Het Ventiel bedankt Belcanto Classic: “Vereerd dat organisatie jong dementie onder de aandacht brengt”

Piet Goddaer, ook gekend als muzikant Ozark Henry, reikte maandagavond bij de start van de Belcanto Classic namens Het Ventiel een attentie uit aan de organisatoren van de koers als dank voor hun warm hart voor mensen met jongdementie. Daarnaast namen aan de koers tien Specials deel, mensen met een verstandelijke beperking. “Onze koers past perfect binnen de filosofie van de Special Olympics, waar deelnemen belangrijker is dan winnen.”

“Het Ventiel is een organisatie die jonge dementie bespreekbaar maakt, een gezicht geeft aan de maatschappij, maar er uiteraard ook is voor mensen met jong dementie”, aldus Piet Goddaer. Het Ventiel is een buddywerking voor mensen met jongdementie. In hun 9-jarig bestaan boden ze ondersteuning aan ruim 180 gezinnen met iemand met jongdementie in de regio. “Het Ventiel wil, zoals de naam het zegt, verse lucht geven aan mensen met jongdementie en hen ook laten ventileren, de druk verlagen zowel voor de persoon zelf als voor de partner, de kinderen, de omgeving. Onze vrijwilligersorganisatie biedt activiteiten aan waarbij we focussen op wat wel nog kan”, klinkt het. “Dit geeft de mensen met jongdementie het gevoel dat ze nog iets betekenen, dat ze niet afgeschreven zijn. We zijn dan ook vereerd dat de Belcanto Classic Het Ventiel onder de aandacht wil brengen.” Aan de Belcanto Classic nam een team deel van Het Ventiel, daarbij onder meer VRT-journalist Bart Schols.

“Zoals de voorbije jaren koppelden we de Belcanto Classic aan een organisatie die waarde hecht aan maatschappelijke thema’s”, zegt Bert Doise van de Belcanto Classic. “De succesvolle samenwerking met TE GEK!? Was daar een mooi voorbeeld van. Dit zetten we een nieuwe samenwerking met Special Olympics Belgium op poten gezet. We zijn dan ook fier deel te mogen uitmaken van de Cycling Series, een wielercompetitie voor Special Olympics renners. Een tiental Specials kwam aan de start staan van de Belcanto Classic. De koers past perfect binnen de filosofie van Special Olympics, waar deelnemen belangrijker is dan winnen.

De deelname van Special Olympics-wielrenners aan de Belcanto Classic in Westouter is een prachtig voorbeeld van inclusie in de sport. De Belcanto Classic biedt hiermee de mogelijk aan atleten met een verstandelijke beperking om ook aan wedstrijden te kunnen deelnemen.”

The post Het Ventiel bedankt Belcanto Classic: “Vereerd dat organisatie jong dementie onder de aandacht brengt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eitjesautomaat van Ovo West in Sint-Kruis biedt nu ook producten van boeren aan: “We willen korte keten steunen”

Het eierenbedrijf Ovo West in Sint-Kruis biedt sinds kort scharrel- en bio-eieren aan de particulieren aan in een automaat bij het bedrijf. “Sinds begin september breiden we dit aanbod nog uit met producten van lokale boeren, zoals aardappelen en appelsap”, zegt zaakvoerder Koen Timmeman.
The post Eitjesautomaat van Ovo West in Sint-Kruis biedt nu ook producten van boeren aan:

Lees meer »

Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen

Bij Okra Trefpunt Beveren werden de kaartkampioenen in de bloemetjes gezet. De algemene kampioen was Marc Vanwalleghem. Kampioen bij de vrouwen was Zulma Demeyere. Gabriël Planckaert werd vice-kampioen en Werner Claeys mocht de rode lantaarn mee naar huis nemen. (foto SB)
The post Okra Trefpunt Beveren viert zijn kaartkampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gevaarlijk kruispunt aan Vinktstraat in Aarsele wordt aangepast: “Hier gebeurden al verschillende ongevallen”

Het kruispunt waar de Molenweg en de Poekestraat samenkomen op de Vinktstraat in Aarsele zal naar aanleiding van geplande rioleringswerken in de omgeving aangepast worden. De twee straten worden uit elkaar getrokken en krijgen elk een aparte aantakking op de Vinktstraat.
The post Gevaarlijk kruispunt aan Vinktstraat in Aarsele wordt aangepast: “Hier gebeurden al verschillende ongevallen” appeared first on

Lees meer »

Marino verloor net zoals Hilde Crevits beide ouders op een week tijd: “Hij kon niet leven zonder haar en overleed de dag na haar begrafenis”

Marino Mahieu (65) maakte net hetzelfde mee als Hilde Crevits (57). De dag na de begrafenis van zijn mama Mariette (83) moest hij ook afscheid nemen van zijn papa Marcel (88). “Papa’s ogen blonken altijd als hij over mama sprak. Hij kon niet zonder haar en is de dag na haar begrafenis gestorven van verdriet. Ik heb het heel moeilijk

Lees meer »

Kalm, Waes. Meditatie is niet voor iedereen

Helemaal “bevredigd” kwam Tom Waes uit een medi­tatiesessie, overtuigd dat hij moest leren om de tijd te koesteren en ervaringen te appreciëren. Moeten we dan maar allemaal aan de meditatie om rust te vinden? “Onderdrukte emoties kunnen naar boven komen.”

Lees meer »