Gigantische ‘kwikbom’ bedreigt noordpool door smelten van permafrost: hoe groot zal de impact zijn?

De permanent bevroren bodems in het hoge noorden worden ook ‘tikkende tijdbommen’ genoemd. Als die ‘permafrost’ ontdooit, zouden niet enkel de vrijkomende broeikasgassen, maar ook een gigantische kwikbom een ernstige bedreiging kunnen vormen. Dat blijkt uit een nieuwe studie. Wat is er precies aan de hand? Wat zou hiervan de impact zijn voor ons en het milieu? Klimaatwetenschapper Samuel Helsen licht toe. 

Meer krantenkoppen in België

Hoofdverdachte in Franse verkrachtingszaak getuigt vandaag niet op proces wegens dringende medische behandeling

Voor de tweede dag op rij zal Dominique Pélicot (71), hoofdverdachte in een ophefmakende Franse verkrachtingszaak, niet aanwezig zijn op het proces. De voorzitter van de rechtbank heeft een dringende medische behandeling gevraagd voor de man die zijn vrouw, Gisèle Pélicot (72), jarenlang zwaar drogeerde om ze door tientallen mannen te laten verkrachten.

Lees meer »

Pasgeboren dwergnijlpaard uit Thaise zoo gaat viraal, maar dier wordt ook slachtoffer van haar eigen populariteit

De hele wereld is in de ban van een babydwergnijlpaardje dat 2 maanden geleden geboren is in een zoo in Thailand. Dankzij een populair TikTok-acount gaat het dwergnijlpaardje viraal, maar het jonge dier is ook slachtoffer van haar eigen populariteit. Zo gooien bezoekers soms met voorwerpen of water om haar wakker te maken. De directeur van de zoo roept bezoekers

Lees meer »

Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren

Ondanks herhaaldelijke betrappingen bleef E.X. mensen zonder geldige verblijfsdocumenten in zijn pizzeria’s in Oostende en Middelkerke tewerkstellen. Dat kan de 42-jarige Albanees nu zes maanden cel en een fikse boete opleveren.
The post Zwartwerk en illegale tewerkstelling in pizzeria’s kan Oostendenaar zes maanden cel en zware boete opleveren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste stap gezet voor creatie van een waterplein in Adinkerke

Op de gemeenteraad van september is een samenwerkingsovereenkomst tussen het lokaal bestuur, de Vlaamse Waterweg en Wegen en Verkeer West-Vlaanderen goedgekeurd, voor een studie om een verkeersveilig waterplein in Adinkerke te creëren.
The post Eerste stap gezet voor creatie van een waterplein in Adinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkoop tweedehandswagen in Menen loopt uit de hand: “Plots stond koper in mijn garage”

De verkoop van een tweedehandsvoertuig draaide voor een 49-jarige man uit Menen uit op een dagvaarding voor de rechtbank. Eén van de geïnteresseerde kopers kreeg immers een pak voor de broek. “Wat moest ik doen? Ik kreeg schrik”, aldus de Menenaar.
The post Verkoop tweedehandswagen in Menen loopt uit de hand: “Plots stond koper in mijn garage” appeared first

Lees meer »

Bruggeling (26) verkoopt vier jaar lang drugs onder schuilnaam ‘DDT’: “Je bent een goeie ondernemer, maar met de verkeerde producten”

Bruggeling Maarten D. (26) vraagt in beroep lichtere straffen. D. verkocht vier jaar lang drugs via Snapchat onder de schuilnaam ‘DDT’, het personage van Jacques Vermeire uit FC De Kampioenen. Ook bij hem te koop: tal van wapens in allerlei vormen. “Je bent een goeie ondernemer, maar helaas in de verkeerde producten gespecialiseerd”, merkte de procureur-generaal op.
The post

Lees meer »

Venezuela roept ambassadeur in Spanje terug voor overleg

Venezuela heeft haar ambassadeur in Spanje teruggeroepen voor overleg. Dat heeft de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Yvan Gil donderdag bekendgemaakt, enkele uren nadat de Spaanse premier in Madrid een ontmoeting had met de Venezolaanse opposant Edmundo Gonzalez Urrutia, die politiek asiel heeft gekregen in Spanje.

Lees meer »

Belgische bedrijf Aerospacelab gaat satellieten produceren in VS

De Waalse satellietenbouwer Aerospacelab heeft enkele dagen geleden zijn eerste fabriek voor de productie van satellieten ingehuldigd in de Verenigde Staten, dichtbij Los Angeles. Het bedrijf wil zo inspelen op de groeiende noden van de institutionele en militaire markt in de VS, bericht de krant L’Echo dinsdag.

Lees meer »