Grote brand in bouwbedrijf Danilith Delmulle in Wortegem-Petegem, dikke rookpluim in ruime omgeving zichtbaar

Er woedt een grote brand in het bouwbedrijf Danilith Delmulle in Wortegem-Petegem in Oost-Vlaanderen. In de ruime omgeving is een dikke rookpluim te zien, tot in Waregem waar Waregem Koerse plaatsvindt. De hulpdiensten zijn ter plaatse en proberen het vuur onder controle te krijgen. Mensen in de omgeving wordt gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden en het ventilatiesysteem uit te schakelen. 

Meer krantenkoppen in België

Magda inventariseert 300.000 bidprentjes en rouwbrieven

Heemkring Gestella plaatste bestuurslid Magda Van Moortel (75) netjes in de schijnwerpers. De dame, geboren in Bekegem en woonachtig in Zedelgem, inventariseerde op haar eentje zo maar eventjes 300.000 (!) bidprentjes en rouwbrieven. “Sinds het ontstaan van Gestella in 1976 is een van de activiteiten het verzamelen van bidprentjes en rouwberichten”, opent voorzitter Roger Rondelez.
The post Magda inventariseert

Lees meer »

LIVE VUELTA. Eerste renners rollen van het startpodium, Victor Campenaerts om 16u54 aan zet: “Ik ga er vol tegenaan gaan”

De Vuelta komt vandaag definitief tot een eind. Primoz Roglic staat comfortabel in het rood en lijkt zijn vierde Vuelta-overwinning bijna op zak te hebben. Vervolledigen O’Connor en Mas het eindpodium of weet iemand anders hun plek nog af te snoepen? En wie wint de afsluitende tijdrit? Mis niets van de slotetappe via onderstaande liveblog.

Lees meer »

Megatsunami schudt aarde negen dagen door elkaar

Een gigantische aardverschuiving en daaropvolgende megatsunami op Groenland heeft de aarde vorig jaar negen dagen lang doen trillen. Dat hebben Belgische wetenschappers ontdekt. Hun bevindingen zijn nu gepubliceerd in het gereputeerde vakblad Science.

Lees meer »

Vlimmeren rouwt om Bart (42), die overleed na crash tegen aanhangwagen: “Hier verwacht je geen ongevallen met zware afloop”

In het dorpscentrum van Vlimmeren (Beerse) wordt met verslagenheid gereageerd op het verkeersongeval waarbij zaterdagavond de 42-jarige motorrijder Bart J. uit Wechelderzande (Lille) om het leven is gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de Hoogstraat, vlak bij het parochiecentrum waar een eetfestijn plaatsvond. “Dat de sfeer de hele avond zeer bedrukt was, hoef ik je niet te vertellen.”

Lees meer »

Viergeslacht in Izegem: van Cherly tot Fran

De geboorte van Fran Terryn, dochter van Hanna Buyse (29) en Robbe Terryn (30), in de materniteit van de Sint Jozefskliniek in Izegem zorgde ervoor dat er een viergeslacht ontstond. Oma Nadège Masure (56) en overgrootmoeder Cherly Lefere (86) maken het viergeslacht compleet. Robbe en Hanne wonen in de Molstraat in Izegem.
The post Viergeslacht in Izegem: van Cherly

Lees meer »

Paralympisch kampioen Laurens Devos droomt van Olympische Spelen, Sonja (70) deed het hem al voor: “Hij zal erin slagen”

Tafeltennisser Laurens Devos (24) wil na zijn derde opeenvolgende gouden medaille naar Los Angeles in 2028. Naar de Paralympische Spelen. Maar vooral: naar de Olympische Spelen. De tafeltennisser met een lichte beperking wil zich meten met valide atleten. “Ik geloof dat hij het zal halen”, zegt Sonja Vettenburg, die het kunstje meer dan dertig jaar geleden voordeed.

Lees meer »

Verplicht slagen voor examen om Belg te worden en 5.000 euro voor aanvraagformulier: N-VA voert druk op in migratiedossier

Federaal onderhandelaar Theo Francken (N-VA) dient in de Kamer een wetsvoorstel in dat de Belgische nationaliteitswet strenger maakt. Het is een denkspoor dat in de onderhandelingsnota migratie staat, maar nog niet definitief verworven is. Francken zit die onderhandelingsgroep voor én is ook fractieleider voor N-VA in de Kamer. De timing van zijn démarche is opmerkelijk, want de vijf gedoodverfde coalitiepartijen

Lees meer »