Chauffeur naar het ziekenhuis na botsing tegen geparkeerde bus van De Lijn

Langs de Bruggesteenweg in Gits reed een Volkswagen dinsdag iets na zessen in op een geparkeerde bus van De Lijn. De passagier van de personenwagen geraakte bij het ongeval lichtgewond, de Volkswagen is rijp voor de schroothoop.

Een buschauffeur van De Lijn stond dinsdagavond omstreeks 18 uur geparkeerd aan de bushalte vlakbij de firma Deceuninck, op de grens van Roeselare met Gits. “Ik had een kleine pauze genomen en zou een drietal minuten later vertrekken met als bestemming Oekene. Ik schrok enorm toen de Volkswagen met een luide knal tegen de zijkant van de bus knalde. Op dat ogenblik waren er geen passagiers in de bus”, aldus de buschauffeur. Waarom de chauffeur van de Volkswagen plots naar rechts uitweek is onduidelijk.

Vrouw overgebracht naar AZ Delta

In de auto zaten twee personen, een man en een vrouw. De man, die achter het stuur zat, kwam met de schrik vrij. De vrouw geraakte bij het ongeval lichtgewond aan haar hand. “We werden opgeroepen omdat er mogelijks iemand in het voertuig gekneld zat. Bij aankomst bleken de twee inzittenden al uit de wagen”, aldus brandweerofficier Bert Vanhuyse. De vrouw werd overgebracht naar AZ Delta in Roeselare.

Tijdlang verkeershinder

Door het ongeval was er een tijdlang verkeershinder langs de drukke Bruggesteenweg. De brandweer leidde het verkeer in goede banen en ruimde de voertuigvloeistof die uit de bus gelekt was op. Een takelaar kwam ter plaatse om de Volkswagen weg te takelen.

The post Chauffeur naar het ziekenhuis na botsing tegen geparkeerde bus van De Lijn is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Goldband zorgde tijdens uitbundig optreden voor ‘aardbeving’ in Rotterdam

Goldband is wellicht verantwoordelijk voor de “aardbeving” die een aantal inwoners van de Willemstoren in Rotterdam vorig jaar gevoeld hebben. In mei 2023 belden enkele huurders van de bovenste verdiepingen de hulpdiensten nadat ze een reeks trillingen gevoeld hadden. Al lijkt het er nu op dat een optreden van Goldband verantwoordelijk is voor het voorval.

Lees meer »

Kan Duitsland zomaar weer grenscontroles invoeren? “Als ze dat fanatiek aan onze grens doen, snijden ze in hun eigen vel”

Duitsland gaat vanaf 16 september grenscontroles invoeren aan al zijn buitengrenzen. Dat is volgens de minister van Binnenlandse Zaken nodig om illegale migratie en terrorisme tegen te gaan. Ook aan de Belgische grens zullen er dus controles zijn. Kan dat zomaar? We vragen het aan Hendrik Vos, politicoloog aan de UGent en directeur van het Centrum voor EU-studies.

Lees meer »

Ondanks tumultueuze verhuizing bevestigt Atelier Rosa uit Menen bij Gault&Millau, ook andere chocolatiers opnieuw opgenomen

Kwaliteitsgids Gault&Millau maakte deze week opnieuw een selectie van de beste chocolatiers van het land. 129 vakmensen werden weerhouden. De streekgenoten die vorig jaar opgenomen werden, triomferen opnieuw. Vooral voor Atelier Rosa uit Menen was dat extra spannend.
The post Ondanks tumultueuze verhuizing bevestigt Atelier Rosa uit Menen bij Gault&Millau, ook andere chocolatiers opnieuw opgenomen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Russische luchtmachtbasis zwaar getroffen door Oekraïense aanval” – Kremlin ontkent levering van Iraanse raketten aan Rusland niet

Een luchtmachtbasis in de Russische regio Volgograd heeft twee weken geleden ernstige schade opgelopen bij een Oekraïense aanval, zo meldt de Britse inlichtingendienst maandag. De Britten publiceren satellietbeelden van voor en na de aanval. En het Russische leger heeft maandag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de verovering van een nieuw dorp in de Donetsk-regio, in het oosten van Oekraïne. Het gaat

Lees meer »

Tiental jonge koeien uit ingestorte mestkelder gered in Beerst

De brandweer en het speciale dierenredteam (DRT) van Brandweer Westhoek slaagden er zondag in om tien jonge koeien uit een ingestorte mestkelder in Beerst bij Diksmuide te bevrijden. Het ging nochtans om een heikele klus want de opening om hen te reden was klein. “We waren ongeveer vier uren bezig met de interventie”, zegt luitenant Franck Bolle.
The post

Lees meer »

Parkeersensoren Shop & Go in kernwinkelgebied van Tielt zijn in werking

De Shop & Go-sensoren in de parkeervakken in Tielt zijn sinds dinsdagnamiddag actief. Dat betekent dat je voortaan een half uur gratis op die speciaal aangeduide parkeervakken kan staan. Een schijf leggen hoeft niet.
The post Parkeersensoren Shop & Go in kernwinkelgebied van Tielt zijn in werking appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maakt Céline Dion comeback op Eurovisiesongfestival? Podcastmakers denken te weten van wel

Een dikke maand na haar memorabele optreden op de openingsceremonie van de Olympische Spelen, zou Céline Dion (56) een comeback plannen op het komende Eurovisiesongfestival. Dat idee wordt geponeerd in de podcast Eurovis-Huns, meer bepaald in een gesprek met Moritz Stadler, één van de producenten van de ’s werelds bekendste liedjeswedstrijd. De man bevestigt noch ontkracht het gerucht voorlopig niet.

Lees meer »