Daar is mijn vaderland: waarom Nederlands-Limburg meer autonomie kan claimen

Heeft Nederlands-Limburg recht op meer autonomie? En zo ja, hoe moet die er dan komen? Remco Vrinzen ging het na in een scriptie waarmee hij cum laude een master Staats- en Bestuursrecht afrondde. “In Belgisch-Limburg is het dialect meer verwaterd.”

 

Meer krantenkoppen in België

Peter Laloo (ex Rock-Fort) start in Ezelstraat pop-up P’

Op vrijdag 13 september gaat Peter Laloo (51) – jarenlang medezaakvoerder van Rock-Fort – in de Ezelstraat 13 van start met pop-up restaurant P’. “Ik sta bekend als zaalverantwoordelijke en sommelier maar hier zal ik voor het eerst in bijna 25 jaar weer zelf aan het fornuis staan”, zegt Peter Laloo.
The post Peter Laloo (ex Rock-Fort) start in

Lees meer »

Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

In de Nieuwstraat in Kemmel konden we dit viergeslacht fotograferen. Stamvader is Jozef Debrabander (86) uit Nieuwkerke. We zien hem op de foto samen met zijn zoon Lieven Debrabander (57) uit Dranouter, kleinzoon Brecht Debrabander (27) uit Kemmel en achterkleinzoon Jules, die geboren werd op 19 mei. (EF)
The post Vier generaties op een rij: Van Jozef tot Jules

Lees meer »

Nu ‘Emily in Paris’ ook Rome verkent, komt populaire Netflixreeks ook naar ons land? “Wie weet, ik vond Brugge fantastisch”

Bedolven onder kritiek door haar clichés en simplistische kijk op het Parijse leven en toch is ‘Emily in Paris’ inmiddels één van de grootste hits op Netflix. Hoofdrolspeelster Lily Collins (35) snoept al vier seizoenen mee van het succes en het leerde haar belangrijke levenslessen. “Net als Emily weet ik nu beter om te gaan met ups en downs”, vertelt

Lees meer »

Gemeente huldigt Heren 1 en Meisjes U16 van Basketbalclub Koksijde voor prestaties vorig seizoen

In de Kokpit van het gemeentehuis van Koksijde vond de huldiging plaats van Basketbalclub Koksijde. De ploegen Heren 1 en Meisjes U16 werden er gelauwerd voor hun titels van het voorbije basketbalseizoen. Bovendien werd als verrassing aan trainer Dirk Goens de titel van Sportief ambassadeur van Koksijde toegekend. Meisjes U16 slaagde erin om de kers
The post Gemeente huldigt

Lees meer »

Danira Boukhriss Terkessidis over geboorte van haar zoontje: “Als het nog een kwartier langer had geduurd, werd het gevaarlijk”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte Naïm, het zoontje dat ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling zelf.

Lees meer »

Gedetineerde verkracht maatschappelijk werkster in gevangenis van Antwerpen: “Alarm werkte niet, hulp liet minutenlang op zich wachten”

Een gedetineerde heeft een maatschappelijk werkster verkracht in de gevangenis van Antwerpen. De vrouw had er een gesprek met hem in een apart lokaal toen hij haar heeft aangevallen. Ze moest minutenlang op hulp wachten. “Normaal moeten er twee cipiers op die gang staan. Het was er maar één en die hoorde het niet meteen omdat ze op het einde

Lees meer »

Prinses Kate is ‘kankervrij’, maar kan dat wel? Oncoloog legt uit: “Die termijn van 5 jaar is vooral symbolisch”

De Britse prinses Kate Middleton (42) is “kankervrij”. Dat liet ze gisteren zelf weten in een videofilmpje. Er zijn maar weinig zaken die meer nuance verdienen dan dat specifieke woord. Want kan het wel, slechts een paar maanden na de diagnose? Of ben je pas kankervrij na vijf jaar – een getal waar velen zich aan vastklampen? Medisch oncoloog Eline

Lees meer »