Buurt dient opnieuw bezwaar in tegen nieuwbouw van school ’t Saam Cardijn in industriegebied Diksmuide

Het nieuwe bezwaarschrift dat werd ingediend tegen de bouwplannen van de school in de Cardijnlaan in Diksmuide werd door 25 bedrijfsleiders en 28 omwonenden ondertekend.

Ze blijven erbij dat een school in industriegebied niet kan. Daarnaast dienden ze een administratief beroepsschrift in bij de deputatie van West-Vlaanderen tegen de afgeleverde vergunning aan ’t Saam om een gewezen fabriekshal om te bouwen tot een praktijkruimte voor de afdeling elektriciteit langs de Nijverheidsstraat.

Daarvoor werd geen openbaar onderzoek georganiseerd. De actievoerders zien een school liever op een site die daarvoor geschikt is. Industriegrond dient volgens hen voor bedrijven. ’t Saam heeft in de Cardijnlaan al een school, maar wil die verbouwen en uitbreiden zodat de campus in de Wilgendijk naar daar kan verhuizen. Er wordt gemikt op een school voor 1500 leerlingen en 250 leerkrachten.

(GUS)

The post Buurt dient opnieuw bezwaar in tegen nieuwbouw van school ’t Saam Cardijn in industriegebied Diksmuide is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uitrol begonnen van nieuw RSV-medicijn voor baby’s

Vanaf deze week vallen de eerste brieven in de bus met een uitnodiging voor een nieuw RSV-medicijn. Een besmetting met RSV is de belangrijkste oorzaak van luchtweginfecties bij baby’s. Ouders kunnen hun baby voortaan laten inenten en het medicijn wordt ook terugbetaald.

Lees meer »

Okra Moorsele viert zijn 80-jarigen

Elk jaar viert seniorenvereniging Okra begin augustus de Ommegangsfeesten. Het is telkens een feestelijk programma met dit jaar een start met koffie en taart, een geslaagd concert en een barbecue voor alle leden. Op dit feest zet Okra ook zijn 80-jarigen in de bloemen. Dit jaar waren er 12 Okraleden die hun 80ste verjaardag mogen
The post Okra Moorsele

Lees meer »

Buren in de Warandedreef: een warm buur(t)initiatief

De Warandedreef is een 700 meter lange straat met slechts aan één kant bebouwing en het is geen plek waar je veel bewoners aantreft. Het is een lang lint met veel open ruimtes ertussen. Toch is dit de perfecte plek voor een jaarlijks buurtinitiatief dat vijftien jaar geleden werd opgezet. Het idee was simpel maar
The post Buren in

Lees meer »

Geliefde kleuterjuf Nadine wordt onwel op eerste schooldag en overlijdt twee dagen later: “Ze was de lijm op onze school”

Dorpsschool De Boomhut in het Limburgse Brustem is gehuld in een diepe rouw. Uitgerekend op de eerste schooldag werd kleuterjuf Nadine Vingerhoed (61) er onwel in de turnzaal, twee dagen later liet ze het leven. “Ze was de lijm die ons hier allemaal bijeen hield”, getuigen haar collega’s die haar liefdevol ‘ons moeke’ noemden. Zegt haar bedroefde echtgenoot al even

Lees meer »

N-VA Harelbeke trekt met sterke top 5 richting de gemeenteraadsverkiezingen

Met nog precies een maand te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024, presenteert N-VA Harelbeke haar top 5-kandidaten. De lijst combineert ervaring, ondernemerszin en jong talent, en weerspiegelt de ambities van de partij om Harelbeke nieuw leven in te blazen, aldus N-VA.
The post N-VA Harelbeke trekt met sterke top 5 richting de gemeenteraadsverkiezingen appeared first on

Lees meer »

Goud voor Eddy Velle en Nadine Pinson

Eddy Velle (°1953) en Nadine Pinson (°1955) leerden elkaar kennen in het jeugdhuis de Barakke in Veurne, waar nu het stadskantoor is gevestigd. Eddy werkte vier jaar in de zetelfabriek Furnica maar toen het bedrijf sloot deed hij mee aan een examen voor postbode. In 1972 werd hij benoemd, nog voor hij opgeroepen werd voor
The post Goud voor

Lees meer »