Katrijn uit eerste reeks ‘Big Brother’ stapt in de politiek, maar kiest voor een andere partij dan haar ex Bart

Ooit waren ze het bekendste koppel uit ‘Big Brother’, nu hebben ze allebei ambities in de politiek. Dat weet ‘Dag Allemaal’. Bart Van Opstal werd verkozen als parlementslid, zijn ex-vrouw Katrijn Verlinden (45) wil vanaf oktober in de gemeenteraad van haar thuisgemeente Nijlen zetelen. Haar tv-bekendheid kan van pas komen. 

Meer krantenkoppen in België

Lokaal kunsttalent exposeert in glazen container

Naast OC de Stekke staat een glazen container. Een beetje vreemd op het eerste gezicht. Wie nader toekijkt ziet schilderijen hangen: kleurrijke landschappen, van de hand van Roland Plasman. Het Wevelgemse Atelier voor Plastische Kunsten lanceert immers een uniek kunstproject waarbij deze tijdelijke container wordt omgetoverd tot een inspirerende tentoonstellingsruimte. “Ik startte in 1986 met
The post Lokaal kunsttalent

Lees meer »

Prinses Kate is ‘kankervrij’, maar kan dat wel? Oncoloog legt uit: “Die termijn van 5 jaar is vooral symbolisch”

De Britse prinses Kate Middleton (42) is “kankervrij”. Dat liet ze gisteren zelf weten in een videofilmpje. Er zijn maar weinig zaken die meer nuance verdienen dan dat specifieke woord. Want kan het wel, slechts een paar maanden na de diagnose? Of ben je pas kankervrij na vijf jaar – een getal waar velen zich aan vastklampen? Medisch oncoloog Eline

Lees meer »

Ruiselede en Wingene werken met Boerenbond aan campagne voor meer verkeersveiligheid op landbouwwegen

De gemeentebesturen van Ruiselede en Wingene werken met de Boerenbond aan een campagne voor veiliger landbouwwegen, vooral tijdens het oogstseizoen. Naar jaarlijkse traditie houdt de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé ook een persconferentie rond ‘Modder op de weg’, om zoveel mogelijk verkeersongevallen te vermijden.
The post Ruiselede en Wingene werken met Boerenbond aan campagne voor meer verkeersveiligheid op landbouwwegen appeared

Lees meer »

Toestand van Franse serieverkrachter Dominique Pelicot “verergerd”, keert “in het beste geval pas maandag” terug naar rechtbank

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pelicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal “in het beste geval” pas maandag voor de strafrechtbank van Vaucluse kunnen verschijnen. De man is al drie dagen op rij ziek en afwezig en zijn toestand is nog “verergerd”, meldt de voorzitter van het hof, Roger Arata.

Lees meer »

Waterbedrijven: onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen er waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Vanaf nu ook alternerend zaterdagmarkt in Krottegem en Beveren: “Het leeft al bij de inwoners”

Roeselare heeft er – naast de traditionele dinsdagmarkt – een markt bij. Zaterdag 14 september wordt op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in Krottegem de eerste tweewekelijkse markt gehouden. De week erop is het de beurt aan Beveren, daarna blijven de zaterdagmarkten elkaar afwisselen. “We hebben al acht geëngageerde marktkramers, vooral met voeding. Maar er kunnen er uiteraard nog bij.”
The post

Lees meer »

Lyrische lofzang over Lichtervelde in ‘Switch’ dankzij Geert: “Al veel leuke reacties gekregen”

Vanavond maakt Lichterveldenaar Geert Vens zijn opwachting in het spelprogramma ‘Switch’ op VRT 1. Daarbij steekt hij de loftrompet af voor ‘zijn’ gemeente. “Het is hier ook écht heel leuk wonen en leven.”
The post Lyrische lofzang over Lichtervelde in ‘Switch’ dankzij Geert: “Al veel leuke reacties gekregen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Olympic Brugge schenkt 3.000 euro aan ALS Liga

Onlangs kreeg voorzitter Frank Verhelst van atletiekvereniging Olympic Brugge de diagnose ALS. Jeugdtrainster Nele Geeroms zette daarop samen met het bestuur een actie op het getouw om geld in te zamelen ten voordele van de ALS Liga in ons land. Door een grootschalige verkoop van snoepzakjes, zo’n vijfhonderd in totaal, samen met enkele giften van
The post Olympic Brugge

Lees meer »

Onderzoek naar pesten op het werk in Plopsaland afgerond: “Er zijn geen strafbare feiten bewezen”

Het onderzoek naar vermeend geweld en pesten op het werk bij Plopsaland heeft geen strafbare feiten aan het licht gebracht. Dat meldt de West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent. De verhalen in de pers werden tegengesproken door andere medewerkers en door verschillende berichten.
The post Onderzoek naar pesten op het werk in Plopsaland afgerond: “Er zijn geen strafbare feiten

Lees meer »