Eerste Digibeurs in Harelbeke op 9 september

Op maandag 9 september vindt de Digibeurs plaats, voor de eerste keer in de onthaalruimte van de bibliotheek in samenwerking met lokaal bestuur Harelbeke.

“Met de lokale dienstencentra van Zorgbedrijf Harelbeke bieden we al vele jaren een uitgebreid gamma aan cursussen, workshops, lessen en gebruikersgroepen aan waarbij we deelnemers wegwijs maken in de digitale wereld”, vertelt schepen Lynn Callewaert. “Onderwerpen zoals een basiscursus internet, smartphone of Excel passeren de revue, maar evengoed leer je bij ons meer over ‘de Cloud’ of hoe Itsme te installeren en te gebruiken. Jaarlijks gaat het al gauw over een 30-tal cursussen of workshops.”

“Deze lessen worden aangeboden in samenwerking met organisaties zoals Seniornet Vlaanderen, CREO, Hét CVO, De Poerderie en vrijwilligers van Zorgbedrijf Harelbeke verzorgen met de nodige kennis de gebruikersgroepen smartphone.”

Project Samen Digitaal

Ook lokaal bestuur Harelbeke heeft een mooi aanbod aan Digihulp en Digisessies. “Samen met de gemeente Zwevegem loopt een project Samen Digitaal, onze samenleving wordt steeds digitaler, maar niet iedereen is mee met de digitalisering. Zo zijn nog heel wat mensen digitaal kwetsbaar of hebben ze minder digitale vaardigheden” zegt burgemeester Alain Top.

Harelbeke organiseert op regelmatige basis Digisessies, op zaterdagvoormiddag in de bib. Partners als Avansa en Brigit verzorgen deze sessies. “De Digipunten zijn ook heel erg in trek: vrijwilligers staan paraat om allerlei vragen van bezoekers te beantwoorden: een gsm die vastloopt, een mail die verdacht lijkt, een attest online aanvragen… Voor wie zich niet kan verplaatsen is een bezoek aan huis ook mogelijk”, weet schepen Francis Pattyn.

Digibeurs

Op maandag 9 september komen alle partners van Zorgbedrijf Harelbeke en lokaal bestuur Harelbeke naar de bibliotheek in de Eilandstraat. Ze stellen er hun aanbod voor het najaar voor en geven meer uitleg over de Digipunten. Je krijgt op de Digibeurs de kans om je al in te schrijven voor de cursussen en sessies die doorgaan in het najaar. Het is het ideale moment om te laten weten over welke onderwerpen je graag wil bijleren in de toekomst. Welkom op 9 september van 15 tot 18 uur in de onthaalruimte van de bibliotheek.

The post Eerste Digibeurs in Harelbeke op 9 september is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kermis Kaffee in de Kloostertuin in Wevelgem: “Animatie voor iedereen”

Even zin om te verpozen na een druk kermisbezoek, of zoek je een rustig plekje even weg van de drukte van Surplatse? De Hark Van Noah bouwt voor de tweede maal de Kloostertuin om tot Kermis Kaffee. Een ‘Bitterballenbingo’, een ‘Frikandellenfret’ en een ‘Dansvloerkwis’ laten vermoeden dat het er gezellig zal aan toegaan.
The post Kermis Kaffee in de

Lees meer »

Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme

Ruth Bukasa Ntunu werd op het voorbije Belgisch kampioenschap voor scholieren knap derde op de 800 meter. De atlete van Olympic Brugge verzekerde zich hiermee van deelname aan de 1.000 meter voor scholieren op de Memorial Van Damme op vrijdag 13 september.
The post Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Op papier is hij blijkbaar sneller dan Doku”: ‘bliksemschicht’ Duranville pakt bij debuut uit met heerlijke dribbel, al baalt Mulder ook

Opvallende invalbeurt van Julien Duranville (18) tegen Israël. De pijlsnelle winger – bijgenaamd ‘L’Eclair’ of ‘de bliksemschicht’ – bracht energie en flair. Vooral één dribbel sprong eruit en het jeugdproduct van Anderlecht kreeg ook lof van onze analisten. “Als hij fit blijft, moet je er niet aan twijfelen: dan zál hij doorbreken.”

Lees meer »

De Gilde: luxeflats in de schaduw van het Brugse Belfort in aanbouw

Na zes jaar intensieve gesprekken met de stad Brugge is het bouwproject De Gilde eindelijk van start gegaan. De werkzaamheden zijn begonnen met de sloop van de oude kantoorgebouwen van het ACV, waarmee een belangrijke stap is gezet richting de realisatie van dit unieke en innovatieve woonproject in de binnenstad.
The post De Gilde: luxeflats in de schaduw van

Lees meer »

Kortrijk herdenkt 80 jaar Bevrijding: “Het is belangrijk dat we de verhalen van de slachtoffers blijven vertellen”

Kortrijk herdacht de bevrijding van Stad Kortrijk in de Tweede Wereldoorlog op 6 september 1944 met een ceremonie. De bevrijding is 80 jaar geleden. “Het is belangrijk dat we de verhalen van de slachtoffers blijven vertellen en hen blijven herdenken”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne.
The post Kortrijk herdenkt 80 jaar Bevrijding: “Het is belangrijk dat we de verhalen

Lees meer »

Kuurne koopt voor 100.000 euro parkeermeters die het niet zal gebruiken: “Wij zullen het geld recupereren”

De gemeente Kuurne heeft 14 digitale parkeermeters gekocht die niet geïnstalleerd zullen worden, samen goed voor een kostprijs van zo’n 100.000 euro. De parkeermeters werden twee jaar geleden aangekocht toen het centrum van Kuurne vernieuwd werd, en moesten parkeerwachters helpen om efficiënter te controleren. Maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen, vindt het gemeentebestuur.

Lees meer »