verwelkomt dit

Lees meer »

Charlot (53) verhuurt tentjes voor slaapfeestjes: “Maak je slaapfeestje compleet”

Charlot Senesael (35) uit Pollinkhove ontwikkelde een leuk concept voor slaapfeestjes. Ze verhuurt namelijk slaaptentjes in verschillende thema’s. “Het zijn kant-en-klare pakketten”, zegt Charlot. “We komen de tentjes zelf opzetten indien gewenst.”
The post Charlot (53) verhuurt tentjes voor slaapfeestjes: “Maak je slaapfeestje compleet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woonzorgcentrum in Wommelgem lanceert eigen vervoersservice: “Makkelijker om van en naar ons dagcentrum te komen”

In Wommelgem lanceert woonzorgcentrum Hof ten Dorpe haar eigen vervoersservice. Mensen die naar het dagcentrum gaan, kunnen voortaan thuis opgehaald en afgezet worden via aangepast vervoer. "Het ontzorgt de familie en het geeft de bezoekers de mogelijkheid om langer thuis te kunnen wonen, maar toch een zinvolle dagbesteding te hebben", zegt directeur Paul Stevens.

Lees meer »

Hoofdverdachte in Franse verkrachtingszaak getuigt vandaag niet op proces wegens dringende medische behandeling

Voor de tweede dag op rij zal Dominique Pélicot (71), hoofdverdachte in een ophefmakende Franse verkrachtingszaak, niet aanwezig zijn op het proces. De voorzitter van de rechtbank heeft een dringende medische behandeling gevraagd voor de man die zijn vrouw, Gisèle Pélicot (72), jarenlang zwaar drogeerde om ze door tientallen mannen te laten verkrachten.

Lees meer »

Ministerie Volksgezondheid wil strengere waarschuwing op alcoholverpakkingen, maar sector staat op de rem

Het ministerie van Volksgezondheid en de Hoge Gezondheidsraad willen dat alcoholproducenten hun nieuwe preventieslogan nog verstrengen. Dat schrijft het Nieuwsblad. Zij vinden de slogan ‘Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid’ misleidend en willen dat de term "alcoholmisbruik" vervangen wordt door "alcoholgebruik". Beroepsvereniging Belgische Brouwers is niet blij met dat voorstel.

Lees meer »

Davidsfonds viert 95ste verjaardag met muzikale avond

Davidsfonds Langemark vierde haar 95ste verjaardag met een muzikale avond in Den Tap. Bert Verhelle en Arnold Sercu namen iedereen op sleeptouw voor een heerlijke muzikale wandeling langs Vlaamse en Nederlandse wegen. Er werden onder andere liedjes gebracht van Miel Cools, Herman van Veen, Willem Vermandere en Wim Sonneveld. Op de foto zien we de
The post Davidsfonds viert

Lees meer »

Nibies wint Goud op de Belgium Chocolate Awards: “Klanten zijn een bron van inspiratie”

Gisteren werd Nibies bekroond met de gouden award in de categorie ‘Chocolate Business Gift’ tijdens de prestigieuze Belgium Chocolate Awards. Nibies viel in 2022 al in de prijzen met een bronzen award in de categorie ‘Chocolate Concept’. Dit is opnieuw een erkenning voor de unieke stijl die deze Harelbeekse chocolaterie hanteert.
The post Nibies wint Goud op de Belgium

Lees meer »

Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat

Eind september en begin oktober worden acht voorstellingen gebracht van het locatietheater ‘Het leek een gewone dinsdag in de Toekomststraat’. Er wordt, door 38 acteurs, letterlijk toneel gespeeld in de Toekomststraat. Op de tribunes is in totaal plaats voor 2.000 toeschouwers.
The post Acht voorstellingen van uniek locatietheater: Toneel in de Toekomststraat appeared first on KW.be.

Lees meer »

All4One Basket Menen telt na een jaar al 120 leden

Voor zover we ons kunnen herinneren was basket nooit aan de orde in Menen. Ondertussen kunnen meisjes en jongens die basket in hun hart dragen terecht bij All4One Basket Menen. Voorzitter Hans Cottyn kwam er vorig jaar mee uitpakken, en kan momenteel pronken met acht ploegen en 120 leden. “En er komen nog steeds nieuwe spelers en speelsters bij”, zegt

Lees meer »