KIJK – Redders helpen drie zeilers uit omgekantelde catamaran: “Ze kwamen al dichtbij route voor beroepsvaart”

De redders van de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) kregen een dringende en opmerkelijke oproep. “Een catamaran met drie personen was ter hoogte van Heist omgeslagen en dreef door de stroming richting de vaarroute voor de beroepsvaart bij Zeebrugge”, klinkt het. Ze moesten de catamaran rechtzetten en naar het strand zeilen.

Toen de redders ter plaatse kwamen, was er al een rib van de zeilclub bij de omgeslagen catamaran en had al een van de opvarenden aan boord genomen. Twee anderen bevonden zich nog bij de catamaran.

Weer naar strand

Een van de redders ging aan boord van de catamaran, samen met een lid van de surfclub. De catamaran werd rechtgezet en naar het strand gezeild. Toen de catamaran veilig richting het strand verder zeilde, kon de redder van de Zeereddingsdienst weer aan boord van de reddingsboot gaan.

Bekijk hier de beelden van de hele operatie:

The post KIJK – Redders helpen drie zeilers uit omgekantelde catamaran: “Ze kwamen al dichtbij route voor beroepsvaart” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Medische interventie in gevaar gebracht door crimineel gedrag”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

KIJK. Britney Spears geeft eigenwijze mening over collega’s op MTV VMA’s: “Waarom kuste dat Sabrina-meisje een alien?”

De awardshow van de MTV Video Music Awards bevatte dit jaar enkele knipogen naar Britney Spears. Zo leurde Megan Thee Stallion rond met een soortgelijke python die Spears op podium rond haar nek had in 2001 en was er een stomende kus verwijzend naar haar kus met Madonna in 2003. Britney heeft enkele fragmenten bekeken online en geeft er op

Lees meer »

Actievoerders plaatsen banken voor chillende jongeren op Katelijneplein in Brussel, maar stad haalt ze weer weg

De 50 banken die actievoerders zondagavond op het Sint-Katelijneplein in Brussel hadden geplaatst zijn woensdag door arbeiders van de stad verwijderd. De actie ging uit van enkele Brusselse organisaties die het er niet mee eens zijn dat cafés en restaurants op het Sint-Katelijneplein steeds grotere terrassen mogen zetten en op die manier ontmoetingsplekken van jongeren inpalmen.

Lees meer »

Gedetineerde verkracht maatschappelijk werkster in gevangenis van Antwerpen: “Alarm werkte niet, hulp liet minutenlang op zich wachten”

Een gedetineerde heeft een maatschappelijk werkster verkracht in de gevangenis van Antwerpen. De vrouw had er een gesprek met hem in een apart lokaal toen hij haar heeft aangevallen. Ze moest minutenlang op hulp wachten. “Normaal moeten er twee cipiers op die gang staan. Het was er maar één en die hoorde het niet meteen omdat ze op het einde

Lees meer »

Dokter Johan De Rycke met pensioen: “Meer dan 13.000 prothesen geplaatst”

Op 7 juni had dokter-orthopedist Johan De Rycke zijn laatste werkdag aan het AZ Sint-Jan. Maar dat betekent niet dat de man die meer dan 13.000 prothesen plaatste nu vooral zal luieren. “Ik doe nog consultaties bij de afdeling SFX, ben nog actief als arbeidsgeneesheer en je vindt me in oktober terug op de lijst Voor Brugge als lijstduwer”, zegt

Lees meer »

“Zeer onrespectvol”: Cesar Casier en Conrad Janssens niet blij met schampere opmerkingen van speurders in ‘Klopjacht’

Het nieuwe seizoen van het Play4-programma ‘Celebrity Klopjacht’ veroorzaakt nu al ophef. Model Cesar Casier (36) en Conrad Janssens (22), zoon van ex-Miss Ilse De Meulemeester (53) en zakenman Glenn Janssens (50), krijgen het zwaar te verduren. En dan gaat het niet over opmerkingen van kijkers, maar wel over de pijnlijke uitspraken van de speurders, schrijft TV Familie. “We zijn

Lees meer »

Vooruit, N-VA en CD&V vandaag weer rond de tafel, maar kindergeld en kinderopvang blijven twistpunten

Formateur Matthias Diependaele (N-VA) haalt zijn slag thuis, want onverhoopt snel krijgt hij N-VA, Vooruit en CD&V vanmiddag rond dezelfde tafel. Maar dat zal vooral zijn om de opgelopen schade op te meten, niet om inhoudelijke doorbraken af te kloppen. Want de gemoederen zijn dan wel bedaard, de strijdpunten zijn pijnlijk aan de oppervlakte gekomen. Wat is de inzet van

Lees meer »

Jonge drugskoerier toont medelijden met drugsgebruikers: “Drugs zat zelfs tussen zijn tenen”

“Het was met pijn in het hart. Ik had eigenlijk medelijden met die drugsgebruikers.” Een 21-jarige jongeman uit Tourcoing liet zich door zijn eerlijke verklaring op de rechtbank in Kortrijk opmerken. Hij stond er immers terecht voor invoer en verkoop van heroïne en cocaïne als drugskoerier.
The post Jonge drugskoerier toont medelijden met drugsgebruikers: “Drugs zat zelfs tussen zijn

Lees meer »

Gouden jubileum voor Gilberte en Noël

Op 6 september 1974, een week na haar 20ste verjaardag, stapte Gilberte Rosseel (70) in het huwelijksbootje met Noël Spillier (72). Het koppel kreeg twee dochters en heeft intussen ook vijf kleinkinderen. Noël werkte beroepshalve in een drukkerij, waarvan 28 jaar bij de bekende drukkerij Beuselinck in Ichtegem. Gilberte bleef thuis om voor de kinderen
The post Gouden jubileum

Lees meer »