Leerlingenaantal in aso daalt, terwijl tso en bso een stijging zien

Het leerlingenaandeel in het aso is vorig schooljaar in het Nederlandstalige onderwijs gedaald, terwijl in het tso en bso de omgekeerde beweging aan de gang is. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

 

Meer krantenkoppen in België

Lokaal Opvanginitiatief (LOI) opent huisjes in begijnhof: “We willen meer verbinding met de buurt realiseren”

In Diksmuide werd in het begijnhof een nieuw onderdak van het LOI geopend. Schepen van Sociale Zaken Katleen Winne gaf mee dat deze burgerlijke godshuizen werden gebouwd voor de oorlogsweduwen. Ook nu vormen ze een thuis voor slachtoffers van oorlogsgeweld.
The post Lokaal Opvanginitiatief (LOI) opent huisjes in begijnhof: “We willen meer verbinding met de buurt realiseren” appeared first

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

Shane McLeod officieel voorgesteld als nieuwe bondscoach Red Lions, einde voor kapitein Denayer en recordinternational Dohmen?

Nu ook officieel: de Nieuw-Zeelander Shane McLeod is voor de tweede keer aangesteld als coach van de nationale hockeyploeg bij de mannen. De Belgische hockeyfederatie bevestigde zijn aanstelling vandaag tijdens een persconferentie in Wilrijk. Voor kapitein Félix Denayer en recordinternational John-John Dohmen lijkt er dan weer geen toekomst meer weggelegd bij de Red Lions.

Lees meer »

Kerk van Lissewege lokt 13.000 bezoekers

Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk in Lissewege heeft in één jaar tijd al meer dan 13.000 bezoekers verwelkomd. Vorige zomer werd de kerktoren, na een grondige renovatie, opengesteld als uitkijkpunt. Bezoekers die de klim wagen, worden beloond met een indrukwekkend panorama over de haven van Zeebrugge, het uitgestrekte polderlandschap, de torens van Brugge en het schilderachtige witte dorp Lissewege.
The post Kerk van

Lees meer »

Kandidatenlijst Veurne Plus staat garant voor een volgende legislatuur met vernieuwing, ervaring en vrouwelijke inbreng

Op 13 oktober trekt de huidige Veurnse burgemeester Peter Roose de verkiezingslijst Veurne Plus. Met de slogan ‘Preus up Veurne’ zullen de elf mannelijke en twaalf vrouwelijke kandidaten de Veurnaars ervan proberen te overtuigen dat ze met hun deskundigheid en ervaring, maar ook met de frisse inbreng van nieuwe jonge gezichten, de juiste keuze zijn om de volgende legislatuur opnieuw

Lees meer »

Tiental jonge koeien uit ingestorte mestkelder gered in Beerst

De brandweer en het speciale dierenredteam (DRT) van Brandweer Westhoek slaagden er zondag in om tien jonge koeien uit een ingestorte mestkelder in Beerst bij Diksmuide te bevrijden. Het ging nochtans om een heikele klus want de opening om hen te reden was klein. “We waren ongeveer vier uren bezig met de interventie”, zegt luitenant Franck Bolle.
The post

Lees meer »