Grootste en oudste paardenrace van ons land Waregem Koerse lokt 35.000 bezoekers

De 177e editie van Waregem Koerse zit erop. De oudste en grootste paardenrace van België lokte 35.000 toeschouwers naar Waregem. Er was even een rookpluim te zien boven de hippodroom door een brand in Wortegem-Petegem, maar dat zorgde niet voor problemen. 

Meer krantenkoppen in België

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo heeft het zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Maakt Céline Dion comeback op Eurovisiesongfestival? Podcastmakers denken te weten van wel

Een dikke maand na haar memorabele optreden op de openingsceremonie van de Olympische Spelen, zou Céline Dion (56) een comeback plannen op het komende Eurovisiesongfestival. Dat idee wordt geponeerd in de podcast Eurovis-Huns, meer bepaald in een gesprek met Moritz Stadler, één van de producenten van de ’s werelds bekendste liedjeswedstrijd. De man bevestigt noch ontkracht het gerucht voorlopig niet.

Lees meer »

Theo Francken schrikt zich een hoedje van reacties op z’n selfie bij de droogkast: “Zonder die foto nooit geweten dat ik leiding moest laten controleren”

Een selfie kan soms verstrekkende gevolgen hebben. Was Theo Francken benieuwd of zijn volgers hem instructies konden geven hoe de was proper te krijgen, dan is hij nu benieuwd of hij in z’n kelder is blootgesteld aan gevaarlijk asbest, dodelijk spul waar in Vlaamse bouwsels nog meer dan 2 miljoen ton van zit verstopt. Hoe herken je asbest? En wat

Lees meer »

Gent eert Olympische atleten met rondvaart

Gent heeft vandaag de atleten van op de Olympische Spelen in Parijs geëerd met een rondvaart door de stad. Het ging niet alleen om de atleten met Gentse roots, maar ook de sporters die trainen in Gent of bij een Gentse club mochten meevaren. De bootjes begonnen hun rondvaart aan de Bijlokekaai en stopten aan de Korenlei.

Lees meer »

Niemand minder dan Vincent Kompany bezoekt 200 jeugdspelertjes van KSV Bornem: “Als de kinderen lachen, dan weet je dat het goed zit”

Hoog bezoek in Bornem, waar niemand minder dan Vincent Kompany zondag een bezoekje bracht aan voetbalclub KSV Bornem. Liefst 200 spelertjes konden hun kunnen tonen aan de huidige coach van Bayern München. Maar hoe belandde de gewezen kapitein van de Rode Duivels en Manchester City nu bij een ploeg uit de Antwerpse provinciale reeksen?

Lees meer »

Van de baan: US Open-winnaar Sinner definitief vrijgepleit van dopinggebruik

Het Wereldantidopingagentschap (WADA) gaat niet in beroep tegen de vrijspraak van Jannik Sinner (23). De Italiaanse tennisser, vorige week nog laureaat op de US Open, werd op 19 augustus al vrijgesproken door het International Tennis Integrity Agency (ITIA) voor zijn dubbele positieve test op minieme hoeveelheden reststoffen clostebol, een anabole steroïde.

Lees meer »

Youri H. (33) riskeert 9 jaar cel nadat hij Francis (16) van de weg maaide: “Extra zwaar voor de familie dat beklaagde beweert dat hij zich niets herinnert”

In de politierechtbank van Dendermonde werd er vandaag voor het eerst gepleit in het dodelijk ongeval waarbij Francis Aerts (16) op 1 augustus 2022 overleed. De jonge tiener werd van de weg gemaaid door Youri H. (33), die 2,7 promille in zijn bloed had en ook zwaar onder invloed was van drugs. Die avond veroorzaakte hij maar liefst 3 ongevallen,

Lees meer »