CD&V Pittem-Egem stelt zijn lijst voor 13 oktober voor: “Met een goede ploeg naar een toekomst met uitdagingen”

Op maandagavond 26 augustus stelde CD&V Pittem-Egem zijn kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. Naast een aantal vertrouwde gezichten en personen die hun sporen reeds verdiend hebben, telt de lijst ook heel wat nieuw bloed, dat de toekomst van de partij moet helpen verzekeren.

We kregen te maken met de coronacrisis, de energiecrisis die ons de broeksriem deed aanhalen en er was het fusieverhaal”, blikt CD&V-voorzitter Els Goeminne terug op de huidige legislatuur.

“Op al die uitdagingen hebben we sterke antwoorden gegeven en we zijn erin geslaagd om de schuldenlast per inwoner te halveren. Om het hoofd te bieden aan de toekomst hebben we de ervaring doorgegeven aan mensen die een wissel op de toekomst zijn en ook een aantal nieuwe krachten aangetrokken.”

“Wat de afschaffing van de opkomstplicht zal teweeg brengen, weten we niet. Maar we denken dat op lokaal niveau mee kunnen bepalen wie mag besturen de mensen er zal toe bewegen om naar de stembus te trekken.”

Burgemeester Denis Fraeyman kijkt vooruit naar de toekomst. “Door overleg, samenwerking en daadkracht hebben we heel wat kunnen realiseren zoals een veilige schoolomgeving, het kunstgrasveld, de uitrol van het mobiliteitsplan en een aantal nieuwe verkavelingen.”

“Voor de toekomst moeten we ambitieus zijn, maar niet boven onze stand gaan leven. Met onder andere de nieuwe sporthal, een nieuwe lokaal dienstencentrum, de restauratie van de Plaatsmolen en de verdere realisatie van het mobiliteitsplan wachten ons nog grote uitdagingen.”

Zeven nieuwe gezichten

Wanneer we naar de lijst kijken zien we heel wat bekende namen, maar ook zeven nieuwe gezichten. De lijst wordt getrokken door huidig burgemeester Denis Fraeyman, gevolgd door de vier zetelende schepenen Annick Debonné, Chris Marreel, Heidi Lievrouw en Stijn Vandenhende.

De lijst wordt dan weer geduwd door fractieleider Arne Min Jou. Wat de nieuwelingen betreft zien we op plaats 6 Marijke Moerman, de mama van huidig raadslid Sara Defreyne en op plaats 9 Sem Demaré. Op plaats 10 staat Sarah Declercq, met twintig jaar de jongste van de groep. Zij wordt gevolgd door Peter D’Heygere. Op plaats 12 staat Veronique Raedt, huidig voorzitter van Beweging.net.

De volgende nieuwelingen op de lijst zijn Wim Verhelst, Lobke Ugille en Sharon Van Daele. De overige plaatsen ingenomen door Wies Vandenberghe, Jessica Vandromme en Greet Dewitte, die allemaal in meer of mindere mate op politieke ervaring kunnen rekenen.

(JG)

The post CD&V Pittem-Egem stelt zijn lijst voor 13 oktober voor: “Met een goede ploeg naar een toekomst met uitdagingen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit, Vlaams Belang en Groen passen voor kopstukkendebat Unizo Ieper: “Flagrante discriminatie”

Unizo Ieper organiseert op dinsdag 17 september een kopstukkendebat in het auditorium van het Auris Center. Philip Bolle (Vooruit), Nancy Six (Vlaams Belang) en Sam Vancayseele (Groen) zeggen echter dat ze niet zullen deelnemen omdat de kopstukken van alle drie de partijen van stadslijst Team Ieper worden uitgenodigd.
The post Vooruit, Vlaams Belang en Groen passen voor kopstukkendebat Unizo

Lees meer »

Dartclub ’t Gemeentehuis start in Harelbeekse competitie

Vanaf 21 september start de nieuwe dartscompetite van de Harelbeekse Dartsfederatie. Nieuw in reeks drie is Dartsclub ’t Gemeentehuis uit Desselgem. In dit café worden regelmatig tornooien georganiseerd. “De grote belangstelling was de aanzet om met een eigen club te beginnen”, vertelt voorzitter Bjorn Verweij (21), ook uitbater van café ‘t Gemeentehuis.
The post Dartclub ’t Gemeentehuis start in

Lees meer »

Standbeeld in Hasselt wil taboe rond depressie en zelfdoding bij jongeren doorbreken: “Hou het niet voor jezelf, praat erover”

Naar aanleiding van de Werelddag Suïcidepreventie zal er op het Capucienenplein in Hasselt 3 weken lang een opvallend beeld te zien zijn. De komst van het beeld ‘Stille strijd’ is ook het startschot van een bredere campagne rond geestelijke gezondheid. Het doel van de campagne is het taboe rond depressie en zelfdoding te doorbreken en hulp te zoeken.

Lees meer »