Dorp Leke krijgt in najaar eigen bankautomaat om geld af te halen: “Grote meerwaarde voor dorpsbewoners”

Het dorp Leke, deelgemeente van Diksmuide, krijgt in het najaar haar eigen Batopin-cashpunt, die voor vier banken cashautomaten uitbaat. Dat werd unaniem beslist op de gemeenteraad. Het punt gaat wellicht in het najaar al open, in het voormalige lijkenhuisje in de Kerkomgangstraat.

Vele dorpsbewoners en het stadsbestuur van Diksmuide waren al langer vragende partij voor een cashpunt in Leke.

In de Generaal Baron Jacquesstraat in het centrum van Diksmuide plaatste Batopin al een cashpunt, dat cash-automaten voor vier grootbanken beheert. Daar werden intussen al aanpassingen gedaan.

Zo werd de toegangsdeur aangepast voor mensen met een beperking en is er meer onderhoud. Binnenkort komt daar ook een shop- en go parkeerplaats.

Goede zaak

Voor de inwoners van Leke, het verst gelegen dorp, betekende dit telkens een hele verplaatsing om cash geld af te halen.

“Ik was dan ook al langer in contact met Batopin om de noodzaak van een cashpunt voor Leke aan te geven”, zegt burgemeester Lies Laridon (Cd&V).

“Op basis van marktonderzoek liet Batopin weten dat Leke inderdaad in aanmerking komt voor zo’n punt. De stad hielp mee zoeken naar een geschikte locatie en kwam uit bij het voormalige lijkenhuisje in de Kerkomgangstraat. Dat is al jaren in onbruik, en werd voordien gebruikt voor de organisatie van de 24 uren van Leke als opslagruimte, maar voor hen is er een nieuwe locatie. Het nieuwe cashpunt in Leke is een goede zaak voor de inwoners en de winkels in het dorp.”

De gemeenteraad keurde de inplanting van het Batopin-cahspunt unaniem goed. De nodige vergunningen zullen nu afgeleverd worden voor de verbouwingswerken van het voormalige lijkenhuisje. Wellicht starten die werken al in oktober of november.

(JH)

The post Dorp Leke krijgt in najaar eigen bankautomaat om geld af te halen: “Grote meerwaarde voor dorpsbewoners” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Taylor Swift is grote winnaar MTV Video Music Awards, ‘Beste nieuwe artiest’ Chappell Roan maakt zich kwaad

De Amerikaanse popzangeres Taylor Swift mocht maar liefst 7 beeldjes in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards (VMA’s). Ook de belangrijkste prijs, die voor de ‘Video van het jaar’, ging naar het nummer ‘Fortnight’ van Swift en Post Malone. Verder vielen ook sterren als Chappell Roan, Sabrina Carpenter en Katy Perry in de prijzen.

Lees meer »

Twerkende Miley Cyrus en Britney Spears met slang: dit waren de meest iconische momenten van de MTV Video Music Awards

Van de beruchte kus tussen Madonna (66) en Britney Spears (42) tot de vleesjurk van Lady Gaga (38). De MTV Video Music Awards (VMA) hebben al voor veel memorabele scènes uit de pop-en rockgeschiedenis gezorgd. Benieuwd welke superster volgende nacht de show zal stelen en een plaatste opeist in het rijtje iconische momenten op dat wij voor u een rij

Lees meer »

Koning Filip gearriveerd aan stadion, fans kijken vooral uit naar Duplantis: “We verwachten er wel veel van”

Het is aftellen naar de Memorial Van Damme, dat voor het eerst gespreid is over twee dagen (vrijdag 13 en zaterdag 14 september) én tal van olympische medaillewinnaars naar Brussel brengt. Ook polsstokspringer Mondo Duplantis is op de afspraak, en wil het publiek opnieuw verwennen met een wereldrecord. “Ik probeer altijd voor het uiterste te gaan, en in mijn geval

Lees meer »

Artistiek directeur Opera Ballet Vlaanderen over opvoering van ‘Rain’ van Anne Teresa De Keersmaeker: “Geen voorstander van cancel culture”

"Ik ben geen voorstander van cancel culture, maar dit is wel een moment voor ons als sector om na te denken over wat welzijn en welbevinden is binnen zo’n organisatie." Dat zegt Jan Vandenhouwe, artistiek directeur van Opera Ballet Vlaanderen, naar aanleiding van de herneming van ‘Rain’, een voorstelling van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker die vlak voor de zomer

Lees meer »

De Gilde: luxeflats in de schaduw van het Brugse Belfort in aanbouw

Na zes jaar intensieve gesprekken met de stad Brugge is het bouwproject De Gilde eindelijk van start gegaan. De werkzaamheden zijn begonnen met de sloop van de oude kantoorgebouwen van het ACV, waarmee een belangrijke stap is gezet richting de realisatie van dit unieke en innovatieve woonproject in de binnenstad.
The post De Gilde: luxeflats in de schaduw van

Lees meer »

Speelpleinwerking Jakkedoe sluit tevreden de zomer af: “We hebben voldoende moni’s”

Vrijdag 30 augustus was aan Steuren Ambacht de allerlaatste dag van de speelpleinwerking Jakkedoe. “De traditionele ‘frietjesdag’, waar toch een 170-tal kinderen op afgekomen is”, zegt jeugdconsulente Kimberly Tanghe. “Het dagelijkse gemiddelde de voorbije twee maanden was een 120 tot 130-tal inschrijvingen.”
The post Speelpleinwerking Jakkedoe sluit tevreden de zomer af: “We hebben voldoende moni’s” appeared first on KW.be.

Lees meer »