“Macron ontkent de democratie”: linkse partijen reageren furieus nu Franse president linkse regering uitsluit

"Macron stort het land in een crisis" en "de democratie wordt ontkend". In Frankrijk reageren de linkse partijen woedend nu president Emmanuel Macron een regering met de alliantie Nouveau Front Populaire (NFP) – met daarin het uiterst linkse La France Insoumise (LFI) – uitsluit. 

Meer krantenkoppen in België

Wordt je winkelkar binnenkort goedkoper? CEO van Delhaize belooft pittige onderhandelingen met producenten

Anderhalf jaar nadat de storm rond de zelfstandige overnames van 128 Delhaizes is losgebarsten, spreekt CEO Xavier Piesvaux (57) voor het eerst. Over de omzetcijfers en ontslagen, maar ook over wat er voor jou als consument zal veranderen. “Een aantal producten zal volgend jaar goedkoper worden.” Aan HLN legt hij uit om welke producten het gaat, en hoe hij dat

Lees meer »

Vannacht eerste (en laatste?) debat Harris en Trump: dit moet je weten

Alle ogen zijn vannacht gericht op het allereerste (en wellicht enige) televisiedebat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Kamala Harris en Donald Trump. Meteen de eerste keer ook dat de twee oog in oog met elkaar zullen staan, want ze hebben elkaar nooit eerder ontmoet. Dit debat komt op een cruciaal moment in de verkiezingsrace. Dit moet je alvast weten.

Lees meer »

Politieman haalt vechtende broers uiteen maar houdt er gescheurde kogelwerende vest aan over

Een 22-jarige jongeman riskeert een straf nadat hij zich weerspannig gedroeg tegenover een politieman op een fuif in De Panne. I.L. ging eerst een gevecht aan met zijn broer op een fuif en toen de politieman hen uit elkaar wilde halen, scheurde hij daarbij zijn kogelwerende vest.
The post Politieman haalt vechtende broers uiteen maar houdt er gescheurde kogelwerende

Lees meer »

Sassport Boezinge A gaat voor zeven op negen in Ardooie

Na het puntenverlies op de openingsspeeldag thuis tegen Oostnieuwkerke, kon Sassport Boezinge A de rug rechten in het Mirakelstadion tegen RC Waregem. De oranjehemden wonnen met 1-2 en trekken met vier op zes naar Ardooie.
The post Sassport Boezinge A gaat voor zeven op negen in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stan ziet zijn rit naar school halfuur ingekort, maar probleem verlegt zich naar klasgenoot: “Thibo wilde zelfs niet opstaan”

Twee uur lang enkele reis onderweg naar school. Dat was tot voor kort realiteit voor Stan Deurinck uit Hove. De Lijn beweerde het probleem opgelost te hebben, maar het blijkt vooral doorgeschoven te zijn naar enkele medeleerlingen van het BSBO Groenlaar die uit Hoboken vertrekken. “Vanmorgen wou Thibo zelfs niet naar school omdat hij zo vroeg op moest”, zegt mama

Lees meer »

Wegdek op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne wordt vanaf 22 september vernieuwd

Er wordt vanaf 22 september een nieuw wegdek aangelegd over een afstand van 4 kilometer op de E40. Het wegdek van de E40 richting Frankrijk, tussen de op- en afrittencomplexen van Oostduinkerke (nummer 2) en Veurne (nummer 1a), is aan vernieuwing toe.
The post Wegdek op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne wordt vanaf 22 september vernieuwd appeared first on

Lees meer »

Boezemvrienden Amel (19) en Junior (19) sterven naast elkaar tijdens dramatisch ongeval: “Als het kon, waren ze altijd samen”

“Als je de ene zag, was de andere ook in de buurt. Het waren boezemvrienden.” Amel Maksuti (19) en Junior Testouri (19) stierven woensdag samen tijdens een zwaar verkeersongeval in Beernem, in West-Vlaanderen. De twee kenden elkaar al van kinds af aan. Hun onwrikbare vriendschap zou uiteindelijk een dramatisch einde kennen. “We willen ze samen begraven. Zo zouden zij het

Lees meer »

Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in Rally van Griekenland

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N) wonnen zondagnamiddag de Rally van Griekenland, de tiende van dertien rally’s die meetellen voor het WK-rally. Met nog drie rally’s te rijden, heeft Neuville een comfortabele voorsprong van 34 punten op eerste achtervolger Ott Tänak (Hyundai i20 N).
The post Martijn Wydaeghe uit Izegem pakt met Thierry Neuville tweede seizoenszege in

Lees meer »

“Mario Draghi is niet de man om een overbodig kladje in te dienen”

Mario Draghi, even premier van Italië (2021-2022) en veel langer (2011-2019) voorzitter van de Europese Centrale Bank, heeft een plan geschreven dat de Europese concurrentiekracht een fikse boost moet geven. Draghi is niet de man om dan een overbodig kladje in te dienen. Die “whatever it takes”-stijl waarmee hij in 2012 de vertrouwenscrisis in de eurozone bezwoer, is hij onderweg

Lees meer »

Van extreme regen tot 2 meter sneeuw: code rood in 6 Europese landen voor explosieve weersitua­tie

Na een zeer warme zomer in Centraal-Europa heeft de herfst nu een stevige greep op het continent. Momenteel ontplooit er zich daar een explosieve weersituatie die zal zorgen voor extreme neerslag in Centraal- en Oost-Europa. In heel wat landen worden er op sommige plekken meerdere maandsommen aan neerslag verwacht op enkele dagen tijd. In de Oostelijke Alpen is zelfs één

Lees meer »