Betrapt! Hier laten restaurants toeristen véél meer betalen dan locals

Waar elke toerist voor vreest, is nu ook aangetoond: restaurants en cafés laten je als toerist soms meer betalen dan als een lokale bewoner. De Portugese krant Expresso nam de proef op de som.

 

Meer krantenkoppen in België

Schoenenketen Bristol failliet: 160 banen gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »

Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee doden tot gevolg: twee ondernemingen en twee personen schuldig, maar geen straf

Bij graafwerken op een bedrijventerrein in Ieper ontplofte op 19 maart 2014 een obus uit de Eerste Wereldoorlog. Bij de explosie kwamen twee arbeiders om het leven en vielen twee gewonden. Twee personen en twee ondernemingen werden tien jaar later in beroep schuldig bevonden aan onopzettelijke doding.
The post Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee

Lees meer »

Cedric Vanhee voorspelt een moeilijk seizoen voor Jong Male (1)

De jongens van de Brieversweg openden de competitie met een 1-5-thuisnederlaag tegen KFC Moen. De daaropvolgende trip naar KWS Houthulst A leverde evenmin oogst op: de thuisploeg won met 2-0. Leider KSV Rumbeke komt zondag 15 september naar de Maalse gelederen afgezakt. Doelman Cedric Vanhee is na Zedelgem aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière
The post Cedric Vanhee

Lees meer »

Voetballer (16) die in elkaar stuikte tijdens training in Tessenderlo is overleden: “Thabet was erg geliefd binnen de ploeg”

De 16-jarige voetballer van Ham United die woensdagavond tijdens de training onverwacht in elkaar stuikte, is overleden. Dat laat de correspondent van Ham United weten. Thabet ging naar school in het Don Bosco College in Hechtel-Eksel. “Hij was een buitengewoon getalenteerde jonge voetballer, een rustige en vriendelijke jongen”, klinkt het bij zijn voetbalclub.

Lees meer »

Waterbedrijven: onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen er waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum

Op zaterdag 7 september werd in het gemeentehuis de briljanten huwelijksverjaardag gevierd van Roland Vermeulen en Monique Vandenberghe. Het koppel trad in het huwelijk op 5 september 1959 in Bredene. (foto MM)
The post Roland en Monique vieren briljanten huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste Talentcenter voor studiekeuzebegeleiding in West-Vlaanderen bevindt zich in Kortrijk

Op maandag 9 september werd het zevende Talentcenter van Voka officieel geopend in Flanders Make in de Graaf Karel de Goedelaan in Kortrijk, de eerste in West-Vlaanderen. In het Talentcenter ontdekken leerlingen van het zesde leerjaar tot en met het tweede middelbaar hun talenten en interesses om zo een weloverwogen studiekeuze te kunnen maken.
The post Eerste Talentcenter voor

Lees meer »

Carrefour kleurt Italiaanser, en breidt ook assortiment halal uit

Carrefour kleurt dit najaar iets meer Italiaans. Eveneens in een poging zich meer van de concurrentie te onderscheiden, breidt de keten ook het aanbod halalproducten uit, met een stevige eigen productlijn. En terug van weggeweest waar die tijdens de energiecrisis was verdwenen: de kant-en-klare braadkip.

Lees meer »

Trucker vrijgesproken voor vluchtmisdrijf na aanrijding van tuinmuurtje in Veurne

Een trucker werd in de politierechtbank vrijgesproken van vluchtmisdrijf nadat hij tijdens het manoeuvreren in de straat een tuinmuurtje had aangereden in Veurne. P.F. had na het ongeval wel aangebeld, maar er was niemand thuis. Hij verwittigde zijn werkgever die op zijn beurt de politie niet meer belde. De man kreeg wel nog een geldboete van 400 euro, de helft

Lees meer »

Oona en Pieter maken samen hun droom waar met Fruitboomnodig: “Ik wist als elfjarige al dat ik boomkweker zou worden”

Het powerduo Pieter Dewaele (32) en Oona Janssens (32) heeft al twaalf jaren samen het bedrijf Boomkwekerij Pieter Dewaele in handen. Zowat twee jaar geleden begonnen ze naast het kweken van veredeld plantgoed met het enten van fruitbomen en startten ze boomkwekerij Fruitboomnodig op. Nu leveren ze hun eerste bomen af. Wij gingen langs om het te hebben over de

Lees meer »

Bredense Aiko Vanparys speelt mee in toneelstuk ‘Afrodisia’ in MEC Staf Versluys: “Spannend voor eigen publiek”

Zestien jaar geleden is het alweer dat de toen achtjarige Aiko Vanparys haar eerste schuchtere stapjes op het toneel toen dat van de musical ‘Annie’ zette. Op 20 september mag de Bredense, die intussen docent woordkunst is aan de academie van Diksmuide, voor het eerst voor eigen publiek acteren. Die avond speelt het stuk ‘Afrodisia’ in het MEC Staf Versluys.

Lees meer »

“Géén nieuw tranendal tegen Frankrijk meer, aub. Tijd voor een dosis feelgood”

Van dé uitschakeling in Sint-Petersburg tot Kylian Mbappé die Jan Vertonghen ging treiteren na z’n owngoal in Düsseldorf. Wedstrijden tegen Frankrijk zijn voor de Rode Duivels de laatste jaren een hoofdstuk vol decepties. Onze chef voetbal Niels Poissonnier kijkt vanavond vooral uit naar hoe de Belgen zich zullen presenteren. “Verliezen tegen ‘Les Bleus’ is geen schande. Maar je moet natuurlijk

Lees meer »

Twee doden na zware klap tegen boom: politie zoekt derde inzittende

Twee mannen zijn woensdagavond om het leven gekomen bij een zwaar ongeval op de grens tussen Wingene en Ruiselede. Een wagen knalde bijzonder hard op een boom langs de weg. Voor twee inzittenden kwam alle hulp te laat. De politie en brandweer zoeken tussen de velden nog een derde persoon.
The post Twee doden na zware klap tegen boom:

Lees meer »

Dokter Johan De Rycke met pensioen: “Meer dan 13.000 prothesen geplaatst”

Op 7 juni had dokter-orthopedist Johan De Rycke zijn laatste werkdag aan het AZ Sint-Jan. Maar dat betekent niet dat de man die meer dan 13.000 prothesen plaatste nu vooral zal luieren. “Ik doe nog consultaties bij de afdeling SFX, ben nog actief als arbeidsgeneesheer en je vindt me in oktober terug op de lijst Voor Brugge als lijstduwer”, zegt

Lees meer »